Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Lidové protesty v osmi městech ČR. Odpověď státu? Slzný plyn. V Ostravě největší drama...

Lidové protesty v osmi městech ČR. Odpověď státu? Slzný plyn. V Ostravě největší drama...

26. 8. 2013

Tisk článku

Redakce Protiproud Tisíce lidí se zúčastnily v sobotu demonstrací a pochodů proti nicnedělání státu ve stále vyhrocenější cikánské otázce. Nejostřejší byla situace v Ostravě, kde policie musela použít slzný plyn, aby situaci zvládla. Zadrženo bylo přes sto účastníků těchto akcí. Zranění jsou na obou stranách. Protesty, které probíhaly paralelně také v Brně, Českých Budějovicích, Duchcově, Plzni, Jičíně, Děčíně a Varnsdorfu daly jasně najevo: Občané už toho mají dost.

Letošní léto je velmi horké - i celospolečensky. Republiku zasáhla vlna proticikánských demonstrací. Ovšem protestuje se skutečně proti cikánům?

PP

 

Takto se to snaží interpretovat česká média. Jako vždy vše  zjednodušují, svalují vinu na různé "pravicové" radikály. Ti možná zvichřené nálady ve společnosti zneužívají, ale viníka celé situace je třeba hledat někde jinde. Českobudějovická demonstrace, poslední v triptychu demonstrací minulého měsíce, nebyla primárně proticikánská. Lidé protestovali především proti neadekvátním policejním zásahům na demonstracích předešlých.

pp

Čtěte ZDE: Akce D.O.S.T. proti policejnímu zásahu v Českých Budějovicích a ohrožení občanských svobod: Teleskopickými obušky se pokojné soužití nevybuduje!

Čtěte ZDE: Brutální útok policistů na občany v Českých Budějovicích. Ti už chystají trestní oznámení. Přinášíme exkluzivně

Postoj úřadů, politiků a policie je chybný. Místo toho aby stát situaci zklidňoval, ji právě naopak svými postoji  zostřuje. Policejní brutalita a provokace úřadů naštvané lidi neuklidní, spíše je ještě radikalizují. Naštvaný občan pak dá snadno zapravdu populistům, protože se cítí být státem opuštěn. A to je chyba.

pp

Na demostraci někteří cikánští aktivisté vyhrožovali, že Ostrava může dopadnout jako Stockholm. S megafonem v roce je vedl anarchokomunista Ondřej Slačálek.

Cikánské provokace

Ostravská situace byla v sobotu specifická, došlo k otevřené válce demonstrantů s policií. Na jiných místech, kde se demonstrovalo, byl daleko větší klid. Jenže ostavskému včerejšku předcházely provokace jak samotných cikánů, tak i procikánských sdružení a aktivistů. Ostrava zažila cikánskou demonstraci s výhrůžkami, že Ostrava může i hořet, když nebudou cikáni vyslyšeni a město nebude jejich parazitování na veřejných penězích dále a více podporovat.

Čtěte zde: Kdo namíchal smrtící multi-kulti koktejl který proměnil švédská města ve válečnou zónu ?

Provokace úřadů

Před dvěma měsíci byla avizována demonstrace občanů, kteří nesouhlasí s cikánským rasismem, násilím, které páchají na ostatních, parazitováním na systému sociálních dávek a sociálního bydlení. Tato demonstrace byla ohlášena na Městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Přes různé zákazy se nakonec v sobotu legálně konala, ovšem úřad povolil i cikánskou protiakci, která byla svolána na poslední chvíli minulý týden. Stejným způsobem povolily nakonec úřady shromáždění dvě ve Vítkově i v Českých Budějovicích.

Občané, kteří svolávali akce přesně s opačným obsahem, byli z té nerovnosti pochopitelně frustrováni: Zatímco jim jsou demonstrace a pochody zakazovány, cikánům, navzdory nebezpečí střetů, je úřady vždy povolují. Právě to se stalo i v sobotu v Ostravě. Proto viníkem je právě Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz. A osobní odpovědnost by měli nést úředníci, kteří provokace povolili.

Toto video bylo zveřejněno 4. 7. 2013, úřady o této aktivitě věděly a pracovaly s touto informací, stejně pak povolili cikánskou provokativní demonstraci

Násilí není řešením. Řešením jsou stejná práva a povinnosti pro všechny

Žádné pochody, žádné demonstrace, žádné násilí kritickou situaci nevyřeší. Jakékoliv volání po násilném řešení čehokoliv je vždy cesta do horoucích pekel. Jenže co mají frustrovaní lidé dělat, když se dennodenně cítí ohroženi a vnímají nefér chování úřadů? Když mnozí z těch, co pracují, nemají ani zdaleka tak velký rodinný rozpočet jako cikánská rodina v sousedství, která žije jen z dávek a práce je pro ně neznámé slovo? Cikáni se takovým smějí, že jsou hloupí, když pracují a také neparazitují na sociálním systému.

Sobotní demonstrace v Ostravě

Válka v ulicích nic neřeší…

Sobotní válka v ostravských ulicích byla nesmyslná. Nemělo k ní vůbec dojít. Jenže Ostrava je „region rázovitý“. Provokace, které se tady dějí, se navíc dějí za peníze, které procikánské nezikovky a sdružení získávají z veřejných rozpočtů. Lži šířící server Romea.cz také takové peníze získává. Česká televize o situaci záměrně v diktátu politické korektnosti lže, rovněž i kvůli tomu, že funguje z veřejných peněz. Televizní poplatek, který požírá ČT je přímá daň. Jenže pokud se situace skutečně nezačne řešit spravedlivě, a bude se dál jen chlácholivě či káravě mluvit, tak se bojme, může být hůř.

 

Policie při zásahu v Ostravě

Nechtěný import

Náš sociální systém nepřímo importoval další břímě ze Slovenska. Tam před lety snížili sociální dávky, u nás však ne. Výsledek? Dnes máme "problematických nepřizpůsobivých" třikrát tolik. Od příštího roku bude na Slovensku zavedena s největší pravděpodobností pracovní povinnost pro občany pobírající sociální dávky, něco takového, co u nás zrušil Ústavní soud. A navíc podle nového stavebního zákona se mají začít bourat na Slovensku všechny nepovolené černé stavby. Ty jsou z 99% v cikánských osadách. Slovenští cikáni vyhrožují občanskou válkou, ale proč by válčili, když mohou přijít k nám? Pak jich tady bude jednou tolik, protože v osadách jich žije cca 300 tisíc.

Radek Velička

Bez politické korektnosti

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky