Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Všechno je jinak: Americká loupež století. Jak srazit světové ceny ropy? Ukrást ji v Sýrii a dodávat namísto břidlicové. Válka měla především oslabit Rusko. Hajný udělal pořádek v revíru. Kdy vyjde pravda najevo?

Všechno je jinak: Americká loupež století. Jak srazit světové ceny ropy? Ukrást ji v Sýrii a dodávat namísto břidlicové. Válka měla především oslabit Rusko. Hajný udělal pořádek v revíru. Kdy vyjde pravda najevo?

31. 10. 2019

Tisk článku

Igor Kazenas studuje informace o kradení syrské ropy Američany pod rouškou ochrany ropných polí na východním břehu Eufratu - a dává vše do širších souvislostí

Aktuální veřejné odhalení ruského ministerstva obrany dokazuje, že naši američtí spojenci jsou skutečnými původci krvavého cirkusu v Sýrii. Obsahuje s vojenskou důsledností podložené důkazy, které ukazují, jak Američané čerpají syrskou ropu do vlastní kapsy. Rozkrývají rovněž finanční pozadí a dokonce i přesné objemy této loupeže v amerických dolarech.

Jako třešnička na dortu potom působí prohlášení oficiálního zástupce ruského ministerstva obrany generálmajora Igora Konašenkova: „Jak ukazují obrázky kosmické rozvědky ruského ministerstva obrany, byla syrská ropa před i po porážce teroristů islámského státu za Eufratem aktivně těžena pod spolehlivou ochranou amerických vojáků a masivně posílána v cisternách ke zpracování mimo Sýrii.

Z toho vyplývá, že zatímco syrské území za Eufratem bylo pod vládou islámského státu, americké speciální síly a soukromí žoldáci tiše vykonávali svoji špinavou práci na zajištění veškeré produkce ropy Američanům. O tomtéž, o čem všichni už dávno víme, se hovořilo již před třemi lety. V té době se dokonce vžil výraz „ropa značky ISIL“. Tato značka ropy byla jejími tvůrci – globalisty spojována s celou řadou úkolů.

Cílové "přeformátování"

V prvé řadě šlo o americkou expanzi na Blízký východ. Cílem bylo přeformátovat celý Blízky východ na oblast „řízeného chaosu“. Tohoto cíle bylo dosahováno nejen přímými vojenskými zásahy, jako v Iráku nebo v Libyi, ale také řadou barevných revolucí, známých jako Arabské jaro. Současně byly vyvolávány separatistické nálady za účelem rozporcování největších států v oblasti, a to i za pomoci zneužívání kurdského faktoru. 

Tím se řešilo současně hned několik problémů regionálního i světového významu. „Židovská lobby“ dominující v táboře globalistů si tak řešila své regionálních problémy oslabením nepřátelských států obklopujících Izrael. Ten měl mnohem dalekosáhlejší plány na přestavbu regionu podle svých vlastních představ, ale o to teď nejde.

V globálním smyslu znamenalo „míchání guláše řízeného chaosu na Blízkém východě“ boj o planetární energetickou dominanci. Pokud by Rusko nezastavilo „partnery v ringu“ svým výpadem na jih, s největší pravděpodobností by se muselo rozloučit se všemi Jižními a Severními proudy, ztratilo by vliv na cenu ropy a veškerá kontrola nad obrovskými zásobami černého zlata by přešla do rukou konkurence.

A ta už v době před bodem obratu v roce 2015 urvala hodně. Ropná značka ISIL se stala jednou z nejrozšířenějších značek na planetě, i když na burzách se nepoužívala. Patřily pod ní všechna ropná pole v Libyi, Sýrii a Iráku.

Čtěte ZDE: Příčina krveprolití v Sýrii: Špinavý boj o kontrolu zdrojů. Převraty v režii CIA jako obvykle. Není plyn jako plyn. Nepřející Saúdové a hladová americká hydra. Jaká bude role Kataru v dalších konfliktech?

Loupež století

Každou více či méně významnou kořist střežily zevnitř americké privátní vojenské firmy s podporou speciálních složek americké armády, pouze na vzdálených perimetrech stáli vousatí muži v gumových keckách a dělali křoví – onu pestrou masu militantů, jíž mocná západní koalice nemohla celé roky „porazit“ a od jejíhož bombardování všichni ti bojovníci v keckách rostli po celém území jako houby po dešti.

Pravda, došlo k několika nepříjemným okamžikům, kdy irácké ozbrojené síly sestřelily letadla dodávající militantům zbraně, a ukázalo se, že jsou to britská letadla koalice. Ale všechno se úspěšně ututlalo. 

Ropa ISIL, která se kupovala za dumpingové ceny a masivně zaplavila trh pod označením břidlicová ropa, měla mít pro globalisty ještě další požadovaný efekt. Konkrétně srazit světové ceny ropy na samé dno, kam mělo spadnout i celé ruské hospodářství v letech 2014–2015 pod váhou uvalených sankcí. Ve spojení s tlakem na Saúdskou Arábii to s cenami ropy i vyšlo. Je však třeba poznamenat, že ceny klesly téměř u veškerého hlavního zboží vyváženého z Ruska.

Podvodné manipulace

Takové množství ropy vstupující na ropný trh museli západní partneři nějak legitimizovat, legalizovat prostřednictvím dlouhých schémat.

Legalizační schémata značky byla různá – na konci jednoho z řetězců byla již zmíněná americká břidlicová ropa. Ti, kdo se podíleli na „zavádění značky na trh“, papírově nadsazovali objem vlastní vytěžené ropy a ve výkazech uváděli ropné rezervy „odkudsi z Arizony“, aby zakryli objemy ropy ISIL přicházející z Blízkého východu. Jakmile však „přišel hajný“ a vyčistil svými vzdušnými silami i žoldácké kolony s cisternami – všechno vyplavalo napovrch.

Zprvu byly rozevírající se mezery ve výkazech a informační bomba, jež by mohla odhalit finanční podvod a ukázat „kdo je kdo“, pečlivě retušovány metodami známými všem místopřísežným přátelům a partnerům. Například „zakladatel druhého největšího nezávislého producenta zemního plynu v USA zemřel při nehodě. K nehodě došlo den po rozhovoru Aubrey McClendona s pracovníky ministerstva spravedlnosti.

Jak snadné je dnes dostat se partnerům na kobylku, když lze u moderních automobilů na dálku ovládnout jejich elektroniku a například zablokovat brzdový systém, zvláště když se na úrovni států zavádějí povinné jednotné standardy pro procesory umístěné v „černých skříňkách“, které nelze vypnout.

Stojí rovněž za povšimnutí, že citovaný informační kanál nás z nějakého důvodu odvádí od ropného byznysu titulkem „Zakladatel jednoho z největších producentů plynu v USA zemřel při dopravní nehodě“, jako by sledoval nějaký „obecný trend“. Přitom kliknutím na odkaz uvedený níže s hlasitou upoutávkou „Rezervy amerických břidlicových společností se vypařily“, zjistíme, že kapitál společnosti Chesapeake Energy má co do činění s ropou a poznámka výše k smrti onoho zakladatele jasně uvádí, že „založil americkou organizaci Anerican Energy Partners, která přilákala investice soukromých fondů do rozvoje ropných polí“. Navíc v příspěvcích pod čarou se dozvíme, že byl „součástí podvodného spolčení, které určilo vítěze ve výběrových řízeních na akvizici ropných plošin.“

Čtěte ZDE: Nejtěžší otázka pro Trumpa: Jak dostat USA z okraje útesu smrti? Má napětí v Zálivu ještě mírové řešení? Řinčení, škrcení a vyhrožování. Jsou Saúdové opravdu kamarádi Ameriky? Válka s Íránem zničí svět

Informační bublina

Ale zpět k ropě značky ISIL. Nešťastný bývalý šéf společnosti Chesapeake Energy spadl do kategorie „první na tapetě“. Když se však ukáže, že se ze všeho stává neudržitelná lavina a „hajný“ nehodlá jen tak odejít, a že 33% ropných rezerv zmizelo z bilance Oasis Petroulem a Bill Barrettovi chybí 40% vykazovaných rezerv, pak „letadla přestanou padat“ a „Zásoby amerických břidlicových společností se vypařily“. Ale v rámci celého odvětví jsou to pouze průměrná čísla. V některých projektech amerických těžařů dosáhlo číslo připsaných objemů ropy získané z břidlicových podloží až 90%!

V Rusku je dnes každému jasné, že ISIL je americká proxy armáda. Tady se takové informace dozvídáme často, kromě neoficiálního „Brownova pohybu“ v síti – jedné z nejinformovanějších a nejpokročilejších na světě, dokonce i z oficiálních úrovní. Několikrát tak učinilo ministerstvo obrany, a to jak na briefingu, tak na interních konferencích a při vystoupeních zástupců generálního štábu.

Jiná věc je, kdy praskne americká informační bublina. Těžko se toho dočkáme v blízké budoucnosti a není ani jisté, že tomu pomůže ještě větší oslabení amerického státu. Segment evropských médií na tom není o moc lépe. Němci sice v tisku často napíšou: „ISIL, která vznikla v důsledku americké invaze do Iráku.“ Jde ovšem jen o malou odchylku v tendenčním názoru obecně rozšířeném v masovém povědomí.

Svět se probouzí

Samotné masové povědomí je jedna věc, avšak něco jiného je pochopení probíhajících procesů na úrovni elit. Situace se postupně posouvá, svět se stále více přiklání na naši stranu a prakticky již ve všech jeho koutech ti, kdo o něčem rozhodují, naslouchají každému slovu, které přichází ze supermoderní budovy ruského ministerstva obrany.

Se zatajeným dechem sledují, jak dnešní špičky ruského ministerstva obrany vrhají světlo na americké nečisté počínání na syrském zadním dvorku a přímo naznačují dnes již béčkovému hegemonu – čas vypršel, je čas odejít ze SAR, vašich „půldruhé hodiny“ je u konce.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky