Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ochránci zvířat: Spasitelé světa po vzoru Grety? Zákazy cirkusů i delfinárií. Bolševické praktiky a úřednické vyhlášky. Bez znalosti zoologie, s pořádnou porcí emocí. Když zakazovat, tak pořádně!

Ochránci zvířat: Spasitelé světa po vzoru Grety? Zákazy cirkusů i delfinárií. Bolševické praktiky a úřednické vyhlášky. Bez znalosti zoologie, s pořádnou porcí emocí. Když zakazovat, tak pořádně!

22. 11. 2019

Tisk článku

Gustáv Murín kroutí hlavou nad tažením novodobých spasitelů světa - tentokrát proti chovu a cvičení zvířat v cirkusech a dalších zařízeních

Na Slovensku byl nedávno vydán zákaz vystupování zvířat v cirkusech - a v ostatních zemích je tato regulace uplatňována v podobném směru a míře rovněž. Mnozí si toho nejspíš ani nevšimli. Koneckonců, není to žhavé téma, co by většinu lidí každodenně trápilo. Vždyť dnes do cirkusů už téměř nikdo nechodí - kromě rodičů s dětmi - a právě děti na tuto úřednickou servilitu doplatí. 

Ale ve skutečnosti je to mnohem vážnější. Je to symptomatické.

Jsme civilizace flagelantská a zároveň civilizace "spasitelů". Myslím tím samozřejmě Západní svět, do kterého jsme vždy patřili, jen Stalinova náruč nás z něj na čtyřicet let vytrhla. 

Poručíme větru dešti

Náš svět se za poslední desetiletí i kvůli nebývalé prosperitě nenápadně sesunul do dekadentní fáze. Znamená to, že lidé nemusejí bojovat o přežití, produkují naopak nadbytky, a tak se ke slovu dostávají zcela bizarní, od reálného života odtržená spasitelská hnutí. Cestu jim kypří právě ten flagelantský (sebebičující) koncept neoliberalismu, který automaticky předpokládá, že jsme zodpovědní za všechno. Dokonce i za běžnou cyklickou změnu klimatu. 

Nastupuje tedy kampaň, po které zákonitě následuje příchod "spasitele". V případě klimatu je to duševně nevyrovnaná Greta, podle níž prý (jako komunisté) "poručíme větru, dešti" pouhým demonstrováním na náměstích - a dokonce to vylepšíme absencí vzdělání. Na potěchu světovládcům z Deep state tak nám dle vzoru Grety má vyrůst generace nevzdělanců skandujících nesmyslná hesla. Tím pádem snadněji ovladatelných. A kdo tomuto šílenství odporuje, je na to specializovanými propagandistickými médii ostrakizován a celkově umlčován. Již jsme toho byli svědky. Některá média tehdy takové "spasitele" nazývala eko-nacisty nebo také eko-fašisty - vždyť někteří z nich se uchylovali i ke krvavým teroristickým činem. Ale říkali si ochránci zvířat...

 

Čtěte ZDE: Kočka na gauči, kráva na talíři: Zvíře více než člověk? Poničené vztahy, partnerské náhražky. Lidská práva opicím? Krutý lidský svět a hýčkání čtvernožců. Zvolíme si do sněmovny koně a vyčkáme příchodu barbarů?

Druhá vlna spasení

Poté, co byli fanatičtí ochránci zvířat právem souzeni a odsouzeni, se zdálo, že se ti umírněnější spokojí se záchranou toulavých koček a psů (mimochodem, také přemnožených). Případně nás budou oblažovat tvrzením, že kontejneroví medvědi (ti, co na okrajích osad vyjídají odpadkové kontejnery - pozn. PP) jsou důležitější než lidské zdraví či dokonce životy. Ale to bychom je podcenili.

Od září tohoto roku se servilní úředníci slovenského Ministerstva zemědělství na čele s paní Matečnou rozhodli zlikvidovat cirkusová vystoupení cvičených zvířat. A to bez odborné diskuse, debaty s dotčenými majiteli a drezéry, bez veřejné diskuse (zkuste se zapojit do "meziresortního připomínkového řízení", když ani nevíte, že se koná) a zvážení takového kroku námi volenými zástupci v parlamentu. 

Obyčejnou vyhláškou, na kterou jim stačilo "projednání v Stálé pracovní komisi pro technické předpisy. Jejich jediným partnerem byli představitelé "Svobody zvířat", na jejichž podnět se tato setkání konala na půdě sekretariátu generálního ředitele sekce zemědělství a sekretariátu ředitele odboru živočišné výroby. Co má "živočišná výroba" společného s cirkusovou drezúrou? Ach, ti odborníci! 

Žádosti volaly po úplném zákazu cirkusů, případně zákazu jejich vstupu na území Slovenska. Opíraly se o 26.400 podpisů lidí, kteří nemuseli ani vědět, o jde. Prázdná hesla bývají účinná. Jediný argument zní, že prý vystupování divokých zvířat na veřejnosti "často překračuje nebo je na hraně překročení jejich biologických a fyziologických schopností". 

Vědí vůbec úředníci o čem je řeč? Jako biolog (autor má vědecký titul - pozn PP) mohu s jistotou prohlásit, že zvířata nikdy nepřekračují své biologické a fyziologické schopnosti. To prostě nejde.Toho je schopen jen člověk. A zde je také důkaz, že samozvaní "osvoboditelé zvířat" (které zvíře je o to žádalo?) nemají nejmenší tušení o biologii a fyziologii zvířat a problém nafukují čistě z antropocentristického pohledu. Výsledkem jsou takovéto fantasmagorie. 

Děti nepoznají zvíře

Tento nápad není vůbec originální, ani nový. Již v minulém století zde byly takové pokusy, které nejlépe popsala komedie Poslední Mohykán v hlavní roli s Jaroslavem Marvanem. Bohužel komický nadhled nestačil a noví "mohykáni" jsou už zase zde. 

Výstižně to komentovala majitelka cirkusu "Metropol" Stanislava Šimková: "Je to politika. Měly by řešit skutečně důležité věci a ne cirkusy. Ty se vždy postaraly samy o sebe. Naše zvířata jsou naše děti, náš majetek a náš celý život. Slováci ani nemají cirkus. Na Slovensko jezdí dva cirkusy, a to české. Když se něco stane nějakému cirkusu, už se to řeší. ... Přežili jsme války, komunisty, znárodňování, přežijeme i tuto převrácenou dobu plnou lží a osočování. My si svůj majetek chráníme, ne ničíme."

Zde jsme u důkazu, že "osvoboditelé zvířat" nejsou racionálně uvažující lidé, ale emočně nastartovaní "spasitelé" s praktikami blízkými těm bolševickým. Kdyby totiž požadovali, aby zvířata byla chována a cvičena za určitých oficiálně kontrolovaných podmínek - proč ne? Ale novodobí bolševici znají jen sekernické řešení.

Uvědomme si, že s exotickým zvířaty (ale pomalu to platí i o běžných) se naše děti mohou setkat živě jen zoologické zahradě nebo v cirkuse (kde jsou před představením také k nahlédnutí). Připomeňme také, že v  zajetí se tato zvířata dožívají vyššího věku. Tedy jim to zjevně prospíváA nikdo, kdo se jen trochu vyzná v biologii a etológii se nediví.

Čtěte ZDE: Jak proti oteplování: Přestaňme dýchat! Alarmisté jsou nedůslední. Zakážeme lidem námahu? Greta a její pitný režim. Sifonová bomba horší jaderné? S bublinkami v nápojích je třeba navždy skoncovat

Různé restrikce vykonstruované nevzdělanými fanatiky vedou k absurditám. V Rumunsku tak majiteli vzali medvěda, kterého choval celá léta, protože prý nesplňoval podmínky chovu - teplotu v kotci pod 22°C. To nemohl vymyslet racionálně uvažující tvor. Nebo snad od nynějška budou správci lesů běhat po lese za medvědy s teploměrem a ovívat je, aby se nepřehřáli? Tisíce let to medvědům v Rumunsku nevadilo a najednou to vadí někomu, kdo o jejich etologii neví zhola nic. To je bolševické, tedy v dnešním překladu... neo-liberální myšlení. A také hanba, neboť se ztrácí zdravý rozum.

Samozvaným "spasitelům" je úplně jedno, že ta zvířata jsou na své prostředí v daném cirkuse zvyklá a každá drastická změna je pro ně stres, na který mohou uhynout. Je jim také jedno, co s nimi bude. Hlavně, že oni sami před sebou a svým okolím jsou za instantní "hrdiny".

A aby ten cirkus kolem cirkusů měl opravdu bizarní řešení - v Německu v cirkuse Roncalli nějaký zbohatlík nahradil živá zvířata v programu jejich 3D hologramovými napodobeninami. Stálo to neuvěřitelných 450.000 eur, které si žádný normální cirkus nemůže dovolit. K čemu to vede? K tomu, že děti našich dětí budou již zcela odtržené od přírody (poté, co nějaký génius zakázal školní herbáře připravované dětmi, prý aby "nevysbíraly Přírodu") a díky hrdinsko-protestní absenci ve škole už si některé myslí, že mléko vyrábějí stroje. Takže díky duševně nekompletní Gretě budou z nich opravdoví greteni.

Co s tím?

Užijte si delfinária, lachtany, dětská ZOO dokud takový bezprostřední kontakt lidí a zvířat nezakážou fanatičtí ochránci zvířat přes servilní úředníky i jinde. Ano, zakázali i produkce delfínů, které u nás vůbec nejsou! Pro jistotu.

Hloupost fanatiků a jejich zjednodušených řešení se nejlépe ukáže, když je vezmeme za slovo. Vyzývám tedy tímto "osvoboditele zvířat": jednejte rázně a opravdu důsledně! Vstupte (samozřejmě s vyhláškou v ruce, vždyť servilní politici a ještě servilnejší úředníci vám ji jistě rádi vystaví) do domů a domácností a osvoboďte tam uvězněné kočky, psy, na venkově drůbež, prasata, kozy, ovce, krůty, holuby, v domácnostech zase papoušky, morčata, křečky, fretky, chovné potkany a myši (nezapomeňte bílé myšky opilců!), kanárky, hady, želvy a vůbec vše živé kromě lidí (na ty dojde řada až později). 

nezapomeňte na akvarijní rybičky!

Zdroj. Redakčně kráceno.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky