Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Perpetuum zla: Jak funguje Deep State?  I prezidenti jsou na něj krátcí. Zločiny ve 35 zemích. Carterova a Eisenhowerova slova. Jak Obama s Kerrym sklapli. Zabíjení vlastních dětí. Čest Assangovi a Snowdenovi

Perpetuum zla: Jak funguje Deep State? I prezidenti jsou na něj krátcí. Zločiny ve 35 zemích. Carterova a Eisenhowerova slova. Jak Obama s Kerrym sklapli. Zabíjení vlastních dětí. Čest Assangovi a Snowdenovi

14. 12. 2019

Tisk článku

Gustáv Murín podrobně nastiňuje, jak a z čeho funguje mašinerie amerického Deep State, co způsobuje okolnímu světu a jak dopadají pokusy o vzepření či konkurenci

Donald Trump je neřízená střela. Ale pouze někdo jako on mohl nahlas a veřejně svým voličům v USA říci, že Deep State není žádná konspirační teorie, ale zakonspirovaná stínová vláda Spojených států. Vláda válečných zločinců, kteří si ze smrti udělali byznys a Spojené státy americké přeměnily na Spojené státy zločinu. 


Jak mohli tak hluboko klesnout ozřejmuje americký dokument umístěný na konci článkuOpět ten Mamon...

Jak se financuje Perpetuum zla

Samotného by mě to nenapadlo a jistě také ani spoustu z vás, neboť existence tohoto Perpetua je u nás důsledně utajována.

Upozornil mě na to starší britský novinář, kterého jsem potkal na jedné z konferencí PEN klubu (mezinárodní organizace spisovatelů), kde se mi představil jako odborník na Blízký východ. Logicky jsem se ho tedy zeptal, kdy tam konečně po těch desetiletích skončí etnické napětí a masivní porušování občanských a lidských práv (včetně zabíjení dokonce i amerických mírových aktivistů izraelskými ozbrojenými silami). S údivem se na mě podíval a řekl: "Neskončí, dokud to bude tak dobrý kšeft".

Tomu jsem poněkud nerozuměl, a tak jsem si nechal vysvětlit, že vynálezcem tohoto "perpetua" byl (jistými kruhy právě proto tak oslavovaný) Henry Kissinger, jemuž se podařilo udělat z prosperujícího amerického národa dojnou krávu. 

Je to jednoduché. Pod záminkou, že stát Izrael (který si sám zrušil příliš restriktivní název "republika") je jedinou demokracií na Středním východě, a ta je v permanentním ohrožení, prosadil významnou každoroční finanční injekci, která proudí automaticky z USA do Izraele. Pochopitelně je určena na nákup amerických zbraní, čímž se zároveň podporují magnáti amerického zbrojního průmyslu, hlavní sponzoři Deep State. 

Ti tak ovládají americký Kongres a tím si jistí nevyčerpatelnost penězotoku. Podle onoho britského novináře jde o klasický trik mafiánského typu jak dostat státní peníze do soukromých rukou. Vždyť takový objem peněz taková malá země jako Izrael, ani nemůže rozumně spotřebovat pouze na zbraně. Tak se tato "pomoc demokracii" snadno dělí na menší, ale stále ještě velmi zajímavé částky, které podle toho britského novináře následně putují zpět a Deep State (já to nazývám globalizační klika) je v USA distribuuje vybraným senátorům a kongresmanům (bez ohledu na stranickou příslušnost, rozhoduje poslušnost). A ti pak zase o to ochotněji hlasují za další miliardy dolarů správným směrem - a tak stále dokola. A aby to měli čímsi i podložené, je třeba napětí a násilí na Středním východě doslova "pěstovat" v duchu "udržitelnosti".

Čtěte ZDE: Spojené státy: Impérium se rozpíná až k výbuchu. Prohry, prohry, prohry. Další válečná pole? Tohle nemůžeme vydržet. Bude Trump bojovat s Venezuelou? Proč podporuje Saúdy? Úniky unavují. Marná snaha pochopit

Nakoupit a prodat 

Tato teorie poskytuje vysvětlení, jak je možné, že židovský extremista zavraždil v dubnu 1995 izraelského premiéra Jicchaka Rabina, když tohoto prominentního politika obklopovala americkými instruktory vycvičená ochranka. Později se vymlouvali, že prý netušili, že útok může přijít i zezadu a od židovského útočníka. 

Rabin totiž úspěšně nastartoval mírový proces, historicky jako první podepsal s Palestinci mírovou dohodu a zavražděn byl právě na masové manifestaci za mírové soužití mezi Izraelci a Palestinci. Pokud by se jeho plán uskutečnil, vyschl by automaticky miliardový "penězotok" - a z čeho by pak Deep State uplácel poslušné senátory a kongresmany?

Jistěže, převážet takové částky v kufříku zpět do USA je riskantní a mohli by na to přijít novináři. Proto v Deep State domysleli i tuto fázi "perpetua" a výsledek spočívá v masivní korupci politických volebních kampaní (ale i kampaní na soudce), kterou umožňují dvě zásadní rozhodnutí pěti republikánských soudců Nejvyššího soudu z let 2010 a 2014. V nich se totiž ruší jakékoliv limity financování politických kampaní ze zahraničí (!). A jistěže se tím nemyslí Rusko, ani Čína, ani Indie, ani... Zkrátka, když vyloučíte všechny země tohoto světa, zůstane vám ta jediná, kam Deep State přes své senátory a kongresmany posílá každý rok miliardu dolarů, aby se následně vracely zpět do těch "správných" rukou. 

Podle ex-prezidenta Cartera tím skončila demokracie v USA: "Porušuje to podstatu toho, co udělalo z Ameriky velkou zemi v jejím politickém systému. Teď je to jen oligarchie s neomezeným politickým uplácením, které je podstatou získávání nominací na prezidenta nebo zvolení prezidenta. Totéž platí pro guvernéry, senátory a členy Kongresu. Teď jsme právě viděli, jak se náš politický systém rozvrací jako zpětná platba pro hlavních přispěvatele-sponzory, kteří chtějí, očekávají a někdy dostanou výhody pro sebe po skončení voleb. V současnosti se etablovaní představitelé, demokraté a republikáni, dívají na tyto neomezené peníze jako na velký benefit pro sebe. Někdo, kdo je už v Kongresu, může tak prodat mnohem více."

Obamův pokus 

Je to tak do očí bijící, že dokonce i prezident Obama se pokusil tento penězotok zastavit. Důvodem mělo být konstatování jeho ministra zahraničí Kerryho, že se tím podporuje možný izraelský apartheidTehdy Deep State potvrdil svou existenci mobilizací všech zúčastněných, jimž se podařilo vyvolat obrovskou hysterii. Šlo to tak daleko, že tehdy poprvé v OSN izraelská delegace nepodpořila USA (přitom byly například jediní, kdo podpořily USA v jeho absurdním embargu Kuby, oproti 191 hlasům ostatních zemí zastoupených v OSN). 

Tím to neskončilo a kromě urážlivých výroků Netanjahua, podezíraného dnbes izraelskou prokuraturou z korupce, ponižování Obamy vyvrcholilo, když ho Netanjahu ignoroval při návštěvě USA, kam byl pozván natruc vybranou skupinou v Kongresu. A po jeho řeči, v níž prezidenta Spojených států Netanjahu beztrestně urážel, jsme mohli vidět, jak se kolem něj jak kolem mateřského struku tlačí někteří konkrétní senátoři a kongresmani, aby bylo jasně vidět, že si i v budoucnu ty "obálky" zaslouží. Právě oni byli připraveni Kerryho okamžitě z postu ministra zahraničí s velkou hanbou odvolat. 

A Obama, údajně všemocný prezident USA, byl bezmocný. Musel urychleně zařadit zpátečku a nejenže se jeho ministr zahraničí Kerry musel jít omluvit na izraelskou ambasádu (!), ale vzápětí spolu i slíbili navýšení "penězovodu" z jedné miliardy až na pět! K tomu se však již naštěstí pro americké daňové poplatníky nedostali. Obrazem Obamovy bezmocnosti bylo i to, že sice zakázal prodávat dělostřelecké náboje izraelské armádě, která jimi masakrovala civilisty - ale Pentagon je i tak prodal. Deep State měl samozřejmě navrch... 

Čtěte ZDE: Lavrov: Proč Západ zanáší chaos a nejistotu do mezinárodních vztahů? Koloniální přístup, sankce a války. A co ta slavná lidská práva? Selektivní aplikace pravidel. Zítřek ve znamení eurasijského partnerství?

O demokracii nejde ani omylem

Článek na aktuality.sk z 15. 3. 2014 dokumentuje až 35 zemí, kde USA podporovaly extremisty, teroristy a další zločince (to ještě toto médium nepatřilo na Slovensku k "žlutému" tisku).

Zní to neuvěřitelně, ale ve své velmocenské logice podporovaly Spojenéí státy i ultrakomunistické Rudé Khmery, aktéry masivního vyvražďování Kambodžanů. Mstily se přes ně Vietnamcům za to, že porazili světovládnou americkou armádu.

A byla to vláda Bushe mladšího, ovládaného válečnými zločinci Rumsfeldem a Cheneym, která svou agresí vůči Iráku a brutální necitlivou okupací spojenou s terorizováním obyvatelstva (to je původně vítalo), stvořila Islámský stát. A pokud se dnes chlubí, že zabili jeho vůdce (i s třemi jeho dětmi), tak jen, jak konstatovali představitelé Íránu, "zabili svůj vlastní výtvor".

Důkazem skutečnosti, že je americká zahraniční politika pod kuratelou Deep State a nemá nic společného s obranou demokracie, občanských a lidských práv, je "nerozborné bratrství" s další zemí Blízkého východu, kde jsou tato práva pro srandu králíkům - Saúdskou Arábií. Stačí připomenout brutální vraždu jejich novináře přímo na jejich konzulátu v Turecku, kterému za živa odřízli hlavu a tělo rozčtvrtili. A hle: v tomto případě i jinak vzpurný Trump drží jako prezident USA "hubu a krok".

Proč je Deep State tak mocný? Není to nic nového. Před ním - jen pod jiným názvem "vojensko-průmyslový komplex" - varoval už prezident Eisenhower. Uvědomoval si, že právě kapitálem nahromaděným z vraždění se Deep State dostává do pozice "Deus ex machina", tedy mocného hráče v pozadí.

To, jak globalizační klika pod názvem Deep State zformovala po II. světové válce a díky následné studené válce posílila, jsem stručně popsal ve své laureátských řeči u příležitosti udělení prestižního titulu Humanista roku 2018. Stačí si uvědomit, že marže na zbraně přesahuje všechny jiné produkty, protože se o ní principiálně nevyjednává. A poté, co v USA zkolaboval vlastní nadprodukcí automobilový průmysl, jejich nejúspěšnějším vývozním artiklem je do těchto dní především smrt a zabíjení.

Infantilní šílenství

Každému doporučuji návštěvu Muzea války v Ho Či Minově městě. Přesvědčíte se na vlastní oči, že na masové válečné zločiny použitím zakázaných chemických bojových látek dodnes trpí a umírají děti ve Vietnamu. Ty zločiny jsou zdokumentovány a třeba je odsoudit. Stejně jako americké agrese posledních let spojené s vražděním civilistů v Afghánistánu, Iráku a Sýrii. A další se chystají jako dosvědčuje jeden z nejuznávanějších amerických generálů Wesley Clark v projevu nazvaném "Sedm zemí v pěti letech".

Za terče byly po pádu Dvojčat v roce 2001 vybrány: Irák, Sýrie, Libanon, Libye, Somálsko, Súdán a nakonec Írán. Souvislost s Dvojčaty a terorismem je samozřejmě bizarní. O Iráku a jeho údajných zbraních hromadného ničení Bushova vláda lhala více než dvěstěkrát a to dokonce i na půdě OSN. A sami si ten seznam plánovaných agresí porovnejte s tím, co se děje až do těchto dní.

Mimochodem, dobrá otázka zní "proč Bush zasahoval v Iráku, když za financováním terorismu stála především Saúdská Arábie"? Tak se ptá autor studie, kterou vřele doporučuji.

Nositel Nobelovy ceny za literaturu Harold Pinter varoval ve svém projevu lidstvo před americkou kovbojskou politikou (upozornil na až 702 vojenských základen v 132 zemích světa, ale hlavně 8.000 nukleárních bojových hlavic v plné pohotovosti) slovy: "Víme, že toto infantilní šílenství - držba a hrozba použití jaderných zbraní - je v centru současné americké politické filozofie. Musíme si připomenout, že Spojené státy představují stálou vojenskou hrozbu a nevykazují žádné známky toho, že by se to zmírnilo..."

To je Deep State…

Čtěte ZDE: Washingtonské bažiny po stalinsku: Ukažte mi chlapa, a já už na něj nějaký zločin najdu! Jak odstranit Trumpa bez voleb? Naši Chvilkaři jsou stejní. Falešná ruská karta mrtvá. S Alenkou americké v říši divů

Blahoslavená studená válka

Uměle vyvolaná "Válka proti terorismu" se Deep State nakonec neosvědčila, protože na ní netřeba atomové ponorky, neviditelná letadla a strategické bombardéry. A na těch se dělají největší kšefty. Tak si vzpomněl, jak skvěle vydělával na závodech ve zbrojení za studené války a přitom nepadl ani jeden americký voják. Rád by to zopakoval, a tak nyní ze všech sil krmí napětí s Ruskem a Čínou. Zatím na to doplatili "jen" Ukrajinci, kam Deep State nasypal v zájmu tohoto strategického plánu až pět miliard dolarů. A namísto prosperity uvízli Ukrajinci v bratrovražedné občanské válce. 

Na provokace proti Rusku jsou jim dobré i ty chuděry exhibicionistky z Pussy Riot - v USA by nevřískaly v žádném kostele více jak pět minut a už by je nějaký šerif vedl, kam patří. V případě Ruska jsou to ale "hrdinky". Ve skutečnosti to jsou však především bezskrupulózně propagandisticky využité "pussy" (přeložte si tu vulgárnost sami). 

Deep State se samozřejmě nespoléhá pouze na takové sprosté provokace a cíleně školí v našich zemích rozvraceče legitimních vlád. Mají s tím bohaté zkušenosti po celém světě (Chile, Honduras, Írán, operaci CIA Ajax a desítky jiných za poslední půlstoletí).

Vřele vám doporučuji knihu "Deník z Guantánama" mého přítele z PEN International, Larryho Siemse, kterou lze dostat v českém i slovenském překladu. Popisuje nechvalně známý koncentrační tábor Guantánamo. Nemluvě o tajných věznicích CIA po celém světě a mučení často omylem, či ve zlém úmyslu obviněných nevinných způsobem, za který by se nemuselo stydět Gestapo ani KGB. To vše samozřejmě na "obranu demokracie".

Od těchto svých zločinů odpoutává Deep State pozornost různě, ale vlastně vždycky stejně: nejnověji třeba podporou slabomyslné Grety prostřednictvím jím ovládaných médií, mylně označovaných za mainstreamová.

Když se Evropa v některých aspektech začala vzmáhat tak, že byla vážným konkurentem ekonomické hegemonie amerického Deep State - nikoli zvoleného prezidenta, vděčně přispěl šířením neoliberálních absurdit k invazi migrantů na Starý kontinent.

Více o válečných zločinech americké armády nasazené Deep State se dozvídáme už léta díky statečným "whistleblowerům" jako je Snowden a Julian Assange. Proto se Deep State a jeho lokální nohsledi tak bojí sociálních sítí a alternativních médií - posledního útočiště demokracie, posledního útočiště svobody slova. Proto tak útočí ale i na Facebook a YouTube, protože se bojí. Obyčejného svobodně vysloveného slova...

Proto nesmíme mlčet.





Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky