Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Prezidentovo vánoční poselství: Projev, nebo vědecký pokus? Slintání psíků by Ivana Petroviče potěšilo. Doznání krásou nechtěného. Proč z nás chce Brusel rozvojovku? Zeman opět trhl oponou. Půjde do tuhého

Prezidentovo vánoční poselství: Projev, nebo vědecký pokus? Slintání psíků by Ivana Petroviče potěšilo. Doznání krásou nechtěného. Proč z nás chce Brusel rozvojovku? Zeman opět trhl oponou. Půjde do tuhého

29. 12. 2019

Tisk článku

Petr Hájek zaslechl v prezidentově projevu několik tónů, nad nimiž stojí za to se zamyslet v širších souvislostech toho, co na nás nepřátelé civilizace chystají

Miloš Zeman pronesl před pár dny pravidelné vánoční poselství, kterým od počátku svého prezidentování nahradil tradiční novoroční projevy svých předchůdců. Formálně je to trochu problém, protože jde o obtížněji uchopitelný žánr: Jde o bilancování uplynulého roku? Či vánoční zamyšlení nad tradicí, jež v převážně ateistické spotřební společnosti chce zapomenout, že primárně oslavujeme narození Páně? Nebo chce v relativně klidných volných dnech získat příležitost k volným preludiím na amébovitě se měnící témata naší současnosti? Zdá se, že ani prezident si tím není jist. Ale když už novinku zavedl, musí na ní pochopitelně trvat.

Uvolnil tím bohužel mimochodem mediální novoroční prostor jiným – vždyť 1. leden není jen začátkem nového roku, ale současně státním svátkem. Připomenutím zrození samostatné České republiky v roce 1993. Jistě, něco tak podřadného hlavní mainstreamová média samozřejmě příliš nezajímá. Spotřebovala veškerou „kreativitu“ při celoročním fixování kultu Václava Havla během vpravdě leninských oslav 30. výročí státního převratu z roku 1989, doplněným pouze explozemi protiruské nenávisti kolem výročí 21. srpna 1968. 

Tato obsese (jako všechny podobné) má sice na většinu společnosti spíše opačné účinky, ale o to propagandistům už ani nejde. Orchestrión hraje svou falešnou píseň výhradně pro ty, kdo ho obsluhují a kroužek „tvrdého jádra“ havllistické lži: a má „odškrtnuto“ (a královsky zaplaceno). Na Nový rok v důsledku „uvolnění prostoru“ však promluví jeden z nich – aktuální šéf Senátu Jaroslav Kubera z řeporyjské ODS Pavla Novotného. Kubera to samozřejmě „šolíchá“ jako otevřená vrátka k budoucí prezidentské kandidatuře. Chtěl by zřejmě Václava Havla (a Pavla Novotného) „dohnat a předehnat“ (podmíněný bolševický reflex): Už by k nám nejezdil dalajláma, ale prezident by si na svou první zahraniční cestu vybral rovnou Tchajwan.

Čtěte ZDE: Anti-Greta: Ve Švédsku roste nová hvězda. Skutečná bojovnice na pozadí kultu plastové Grety. Mainstream ji ignoruje, majitelé sítí blokují její účty. Sympatie v Rusku a Itálii. Dozví se širší svět? Migranti z první ruky

Slintání

Když jsme u těch reflexů: slavný ruský fyziolog, nositel Nobelovy ceny Ivan Petrovič Pavlov prokázal podmíněnost jistých reflexů sliněním psů na danný podnět. Víme proto, odkud se bere slintání našich hvězdných komentátorů, když spatří prezidenta Zemana. Nemusí dokonce ani promluvit – a reflex neomylně naskočí. Skvěle to prokázal jeden z nich, když vrhl nenávistnou slinu na hlavu státu za to, že při svém televizním vánočním vystoupení „dobře vypadala“. Uvrhlo jej to do zjevně „sváteční deprese“, neboť cumlání dudlíku naděje na předčasné prezidentské volby mu opět zhořklo. Poměrně typický projev mýtické lásky (a pravdy) vítězící nad nenávistí (a lží) v téměř klinické diagnóze.

Obecně se však reakce na prezidentova slova nečekaně přece jen v trochu mainstreamu lišila. V médiích přece jen trochu svobodnějších (MfDnes, zčásti i Lidové noviny) komentátoři připouštěli, že tentokrát Miloš Zeman řekl několik podstatných věcí. To média a komentátoři propojení pupeční šňůrou s Českou televizí a rozhlasem (Bakalovci, Lukačovičovci) produkovali spolu se svou „kavčí matkou“ neomylně stejné slintání. 

Šlo to až tak daleko, že na Čro Plus komentátor tvrdil, že prezident pronesl své poselství v České televizi – protože Nova, pro niž svůj projev přednesl, je již skoro ve spárech nenáviděného „Číňana“ Petr Kellnera (PPF), takže se již brzy nebude smět její jméno na posvátné půdě Kavárny ani vyslovit, podobně jako Soukupův Barrandov. Pochopitelně kromě patafyzického pořadu s hezkým českým názvem Newsroom, jenž se stará o propagaci alternativních médií a mediálních osobností. Exhibice toho, jak vypadají desinformace a „fake news“ v praxi však bohužel předvádí v čase tak nepřívětivém, že jej sledují jen opravdoví masochističtí fajnšmekři.

Klima(ktérium)

Všechny dohromady pak nejvíce nejvíce zaujal prezidentův výlet do hlubokých náboženských tajemství a vytržení posvátné Gréty. Ostatně právě proto jej Miloš Zeman udělal. Zná Pavlovovy psy přinejmenším stejně jako své boty. Vcelku mírné upozornění na to, že tohle iracionální bláznění už přestává být zábavné, ale stává se pro bruselské panstvo mantrou, jejíž pomocí jsou schopni zničit zbytky skomírající ekonomiky států Bruselem ovládaných, vyvolalo slintot vskutku mimořádných rozměrů. Nechme stranou rekordmany typu Pehe, kterému dodatečně uvízla kost nenávisti v krku a rovnou se jí dávilo. Co na prezidentova slova říkalo je vlastně nepodstatné.

Ale třeba takový Josef Koukal v Právu neodolal, a vzal rovnou do úst Havlovo jméno boží. Nadarmo. A přece něco poodhalil:

„Na tradici svého předchůdce Václava Klause navazuje prezident v popírání klimatických změn. Klaus je považoval za dílo ideologie, Zeman hovoří o novém náboženství. Evropské unii podle něj hrozí, že se stane ekologickým skanzenem v době, kdy je třeba konkurovat velkým hráčům na globálním trhu. Z byznysu s obnovitelnými zdroji podle něj těží leda solární baroni. Zde se oba prezidenti zásadně liší od Václava Havla, který globální hrozby naopak pravidelně ve svých projevech akcentoval. Nepouštěl se do nevědeckých rozborů, z jakých příčin dochází ke klimatickým změnám, přijímal je jako aktuální téma, před nímž nelze zavírat oči. Chápat ekologická témata jen jako brzdu výroby a obchodu je nejméně dvacet let přežitý pohled.“

Je to vlastně mimořádně odvážné připustit v jednom z hlavních „tiskových orgánů“ Kavárny, že domnělé příčiny údajné „klimatické změny“ (už tomu raději neříkají globální oteplování, protože je zjevné, že nic takového se nekoná) jsou vyfabrikovány na základě nevědeckých rozborů. Vždyť posvátná nemocná Švédka přece volá: Naslouchejte vědcům! Těmi novodobými kněžími náboženství zničení civilizace však myslí výhradně skupinu královsky placenou z Bruselu a průmyslovými giganty. Nikoli skutečné vědce, kteří dokazují prolhanost a zkorumpovanost prelátů klimatické apokalypsy – prý už během několika málo let. Titíž prorokovali už v osmašedesátém, že do konce století dojde ropa. A teď nevědí, jak se jí zbavit, když stále přibývají další a další ložiska. 

Za stejně odvážné je třeba pokládat Koukalovu analytickou větu dávající do souvislosti datování počátku úpadku unijního hospodářství s dvacetiletím „oteplovačského“ blbna. Jen to migrantské k tomu nepřičetl – ač s ním rovněž bezprostředně souvisí. Hle, jak může prezidentovo poselství inspirovat mediálního myslitele Kavárny v tvůrčím klimaktériu!

Čtěte ZDE: Unijní sebevražedná fraška: Rozumný zbytek světa na globální oteplování kašle. Nové uhelné elektrárny se staví navzdory Gretě i Lejnové. Bláznění EU na údajnou záchranu klimatu jen urychlí její úpadek

Půjde do tuhého 

Vedle tréninku slinných žláz stále nešťastnějších propagandistů však prezident měl důvod téma tolik akcentovat i z ryze praktických důvodů. Řítí se na nás v příštím roce totiž vskutku pár jezdců na tancích apokalypsy (pochopitelně na elektrický pohon, takže je naděje, že nedojedou). Jeden z nich, jakýsi za slintání skvěle placený velekněz (generální tajemník OSN Antonio Guterres), pronesl tuto věštbu: „Příštích dvanáct měsíců bude pro světové společenství rozhodujících. V roce 2020 musíme splnit, co vědci stanovili jako nezbytnost, nebo my a všechny následující generace zaplatíme nesnesitelnou cenu“. Jestliže i on se už děsí cen, které bude muset platit v rodném Portugalsku, až opustí svůj úřad, je to třeba brát vážně.

Prezident však jistě myslel i na to, co čeká bezprostředně nás, ačkoli se třeba německé „elektro(de)mobilitě“ zatím Babišova vláda statečně brání. Jistě totiž zaznamenal, že už i některé naše instituce jsou v rukou apokalyptiků. Konstatoval to ústavní právník Zdeněk Koudelka, když těmito slovy reagoval na další aktivistický útok Nejvyššího kontrolního úřadu:

Nejvyšší kontrolní úřad kritizuje neúčinnost daoňových opatření vlády k ochraně klimatu. Ale účelem daní je naplnit státní rozpočet. Navíc daně dle našich ústavních norem nestanoví vláda, ale Parlament zákonem. Pokud Nejvyšší kontrolní úřad vyčítá daňová opatření vládě dokazuje, že nezná ústavní pravomoc našich orgánů. Je neústavní, pokud Nejvyšší kontrolní úřad volá po zavedení daoňových opatření, údajně kvůli klimatu, tedy ve prospěch určitých podnikatelských skupin“. 

Závěs

Jinými slovy – je to stále totéž. Pokud, jak opakovaně připomíná prezident i premiér, platíme „slunečním baronům“ rok co rok z našich daní „jen tak“ třicet či čtyřicet miliard korun, roste ekologickým lapkům s jídlem chuť. Mimochodem – jde právě o těch čtyřicet miliard, které tvoří pravidelně schodek státního rozpočtu, jež „opozice“ trpasličích „pravicových“ stran Babišovi tak hlasitě vyčítá. Že toto „všimné“ pro barony zavedla Topolánkova vláda ODS s ministrem financí Kalouskem (TOP 09) a Bursíkem coby ministrem životního prostředí – se již jaksi nedozvíme. Ani to, že Bursík dnes dělá na pražském magistrátu eko-poradce pirátskému Hřibovi.

Opravdu půjde do tuhého. A zdaleka ne jen v této oblasti. Německo už připravuje nové povinné kvóty na „přerozdělování“ migrantů. 

Jednoho musí napadnout, zda to extrémně se zvedající ekoblbno, jež má evropské státy definitivně zařadit mezi „rozvojovky“, není jen závěsem, který má odvést pozornost od rychlých kroků k totálnímu zničení starého kontinentu. Čína, Rusko, Amerika (pokud bude znozvolen Donald Trump) a osvobozená Británie o to rychleji začnou bohatnout. 

Kdyby prezident Zeman neudělal nic jiného, než že tento závěs několika větami svého vánočního poselství opět poodhrnul, udělal dost.

Něco také musí zbýt na nás ostatní. Ano, už v příštím roce nás čekají volby. A pak další. Ještě je co dělat.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky