Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Milion chvilek po italsku: Dostanou bažiny Salviniho do basy? Migrační vlna opět sílí. Kde všude je válka? Podrazácké evropské vlády budeme jednou proklínat. Pákistánci mezi olivovníky. V Libyi hoří další doutnák

Milion chvilek po italsku: Dostanou bažiny Salviniho do basy? Migrační vlna opět sílí. Kde všude je válka? Podrazácké evropské vlády budeme jednou proklínat. Pákistánci mezi olivovníky. V Libyi hoří další doutnák

7. 1. 2020

Tisk článku

Monika Pilloni informuje čtenáře Protiproudu o situaci na italské migrační frontě, kde se po skandálním odstavení Salviniho opět rozjíždí migrační byznys na plné obrátky

V Itálii se vylodilo v roce 2019 celkem 11.471 migrantů. Je to o 50,9 % méně než v roce 2018, kdy jich bylo 23.370 a o 90,3 % méně než v roce 2017, kdy jich bylo 119.369.

Snížení dosáhl v roli ministra vnitra Matteo Salvini, který v té funkci působil od 1. 6. 2018 až do 5. 9. 2019. Je nutno dodat, že jeho rozhodnutí byla již pár měsíců bojkotována uvnitř koalice účelové vlády ministryní obrany, Hnutím 5 hvězd a premiérem Contem. 

Nárůst imigrace oproti 2018 začal s novou vládou Demokratické strany (Pd) - sociání demokracie s chováním progresivistů a chaotického Hnutí 5 hvězd (M5S). Obě strany se drží vládních křesílek zuby nehty, protože je jim jasné, že většina z nich již nebude znovu zvolena, a proto se jejich nepřirozená slepenina snaží stůj co stůj demokratickým volbám zabránit. Nemají mimo tohoto motivu vůbec nic společného.

Čísla mluví

Statistiky dokládají, že v září 2019, ihned se začátkem jejich vlády "otevřených přístavů," překročil počet příjezdů v roce 2019 poprvé počet příjezdů imigrantů ve stejném období v roce 2018. Tak se dělo i v následujících měsících (září 2.498, říjen 2.017, listopad 1.232, prosinec 589 osob).  

V italských střediscích pro migranty je nyní 91 424 osob. Nejvyšší procento jich je umístěno v Lombardii (14%), dále v kraji Emilia-Romagna (10%), Lazio a Piemonte (9%).

Nejvíce migrantů připlulo z Tuniska (2.654 osob), a tak by si někdo mohl myslet, že naši turisté a výletní lodě nevědomě jezdí na dovolenou "do válkou zmítané země." Problém je v tom, že tam - jak je dobře známo - žádná válka a ani hladomor není.

Následují je Pákistánci (1.180 osob) a obyvatelé Pobřeží slonoviny (1.139 osob). Dále Alžířané (1.009 osob). I zde zuří válka? Za zmínku stojí např. Bangladéš, tam je zajímavé, že tito imigranti z jiného kontinentu přijíždějí do Itálie z Afriky (602 osob), zatímco např. Somálci tvoří menší skupinku (270 osob).

Údajně nezletilých bez doprovodu bylo v roce 2019 celkem 1.680, v roce 2018 celkem 3.536, v roce 2017 celkem 15.779. 

Co nás čeká letos?

Otevření bran nelegální imigraci za této italské katastrofické vlády pochopitelně trvá. Oproti roku 2019, kdy se za působení ministra vnitra Salviniho během prvních 3 dní v roce nevylodil ani jeden migrant, se v roce 2020  během stejného období vylodilo už 87 migrantů.

Poblíž oblasti Santa Maria di Leuca v kraji Puglia, vylovila pobřežní stráž přibližně 14 mil od pobřeží celkem 54 Kurdů (původem z Iráku a Íránu), kteří se z Řecka vydali do Itálie na 13 metrů dlouhé plachetnici. Po dvoudenní cestě byli vysíleni, protože je zastihla bouřka. Celkem bylo na palubě 50 mužů, 2 ženy a 2 děti.

Po zlepšení počasí se na Sardínii vydalo přes moře ze severní Afriky 38 Alžířanů. Jezdí v malých skupinkách na loďkách z lokality Annaba, která je italskému ostrovu nejblíže, a přistávají v lokalitě Sulcis. Policie se vydala po stopách migrantů a po 2 hodinách zadržela 7 osob v zóně Porto Budello v Teuladam a dalších 5 několik kilometrů dále. Později byla zadržena další čtyřčlenná skupinka, po té dalších 14 a nakonec posledních 8. Všichni jsou to - mimo jedné ženy - mladí muži v dobré kondici a samozřejmě bez jakýchkoliv osobních dokladů.

Čtěte ZDE: Itálie: Salvini ven, migranti sem! Nové trasy pro pašování lidí otevřeny. Neziskovky přivážejí kariérní zločince. Budou “dobrovolně přerozděleni” také k nám? Ministři nenávidějící Italy. Zachrání voliči situaci?

Případ Gregoretti

Další podstatná věc, která se řeší i novém roce je nařčení exministra vnitra Mattea Salviniho "z únosu osob", když nenechal okamžitě vystoupit nelegální migranty z lodě Gregoretti na italskou pevninu. Na svoji obranu předložil Salvini 3. ledna 30 stránek vysvětlení. Je prokázáno, že jde o stejný případ jako byl ten s lodí Diciotti, kde byl Salvini ještě jako ministr vnitra zproštěn viny. Tenkrát Hnutí 5 hvězd, které bylo v té době koaličním partnerem Ligy, hlasovalo proti soudnímu procesu a taktéž premiér Conte Salviniho počínání obhajoval.

Dnes, po puči na Salviniho, kdy je Hnutí 5 hvězd koaličním partnerem Demokratické strany, budou hvězdičky hlasovat pro soudní proces a spolu s premiérem Contem udělají vše proto, aby Salviniho dostali pryč z politické arény. Bývalému ministru vnitra by tak hrozilo až 15 let vězení. Jak dopadne hlasování, o tom jestli bude Salvini souzen, se dozvíme 20. ledna.

Salvini minulý týden ohledně soudního procesu veřejně prohlásil: "Pokud budu souzen, bude souzena Itálie. Byl by to politický proces, ne trestní. Pokud soudní proces bude, uděláme z něho příležitost k otevření reflexe o situaci italské spravedlnosti. Parlament při hlasování o povolení pokračovat nemá rozhodovat, zda je správné či nesprávné uzavřít přístavy, ale pouze jestli jsem jednal jako ministr a myslel na zájmy své země, nebo jestli jsem sledoval své osobní zájmy. Je zřejmé, že pokud mě pošlou k soudu, bude se jednat o politický útok. Obvykle to jsou diktátorské režimy a ne demokracie, co posílají opozičního vůdce za mříže."

Budoucnost

Vyhlídky tedy nejsou nijak pozitivní a dokud bude u moci tato vláda, bude upředňostňován "migrační byznys" před zájmy vlastních občanů.

Video: Imigranti v Itálii 2019.

Klíčový bude i vývoj situace v Libyi, kde se Itálie ještě nerozhoupala a nesdělila svoji pozici. Bitva o Tripolis vedená Khalifem Haftarem (viz PP) se stala „svatou válkou“, která má prý bránit Libyi před předem ohlášenou tureckou invazí (viz PP). Letecký nálet proti Tripolské vojenské akademii způsobil masakr, tedy nejméně třicet mrtvých a stejně tak zraněných, ale počet obětí by mohl být také dvojnásobný. Al Sarraj žádá o naléhavé zasedání Rady bezpečnosti OSN. 

Právě dnes by měli ministři zahraničních věcí z Itálie, Francie, Spojeného království a Německa doprovázet nového vysokého představitele Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, Španěla Josepa Borella na diplomatické misi v Libyi, ale za těchto podmínek to není jisté.

Je tedy naprosto jasné, že důsledky vývoje v Libyi z hlediska migrace a nejenom té, mohou být pro Itálii  i celou Evropu přímo katastrofické.




Tagy článku

Doporučujeme

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na Západě jen dosazuje. Brutální podvody. Cenzura jak břitva. Trump: V USA místo voleb Orwell. Není kouře bez ohně. Máme na výběr?

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na...

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky