Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Příprava na další informační válku: Téma ruského vměšování do voleb chytá druhý dech. Ruská stopa se najde, ať Trump volby vyhraje, nebo ne. Odrazit ruskou agresi a spasit demokracii? Uniklé informace

Příprava na další informační válku: Téma ruského vměšování do voleb chytá druhý dech. Ruská stopa se najde, ať Trump volby vyhraje, nebo ne. Odrazit ruskou agresi a spasit demokracii? Uniklé informace

9. 1. 2020

Tisk článku

Petr Akopov ze zjevně záměrných úniků informací z okruhu tajných služeb USA dovozuje, že Američané válku proti Rusku nejen plánují, ale ve skutečnosti ji už vedou

Pentagon se připravuje k útoku na vysoce postavené ruské představitele, šáfy tajných služeb, armádní velitele a oligarchy. Tak se USA chystají odpovědět na „ruské vměšování“ v příštích prezidentských volbách. Američané budou šířit tajné osobní údaje o ruských vedoucích činitelích a dezinformace, aby vyvolali nepřátelství uvnitř ruských elit. To už jsou metody otevřené informační války.

Na pozadí pokusu o impeachment proti Trumpovi chytlo v USA téma ruského vměšování do amerických voleb „druhý dech“. A stále častěji se hovoří o zasahování do nadcházejících voleb v roce 2020. Odrazit ruskou agresi je povinností každého čestného Američana, zejména pokud nosí vojenskou uniformu:

„Za 332 dnů bude naše země volit prezidenta. Nemůžeme přestat být ostražití. Nemůžeme se na to dívat jako na něco epizodického. Obrana naší země, obrana našich voleb je naší každodenní odpovědností za dnešek i za dohlednou budoucnost.“

Tak hovořil začátkem prosince generál Paul Nakasone. Tento čtyřhvězdičkový generál vede hned tři speciální a rozvědné služby Pentagonu najednou – Kybernetické velitelství USA, Ústřední bezpečnostní službu a Národní bezpečnostní agenturu (NSA). Nakasoneho výzvu připomněly noviny The Washington Post, které ve čtvrtek zveřejnily  článek  „Americké Kybernetické velitelství připravuje plán informační války na odražení ruského zásahu do voleb v roce 2020.“

Chtěné úniky informací

V článku není uvedena přímá řeč Nakasoneho ani jiných výkonných pracovníků Kybernetického velitelství nebo NSA. Ale vše, co je v něm uvedeno, „uniklo“ právě ze zvláštních služeb, které jsou v textu označeny jako „bývalí a současní státní příslušníci, kteří se podělili o informace na toto téma za podmínky zachování anonymity.“

A podali zprávu o tom, že se rozpracovává taktika informační války a připravují konkrétní opatření, která mohou být použita proti vysoce postaveným ruským vedoucím představitelům v případě „ruského zasahování do voleb v roce 2020 proniknutím do hlasovacích systémů a vyvoláváním rozbrojů ve společnosti“.

O jaké že to jde vměšování?Média tři roky přesvědčovala americkou společnost, že Rusko zasahovalo do voleb v roce 2016, a dokonce i Donald Trump se s nimi nakonec přestal hádat. Pochopil totiž, že to tak pro něho bude lepší, a trvá už pouze na tom, že s tím nemá nic společného a že zásah neovlivnil výsledek voleb. Tudíž ani o volbách roku 2020 není radno pochybovat – pokud vznikne potřeba, ruská stopa se rychle najde.

Pravděpodobnost takového „nálezu“ se samozřejmě zvyšuje s Trumpovou porážkou (která se dosud zdála nepravděpodobná, ale vše se může změnit po zavraždění Sulejmáního). Ovšem ani při jeho vítězství nelze vyloučit, že Kybernetické velitelství rovněž zaútočí na Rusko. Jednoduše proto, že Trumpovo vítězství může být zpochybněno nejen jeho soupeři z řad Demokratů, ale také „stínovým státem“ (Deep State) a částí tajných služeb. To samozřejmě povede k pádu USA do krize dvojvládí, která bude mít nepředvídatelné následky.

Kybernetické velení prozatím vyvíjí útočnou taktiku a vypouští o tom informace do The Washington Post. Jednak proto, aby ujistilo americký lid, že bdí nad obranou demokracie, a také aby varovalo zákeřné Rusy: máme dlouhé prsty. 

Čtěte ZDE: USA: Kyberútoky dostaly zelenou. Rusko naplno prohlášeno za nepřítele. Ochrana hegemonie vyvoláváním převratů? Pentagon se chystá k útoku proti všem. Metody preventivní diplomacie? Málokdo se ubrání

Válečná strategie

Krátké shrnutí může znít asi takto:

„V případě vměšování mohou být zveřejněny tajné osobní údaje nejvyššího vedení země a ruských elit, i když osoby prezidenta Putina se to nejspíš nedotkne, protože to by bylo příliš provokativní.“

Takto praví The Washington Post:

V rámci nové taktiky se zvažují akce proti vedoucím zvláštních služeb, vojenským velitelům a možná také některým oligarchům. Zprávy, které jim budou zasílány, budou doprovázeny omezenými kybernetickými operacemi, jejichž účelem bude prokázat, že Američané mohou hacknout konkrétní systém nebo účet a způsobit jim škody. Mluvili o tom lidé zasvěcení do detailů. Zprávy budou obsahovat varování, že pokud Rusko nezastaví zasahování do voleb, budou tito lidé čelit vážným následkům.

Další variantou je šíření dezinformací za účelem využití rivality a nepřátelství nacházejících se uvnitř ruské vlády a mezi vlivnou elitou.

Američané se tak jednou rukou vlámou do počítačů ruských elit a druhou mezi ně rozhodí různé dezinformace, aby je rozkmotřili. Taková bude nastupující informační válka, jejímiž plány se nikterak netají. To ovšem samozřejmě žádné vměšování není.

Nejde však jen o plány. Článek mimo jiné uvádí:

V roce 2016 spolupracovníci Rady národní bezpečnosti z Obamovy administrativy rozpracovali sérii kybernetických operací proti Rusku shodné s těmi, které dnes plánuje Kybernetické velitelství. Jak však řekl jeden bývalý představitel, „nikdo necítil potřebu je realizovat.“ „Rozdíl mezi rokem 2016 a dneškem je jako mezi nebem a zemí,“ řekl jiný bývalý představitel, který poznamenal, že před několika lety Kybernetické velitelství myslelo mnohem zdrženlivěji a tradičněji.

Čtěte ZDE: Velké zhroucení: Muellerova slátanina odhaluje pouze politickou objednávku na likvidaci Trumpa. Studená válka muší bejt, vy kluci pitomí! USA mají právo se vměšovat, Rusko ne? Trump neplatil, Clintonová ano. Jak dál?

Válka už začala

Spíše se to však podobá neochotě připustit, že vojenské informační operace již probíhají. A nejen ty, které jsou uvedeny v článku a k nimž se dokonce otevřeně přiznal i Trump. Jde například o útok na ruskou agenturu pro internetový výzkum, kterou Američané obviňují ze zasahování do voleb v roce 2016:

Kybernetické velitelství rozeslalo zprávu hackerům, kteří pracují pro ruskou vojenskou rozvědku, a dalo jim najevo, že zná jejich totožnost a může tuto informaci zveřejnit ... Kybernetické velitelství odpojilo v den voleb jejich servery od sítě. Izolace trvala nejméně dva dny. Američané také rozesílali zprávy, aby způsobili nejistotu a neshody mezi zaměstnanci Agentury pro internetový výzkum, a to i mezi správci systému.

Tato informace prokazuje, že Američané již proti Rusku vedou operace při šíření „dezinformací s cílem využít rivalitu a nepřátelství, které panují v ruské vládě a mezi vlivnou elitou“. A toto přiznání bude mít mnohem závažnější důsledky.

Neboť to, co se vydává za „insidery“ a „analyticky“ jak mezi anonymními ruskými kanály Telegramu, tak mezi ruskými médii, bylo mnohými považováno za prvek vnitřního elitního boje, nebo snah nesystémové (a na Západ vázané) opozice zdiskreditovat vládu. Nyní to však bude využíváno především jako důležitý prvek informační války ze strany USA.

Není pouze jasné, proč se k tomu americké zvláštní služby rozhodly přiznat – nebo přesněji naznačit své zapojení do již probíhající agrese.

Buď jde jen o "trumpovské" velkohubé výhrůžky, nebo o souboj různých skupin tajných služeb. A't tak či tak to prozrazuje jejich slabost.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky