Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Propaganda na výbornou: Jak to funguje u ČT? Z komárů velbloudy, z mamutů ani ty blechy. Tolerovaní totalitáři a ubožák Hilšer. V ulicích SA - a ticho po pěšině. Po vzoru BBC?

Propaganda na výbornou: Jak to funguje u ČT? Z komárů velbloudy, z mamutů ani ty blechy. Tolerovaní totalitáři a ubožák Hilšer. V ulicích SA - a ticho po pěšině. Po vzoru BBC?

19. 2. 2020

Tisk článku

Josef Provazník na řadě příkladů ukazuje, v čem tkví základ propagandy České televize, a doufá, že nastane den, kdy všemi placený moloch padne

Nedávno jsem se díval na hodnocení pořadů České televize Reportéři a 168. Ve všech parametrech vycházejí oba na výbornou. Vybraná témata zpracovávají objektivně, vyváženě...prostě profesionálně. Bez problémů. Všude takřka 100 bodů ze 100 možných. 

Jenže ta analýza obou pořadů opomíjí jeden zásadní ukazatel a tím je VÝBĚR TÉMAT. Nikde se neřeší klíč, podle jakého se daná témata vybírají. A v tom je právě jádro pudla. 

Právě

výběr tématu v prvé řadě ukazuje nevyváženost a neobjektivitu, kterou Marek Wollner a Nora Fridrichová dlouhé roky vykazují. Pojďme vzít pár konkrétních příkladů: 

Když nějaká čudla z liberecké SPD nepochopí vtip o pomlázkách, tak je to hned zásadní téma pro reportáž veřejnoprávní ČT, kde dělají idioty z celé SPD, potažmo všech euroskeptiků. Protože jenom kritik EU a migrace může nepochopit vtip, že jo...

Když se ukáže, že v Bystrci zakázali radní migrační propagandu na zdejších školách, hned je to důvod, jak z nich udělat v živém vysílání idioty, křupany, Putinovy agenty. 

Když nějaká čudla napíše na fejsu, že chvilkaře platí strýček Jedlička, tak je z toho reportáž o dezinformacích jako Brno....

ALE...

Když Piráti udělají vnitrostranické referendum, kde si odhlasují vyslání kandidáta do senátorských voleb, který považuje kapitalismus a pravicovou politiku za zločin proti lidskosti, tak Mára i Norka mlčí.

Když se ukáže, že Člověk v tísni vysílá do škol v rámci festivalu Jeden svět na školách výtečníky, který považují kapitalismus za rakovinu a nejradši by rušili auta, tak je ticho po pěšině. 

Když se ukáže, že nejmenovaná výzkumná agentura přisoudí nejmenované partaji jeden měsíc směšných 0,5% a hned další 10x tolik. Ale to není téma, že ne? 

Když nejmenovaný novinář napíše, že ten druhý průzkum je útokem na líberální demokracii, tak si z něj Nora ani Mára samozřejmě legraci nedělají. Protože jinak Pavlík Šafrů drží linii a je to prima chlap. 

Čtěte ZDE: Česká televize: Ohrožení svobody a demokracie. Proč hájíme nástroj nepřátelské propagandy? Nezávislost je chiméra. Veřejnoprávní fašismus a komunismus do našich obýváků. Odkud se ozývá největší jekot?

Když se ukáže, že senátoři Hilšer, Láska, Goláň a spol. upírají demokratické právo kandidovat bezúhonnému svéprávnému občanu ČT, tak to téma není. Však jde jen o demokracii. 

Tématem samozřejmě není ani to, že tři hoši z Milionů chvilek pro demokracii si vykládají demokracii asi jako hoši od kancléře Ády a hodlají hnát lidi do ulic, protože si poslanci dovolili zvolit jiného kandidáta na ombudsmana. 

Když se ukáže, že Hilšerovu antidemokratickou petici předčila co do počtu podpisů nejméně trojnásobně petice zástupců občanské společnosti, není třeba o tom mluvit. Protože ti iniciátoři Noře a Márovi ideově nevoní. Přitom je to sranda, ne? I to, jak se senátor ztrapnil na DVTV ...ale asi ne dost veliká....

ATD.

A takhle by šlo pokračovat v podstatě donekonečna. A právě to je jeden z hlavních důvodů, proč je Česká televize terčem zasloužené kritiky a nemůže se divit tomu, že chce například Trikolóřa prosadit jen dobrovolné koncesionářské poplatky.

Vzoru ČT, britské BBC, díky premiéru Johnsononovi už zvoní hrana. Kdy dojde na jejího učenlivého žáčka z Kavek?


Tagy článku

Doporučujeme

Po atentátu: Americké tajné služby se otřásají. I kámošku Bidenové donutili rezignovat. Selhání, nebo spiknutí lobby feministek? Obamova mafie má namále. To Rakušan je jiný machr. Co po čtrnácti zavražděných a horách lží? Nic. Ticho

Po atentátu: Americké tajné služby se otřásají. I kámošku Bidenové donutili rezignovat....

Apokalypsa na dohled: Horko v létě? Hrůza! Jeden by umřel. Nebo rovnou tři? Což takhle vyrazit na grónské pláže? Varování pro ty se slabším srdcem: Sledování zvrhlosti zvané olympiáda může být životu nebezpečné!

Apokalypsa na dohled: Horko v létě? Hrůza! Jeden by umřel. Nebo rovnou tři? Což takhle...

Na začátek stránky