Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Kolář, Novotný a Hřib: Šašci hrají drama. Ale ne za své. Odveta za Němcova a spol. přijde zcela jistě. Praha vleče do problémů zbytek země. Tipy na přejmenování dalších ulic

Kolář, Novotný a Hřib: Šašci hrají drama. Ale ne za své. Odveta za Němcova a spol. přijde zcela jistě. Praha vleče do problémů zbytek země. Tipy na přejmenování dalších ulic

21. 2. 2020

Tisk článku

Tomáš Vyoral komentuje fušování pražských komunálních politiků do mezinárodních vztahů ČR a pubertálním anarchistům na pražských radnicích nabízí pár inspirativních návrhů

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Levné hrdinství některých starostů a primátorů, kteří nad rámec svých kompetencí fušují do mezinárodní politiky a pod hávem vzletných idejí a moralizování o všem možném provokují Rusko (a Čínu).

Poslední akce je z dílny pražského primátora Hřiba, který tak (náhodou a spontánně?) navazuje na „kolegy“ starosty Ondřeje Koláře (Koněv) a Pavla Novotného (vlasovci). Před ruskou ambasádou navrhuje pojmenovat náměstí po Borisi Němcovovi – zastřeleném kritikovi Vladimira Putina. Měl bych pro něj návrhy taky před ambasády Německa, Francie, Británie, USA, Saúdské Arábie, Španělska nebo Turecka.

Trojlístek laciných hrdinů

Ondřej Kolář (starosta Prahy 6), Pavel Novotný (starosta Řeporyjí) a Zdeněk Hřib (primátor Prahy). „Tři mušketýři“, kteří v souladu s žádoucím prorežimním proudem, jehož orchestřiště se po revoluci přesunulo z Moskvy do Bruselu a Washingtonu, vedou svými provokacemi hybridní válku proti Rusku (a primátor Hřib ještě proti Číně).

Ondřej Kolář, syn ex-diplomata Petra Koláře, svého času strůjce mýtu Jiří Drahoš, aktuálně přinejmenším podporovatel generála Petra Pavla, se zcela bez skrupulí postavil za odstranění sochy ruského generála Koněva z Prahy 6.

Pavel Novotný, zřejmě nejvulgárnější politik v české a československé historii, který nezřídka bez jakéhokoliv postihu veřejně vyzývá k zastřelení, věšení nebo poplivání hrobů svých politických oponentů, na sebe upozornil chystaným pomníkem kontroverzním vlasovcům, slovy o pověšení ruského ministra zahraničí Lavrova nebo svým hulvátským kabaretním výstupem v ruské televizi.

Zdeněk Hřib, který přišel k funkci jak slepý k houslím, má sice co dělat, aby se mu pod rukama „nerozpadla“ Praha, ale na druhou stranu stíhá podporu LGBT nebo prokovat Tibetem či Tchaj-wanem Čínu. A nyní se pustil do Ruska.

Čtěte ZDE: Vlasov, Novotný a Greta udávají téma: Na Balkáně se zatím oháknutí mladíci s mobily valí naším směrem. Na SSSR šli s Hitlerem Slováci, ne my. Lenin a Trockij s prachama Západu rozvrátili Rus. Fčil jde ale o něco úplně jiného

Jeden za všechny a všichni proti Rusku. Spontánně?

Akce všech tří komunálních politiků náhodou a spontánně (?) proběhly ani ne během posledního půlroku. Tedy z pohledu dramatu první čtyři z pěti částí děje – expozice (úvod), kolize (zápletka, konflikt), krize (vyvrcholení konfliktu) a peripetie (zvrat a možnosti řešení). Na katastrofu (řešení konfliktu a závěr) zatím ještě částečně čekáme, ač u prvních dvou je již určitým směrem nastíněna.

Dovolím řečnickou otázku: jde o skutečně o tři nahodilé a spontánní akce politiků z TOP 09, převažujícího liberálně progresivního křídla ODS a Pirátů? Nebo spolu jakýmkoliv způsobem souvisí?

„Boris Němcov byl ruský matematik, fyzik, liberální politik a kritik putinovského režimu. 27. února 2015 byl zastřelen v centru Moskvy. Při příležitosti letošní připomínky jeho smrti bychom chtěli přejmenovat náměstí Pod kaštany před ruskou ambasádou na náměstí Borise Němcova,“ informoval primátor Zdeněk Hřib na svém Facebooku.

Uvedl také, že rozhodnutí „rozhodně není žádným nahodilým rozmarem“ a „vychází z dlouhodobých podnětů občanů“, přičemž přikládá odkaz na nějakou petici, „ale samozřejmě také z české lidskoprávní tradice, na kterou bychom neměli zapomínat“.

Pár dalších návrhů pro pana primátora

V rámci „české lidskoprávní tradice“ bych měl rovněž několik návrhů, jak přejmenovat ulice před ambasádami jiných států.

  • Německá ambasáda: ulice LIDICKÁ, V LEŽÁCÍCH/V LEŽÁKÁCH, nebo JAVOŘÍČSKÁ
  • Francouzská ambasáda: ulice MNICHOVSKÉ DOHODY/ZRADY, nebo ŽLUTÝCH VEST
  • Britská ambasáda: ulice MNICHOVSKÉ DOHODY/ZRADY, nebo JULIANA ASSANGE
  • Americká ambasáda: ulice GUANTANAMSKÁ, JULIANA ASSANGE, nebo EDWARDA SNOWDENA
  • Saúdskoarabská ambasáda: ulice ŽENSKÝCH PRÁV, LGBT nebo DŽAMÁLA CHÁŠUKDŽÍHO
  • Turecká ambasáda: ulice KURDSKÁ nebo GENOCIDY ARMÉNŮ
  • Norská ambasáda: ulice BARNEVERNETSKÁ
  • Švédská ambasáda: ulice TŘICETILETÉ VÁLKY
  • Španělská ambasáda: ulice KATALÁNSKÝCH POLITICKÝCH VĚZŇŮ
  • Izraelská ambasáda: ulice GOLANSKÝCH VÝŠIN, nebo ZÁPADNÍHO BŘEHU JORDÁNU

A mohl bych samozřejmě pokračovat…

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky