Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Čekání u konce: Zabije virus konečně globalisty a jejich šílený Nový světový řád? Osidla volného obchodu. Čína má Ameriku i zbytek světa pevně v hrsti. Probudí ten otřes národy? S migranty je to stejné jako se současnou infekcí

Čekání u konce: Zabije virus konečně globalisty a jejich šílený Nový světový řád? Osidla volného obchodu. Čína má Ameriku i zbytek světa pevně v hrsti. Probudí ten otřes národy? S migranty je to stejné jako se současnou infekcí

17. 3. 2020

Tisk článku

Patrick Joseph Buchanan hledí pohledem konzervativního Američana na mezinárodní vývoj posledních let a přemýšlí o dopadech současné epidemie na jednotlivé národy a jejich vztahy

Doktor Brian Monahan, ošetřující lékař Kongresu, řekl minulý týden na uzavřené schůzi Senátu, že by se 70 až 150 miliónů Američanů - třetina národa - mohla nakazit koronavirem. Doktor Anthony Fauci dodal, že úmrtnost na COVID-19 se bude pohybovat někde kolem jednoho procenta.

Jinými slovy, mezi 750.000 a 1,1 miliónem Američanů může zemřít na tuto chorobu (na běžnou chřipku zemře každý rok v USA až 100 000 lidí, pozn. PP). Druhé číslo se rovná počtu všech mrtvých Američanů ve druhé světové válce, nebo také počtu mrtvých na obou stranách Americké občanské války.

Rozpory a očekávání

Kancléřka Angela Merkelová řekla, že 70 % německé populace, tedy 58 miliónů lidí - by se mohlo nakazit koronavirem. Pokud by se tak stalo a pokud by platil Fauciho odhad míry úmrtnosti i pro Německo, znamenalo by to více jak půl miliónu mrtvých Němců.

Český premiér Andrej Babiš označil Merkelové poznámku za kontraproduktivní a dodal, že by mohla vyvolat paniku. Ale například epidemiolog z Harvardu Marc Lipsitch souzní spíše s Merkelovou - říká, že by se mohlo nakazit 40 až 70 procent světové populace.

Pokud by i zde platil Fauciho odhad úmrtnosti, tak by při napadení 3 až 5 miliard lidí na zemi zemřelo mezi 30 a 50 milióny. A to je množství obdobné, jako byl počet obětí Španělské chřipky v roce 1918.

Jsou tady ale také protichůdná zjištění.

Čína na stavu 80 tisíc nakažených hlásí zásadní zpomalení výskytu nových případů nákazy. Jižní Korea také slaví úspěch v boji proti šíření viru. Jenomže současně Itálie se svojí poměrně starou populací a 25 tisíci nakaženými a úmrtností více než 7 % může být předzvěstí toho, co přijde na celém Západě.

Ve Spojených státech je kolem čtyřicítky obětí, nepatrný zlomek každoročního počtu obětí běžné chřipky. Problém je však jinde. Nástup COVID-19 v USA není zdaleka tak rasantní jako bouřlivá reakce ve společnosti a v ekonomice, která vypadá, že se blíží národní katastrofa.

Čtěte ZDE: Amerika se přibližuje krachu: Zloděj Bloomberg, který chce do Bílého domu, zachvacuje vše jako virus. Amazon a jeho padělky. Hillary a její Demokraté pracují pro Wall Street. Kdy se to celé zhroutí?

Zásadní dopad

Akciový trh letí dolů strměji, než tomu bylo za Velké hospodářské krize v roce 1929. Bilióny dolarů jsou tytam. Jestliže senátor Bernie Sanders nemá rád milionáře a miliardáře, musí být nadšen. Existuje jich v současné době mnohem méně, než jich bylo, když před pár dny vyhrál primárky v New Hampshire.

Takže, co přinese budoucnost?

Může se stát, že si jednoho dne řekneme, že koronavirus zasadil smrtící ránu Novému světovému řádu, půl století globalizačních snah, éře vzájemné závislosti velkých národů světa.

Turistika, cestování letadlem, dovolenkové plavby, mezinárodní setkání a festivaly jsou rušeny. Zákazy cestování mezi zeměmi a kontinenty přibývají. Stornovány jsou kocerty a sportovní akce. Neví se, jak to bude s olympiádou v Tokiu. Pokud se uskuteční, přijedou všichni ti očekávaní návštěvníci do Japonska, aby si užili hry?

Trump vyhlásil měsíční zákaz cestování do Evropy.

Co se týče „otevřených hranic“: Stále demokraté věří, že vloupání se do naší země by již nemělo být trestné - a přistěhovalci, kteří přicházejí nelegálně, by měli mít zdarma zdravotní péči? Připomenu jim, že je to návrh, pro který všichni zvedali ruku.

Nejen volný obchod

Ideologické kořeny éry volného obchodu lze vysledovat do poloviny 19. století, kdy jeho velký evangelista Richard Cobden ve Free Trade Hall v Manchesteru dne 15. ledna 1846 básnil:

„Vidím ve volném obchodu zákonitost, která bude ve společném světě působit jako princip gravitace v kosmu - muži společně bez antagonismů rasy, vyznání a jazyka nás sjednotí v poutech věčného míru.“

V předtrumpovské éře se republikáni drželi za ruce s liberálními demokraty, když objímali NAFTA, GATT, WTO a doložku nejvyšších výhod pro Čínu. Bylo při současném zpětném pohledu opravdu moudré spoléhat se na Čínu při výrobě základních komodit pro dodavatelské řetězce a zboží životně důležitého pro naši národní bezpečnost? Vypadá jako rozumné přesunou výrobu léčiv a život zachraňujících preparátů při srdečních chorobách, mrtvicích a cukrovce do Číny? Vypadá snad jako rozumné dovolit Číně, aby si vytvořila monopol na minerály a suroviny kruciální pro vývoj zbraní pro naši obranu?

Tato koronavirová pandemie ukazuje, že lidé hledají vůdce s autoritou - a že si národy začínají uvědomovat, že by si měly dát v první řadě pozor samy na sebe. Troufla by si dnes Merkelová pozvat milióny syrských běženců do Německa bez ohledu na podmínky, z nichž vyšli v Sýrii a Turecku?

Není současná situace důkazem toho, že jsme udělali historickou chybu, když jsme přenesli svoji nezávislost a uspokojení životně důležitých potřeb na národy, které nikdy neměly na srdci zájmy našeho národa?

Co teď platí více? Že jsme všichni součástí lidstva, všichni jsme světoobčané?

Nebo, že je čas dát v první řadě Ameriku opět do rukou Američanům?

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky