Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Koronavirus přemohl NATO: Válečný pokřik si Američané užijí leda tak v izolaci. Útok na Rusko se odkládá? Nizozemci nenechali Američany ani vylodit. Epidemií za mír? Osud začíná rozdávat karty

Koronavirus přemohl NATO: Válečný pokřik si Američané užijí leda tak v izolaci. Útok na Rusko se odkládá? Nizozemci nenechali Američany ani vylodit. Epidemií za mír? Osud začíná rozdávat karty

18. 3. 2020

Tisk článku

Redakce Protiproud hlásí, že divadlo monstrózních vojenských operací na ruských hranicích s pokryteckým názvem „Defender Europe 20“, na něž se americké NATO dlouho připravovalo, bude "díky" koronaviru patrně zcela zrušeno

Velení Bundeswehru rozhodlo stáhnout svá vojska z cvičení NATO s názvem „Defender Europe 20“, které mělo prověřit frontální přesun vojsk ke hranicím Ruska a trénovat přípravu masivní útok na tuto trestuhodně nezávislou zemi.

Vojenské operace „Obrana Evropy 20“ byly předurčeny k tomu, aby se staly největším vojenským cvičením v Evropě za poslední desetiletí, a mělo do nich být zapojeno více než 40 tisíc vojáků NATO. Na začátku cvičení měl být kolosální přesun vojenské techniky z USA do Evropy, z něhož se doposud podařilo rozmístit jen malou část především v pobaltských zemích a v Polsku. Samotná cvičení začala v únoru a měla pokračovat až do června. Plány NATO však zhatil zlý koronavirus.

Boje neschopné NATO

Odmítnutí Německa účastnit se cvičení zpochybňuje samotný průběh cvičení, které mělo vycházet z výcvikových polygonů v Německu a v Polsku.

Odstoupení Německa z Defender Europe 20 hrozí zastavit veškeré přesuny vojenské techniky, protože se jich mělo účastnit 1.500 německých armádních specialistů. Již 15. března byl zastaven tranzit amerických jednotek přes německá letiště „v souvislosti s hrozbou epidemie koronaviru“.

Německým logistickým specialistům se podařilo dostat na cvičiště vojenské vybavení, včetně tanků a bojových vozidel pěchoty, pouze pro jednu obrněnou brigádu NATO, a i to pouze částečně. Již 12. března muselo americké ministerstvo obrany oznámit, že program cvičení bude omezen. Nyní "hrozí", že toto divadlo vojenských operací bude docela uzavřeno.

Všechno začalo s problémy plnění úkolů cvičení již v Norsku, kde se mělo manévrů zúčastnit 16 tisíc vojáků z deseti zemí NATO. Norská část cvičení byla hlavní částí manévrů a nesla název „Cold Response 20“. Tato „Mrazivá odpověď“ však nefungovala od samého začátku. Asi jeden a půl tisíce účastníků cvičení bylo okamžitě umístěno do karantény, protože jeden z nich byl nakažen koronavirem. Finsko pak uvedlo, že jeho armáda se manévrů nezúčastní. Severská část cvičení musela nakonec být z programu vyloučena, o čemž informoval velitel štábu Defender Europe – 20 Rune Jakobsen.

Čtěte ZDE: NATO obkličuje a plánuje: Válka s Ruskem do roku 2028! Právě v tuto chvíli to začíná. Nové zbraně a nová taktika. Největší manévry za třicet let. S Německem i s námi. Američané zešíleli. Odveta nás vymaže z mapy...

Nizozemsko a Itálie končí také

Také v Nizozemsku odmítají vykládat americká plavidla s vojenskou technikou, která dorazila k účasti na cvičeních. Vedení přístavu to zdůvodňuje tím, že nemohou dovolit americké vojenské brigádě pohybovat se po území státu. A navrhuje možnost umístit ji do karantény po dobu nejméně dvou týdnů. V nadcházejících dnech přibude ke dvěma plavidlům v Nizozemsku ještě třetí.

Účastnit se cvičení nakonec odmítly také ozbrojené síly Itálie. Uvedl to italský ministr obrany:

„Po důkladné analýze situace spojené s cvičeními Defender Europe 20 a ve světle současného ohniska koronaviru měníme tyto manévry tak, že snižujeme počet zúčastněných amerických vojáků. Činnosti související s cvičením budou odpovídajícím způsobem upraveny. Budeme úzce spolupracovat se spojenci a partnery, abychom dostáli cílů s nejvyšší prioritou v rámci našeho cvičení v Evropě,“ uvádí se ve zprávě evropského velení NATO (EUCOM).

Nicméně dnes už v Evropě někdo neočekává omezení programu cvičení Defender Europe 20, ale jeho úplné zrušení. Nakonec smyslem celé válečnické akce NATO bylo prověřit, že slovutná americká armáda bude v krátké době schopna společně s evropskými spojenci přesunout podstatnou část svých sil ke hranicím Ruska, kde bude připravena skočit na Rusy a zastihnout je v nedbalkách.

Koronavirus obnažil absurditu celé nákladné vojenské operace až na kost.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky