Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Šokující průzkum: Ne, co je v něm, ale co je za ním! Jednota skončila rychle. ČT zadala špatně data pro manipulaci. Bude mít Velký Andrej ve volbách 40 procent? Pokusy s Hamáčkem jsou omyl. Přežijí trpaslíci pandemii?

Šokující průzkum: Ne, co je v něm, ale co je za ním! Jednota skončila rychle. ČT zadala špatně data pro manipulaci. Bude mít Velký Andrej ve volbách 40 procent? Pokusy s Hamáčkem jsou omyl. Přežijí trpaslíci pandemii?

5. 4. 2020

Tisk článku

Petr Hájek si povšiml jednoho „průzkumu veřejného mínění“, který omylem a krásou nechtěného zřejmě ukázal realitu – pokud ho umíme správně přečíst

Už to opět jede na plné pecky. Trpasličí strany – jak v parlamentě, tak ve většině korporátních médií – vřískají, jako by volby měly být nejpozději v červnu. Zklidnění, a alespoň náznak jednoty v ne zrovna jednoduché chvíli našeho státu a národa, jim vydrželo sotva pár hodin. Vzápětí ovšem imperativ „táhnout za jeden provaz“ vyhodnotily jako chybu, a nyní se už zase do vlády opírají, až jim praská za ušima. Tedy do vlády ne – do úspěšného manažera Babiše samozřejmě.

Že je epidemie teprve za svou první fází a další lze očekávat? Že stále umírají lidé a spousta jiných má vážné zdravotní problémy? Že hospodářské důsledky teprve brzy naplno pocítíme? Vše marno. Stačilo, aby si některé straničky a hnutíčka nechaly udělat své vlastní rychlé (nezveřejňované) průzkumy. Výsledky je tak zděsily, že ihned vyrazily na zteč. Hlupáka moudrosti nenaučíš, neb platí, že Komu není shůry dáno… Je to nahoře moc dobře zařízeno, jen je to tady dole občas na stržení nervové soustavy. 

Nemůže být jinak, než že v čele bojuje Česká televize (a rozhlas, zvláště pak stanice Plus řízená Petrem Šabatou, ještě radikálnějším levičákem než Piráti, což našinec netuší jen proto, že má nepatrnou poslechovost – ale z našich daní tam přesto královsky žije celá legie kavárenských zombie). Jenže právě ČT do toho teď vnesla zmatek: zatímco se usilovně snaží Andreje Babiše potlačit, a posílit Jana Hamáčka, teď přinesla průzkum, který to staví na hlavu. Proč

Správné čtení

Protože i manipulace vyžadují fištróna, mají-li fungovat. A tihle „hoši a děvčata, co spolu mluví“ (ČT, Bakalovci, sada „politologů“ z ultralevičáckých univerzit atd.), znají jenom sílu. Jak svého času doporučoval v omylem zveřejněném dopise své „Kačence biomase“ (Kateřina Jacques) Martin Bursík, jak jít na bouřící se Zelené spolustraníky: „Silou, Kačenko, silou…“ A protože mají v rukou nekonečné miliardy (jednak z našich daní, jednak z hornických bytů od Bakaly), stále věří, že tupá síla stačí. A tak se nutně občas do jejich goebbbelsovské propagandy vloudí chybička.

ČT zveřejnila průzkum dělaný poprvé v době epidemie a razantních vládních opatření: Babišovo ANO v něm má vůbec nejvíc, co kdy podle této agentury mělo. Piráti klesají, ODS zůstává na svém, ostatní se pohybují plus mínus kolem pětiprocentní „hranice smrti“. Agentura Kantar, jež toto dílo pro ČT vytvořila, sama uvádí, že u větších stran je možná „statistická chyba“ plus-minus 3.1%, u malých 1.1%. Když to domyslíte, je možné, že se u větších „mýlí“ třeba o šest procent, u menších o zhruba dvě a půl.

Jde jen o správné čtení. Samozřejmě, že průzkumy objednávané ČT u agentury Kantar (klasická mezinárodní globalistická mašina na manipulaci veřejným míněním napojená na Sorose) jsou jen divadlo – podle zadání Kavčích hor. Mimochodem platí za ně milióny, malá prkotina z miliard, které jí povinně každoročně na mediální zločiny platíme. Něco jako miliardy Bursíkem (za Topolánka) zorganizovaného zločinu se solárními barony (ročně až čtyřicet miliard z našich krvavých daní do soukromých kapes), kterými se rovněž dnes už nikdo nezabývá. Kdybychom v této kritické chvíli tyto (již stamiliardy) měli…

Čtěte ZDE: Dva světy: Jeden právě mizí. Další se již vynořuje za oponou. Jde o život. Kolaps? Všechno je jednou poprvé. V totalitě a bez peněz. Západ tuší ruský zázrak. Pozře nás Německo? Všechno dobře dopadne – ale ne každý

Podvody podle metody

Je nesčetně způsobů, jak se „průzkumy veřejného mínění“ falšují – aby odpovídaly požadavkům zadavatele, jenž s nimi potom dále manipuluje. Od metodiky a „chybně“ položených otázek, přes „výběr“ respondentů, až po „závěrečné úpravy“: to je všechno pak skryto v těch „možných statistických odchylkách“ – alibi pro jiné průzkumy, které zase dopadnou úplně jinak. Přesto jim však nadále významná část veřejnosti věří – a minimálně podvědomě podle nich přemýšlí – a jedná.

Nejdivočeji se tak děje v časech předvolebních. Už vpravdě klasické jsou ty o jasném vedení „krvavé Hillary“ před Trumpem v amerických prezidentských volbách, jasném vedení „setrvat“ před „odejít“ jen pár hodin před britským referendem o vystoupení z EU. Ale stejně tak u nás, když třeba Kantar stanoví strany, které se údajně dostanou do sněmovny – ty pak ČT zve na obrazovky, zatímco ostatní pro ni „neexistují“, aby se ke všeobecnému překvapení vynořily až po volbách – v parlamentu (v minulosti typicky Okamura).

Předčasný start

U „renomovaných“ agentur (jako je třeba právě Kantar) však není obvyklé upravování dat na koleně těsně před vysíláním. Požadovaný výsledek musí být dohodnut dlouho předem. Čísla musí sedět, protože není vyloučeno, že se někdo podívá hlouběji – a bohatým zákazníkem Kantaru zdaleka není jen Moravec. Z toho vznikl současný zmatek. Společnost trpaslíků totiž nedisciplinovaně vyrazila na zteč dříve, než ČT předpokládala, – a Kavky se k nim chtěněchtě musely přidat. Přece je v tom nenechají.

Ve chvíli, kdy se výsledky průzkumu připravovaly, se ještě zdálo, že trpaslíci budou hrát o něco déle komedii „všichni k pumpám“. Průzkum měl ukazovat, jak na tuto „strategii národní jednoty“ Babišovi soupeři doplatí – a nakopnout je k „odporu“. Jenže mezitím Kalousek vyhlásil „ozbrojený odpor se třemi pistolemi“, jiní žádali odvolání ministrů (jen těch za ANO) Metnara (obrana), Schillerové (finance), Vojtěcha (zdravotnictví) či Benešové (spravedlnost), ozvali se Chvilkaři, lidovci, Piráti, cosi zavrkal dokonce i somnambul Fiala (ODS) – a už to jelo. To už ovšem byla základní data sebrána, a procenta bylo možno „posunovat“ nahoru či dolů maximálně o jedno či jedno a půl.

Katastrofa 

Když se na to podíváme touto optikou, dostaneme zajímavé výsledky. Víme, že ČT si zprivatizoval svého času především Bohuslav Sobotka (ČSSD) a Miroslav Kalousek (a spojenci TOP 09, tedy STAN a lidovci, slavná havlistická levice). Piráti jsou automaticky „chráněni“, i když pro Kavárnu představují svou radikální levičáckou agendou a jiným napojením na bruselskou oligarchii konkurenci. Optimální by nyní mohla být ODS, jenže ta je pro Kavčí propagandu vzhledem k současným stranickým špičkám prakticky nepoužitelná: Když z nich vůbec vyrazíte něco „vysílatelného“, je to tak hrané a ubohé, že to pozná i ministr Moravec. Zásadními nepřáteli jsou samozřejmě KSČM, Okamura (SPD) a mladý Klaus (Trikolóra). Tak se dejme do čtení:

Výsledky zní: První zůstává ANO s 34,5 %. Druhá ODS 14 a Piráti 13,5%. Pak prudký skok: ČSSD 6%, SPD, KSČM, STAN a TOP 09 po 5,5% (!), zatímco lidovci skončili půl procenta „pod laťkou“ 4,5% a Trikolóra dosáhla jen 2,5%. Z hlediska pravděpodobnosti – čtyři strany 5,5% - jde o naprostý unikát! Vycházejme z toho, že „těm správným“ bylo proto na poslední chvíli alespoň po jednom procentu přidáno, „zlým“ naopak ubráno – a zbytek už je „v rámci statistické chyby“ – podle zmíněného klíče buď nahoru, nebo dolů. Pak by ovšem realistický výsledek vypadal hodně zajímavě:

Andrej Babiš by se dotýkal 40%: 34,5 + 1 + 3,1 = 38,6, tedy plus-mínus 39%. To už by (při dalším „přepočtu na mandáty“) v podstatě stačilo na jednobarevnou vládu ANO.

U Pirátů a ODS je to stejné, proto pouze na konci posuneme Piráty o půl procenta níže (příště jim to Kantaři „udělají“ naopak): 14 – 1 – 3,1 = 9,9, tedy plus-minus 10% pro ODS a 9,5% Piráti.

ČSSD: 6 – 1 – 1,1 = 4,1, plus-minus 4%

SPD a KSČM: 5,5 + 1 + 1,1 = 7,5%

STAN a TOP 09: 5,5 – 1 – 1,1 = cca 3,5%. Totéž bude platit o lidovcích. Ti byli sešoupnuti pod čáru pouze jako „nejméně ohrožený druh“, s vírou, že těm to neuškodí (příště jim to zase vrátí). 

Trikolóra: 2,5 + 1 + 1,1 = 4,6% - jinými slovy dotýká se (na rozdíl od STAN, TOP 09 a lidovců) pětiprocentní hranice.

Takže shrnuto – pro Kavárnu hotová katastrofa. Pokud by se volby konaly v březnu, měl by Babiš kolem 40% - a mohl by vládnout bez koalice. Piráti a ODS by se pohybovaly kolem 10%, ve sněmovně by ještě byly KSČM a SPD, možná i Trikolóra.

Čtěte ZDE: Nástup: Krysy vylézají z děr. Babiš to zvládl. Nejasné světlo na konci tunelu. Na maršála osvoboditele malý pražský nácek nemá. V4 (nebo 3?) před tvrdou zkouškou. Další invaze? Kominterna tiskne prachy. Vydržíme?

Všechno bude jinak – ale ne tak moc

Naznačený výsledek voleb zhruba odpovídá tomu, jak každý soudný člověk dnešní politickou scénu vnímá. Jistě, může se ještě stát cokoli: ČSSD se nakonec může zachránit, pokud Jan Hamáček nebude spoléhat pouze na červenou mikinu, agenturu Bizoni a právní kancelář „zděděnou“ po Sobotkovi. Pokud mu také soudy nadále půjdou na ruku a v neslýchaném „zločinném spiknutí“ zlikvidují téměř půlmiliardový dluh Lidového domu.

ODS se ještě může trochu vzpamatovat a alespoň vyměnit předsedu (vyloučeno!) a jeho bezprostřední zoufalé okolí (Stanjura, Němcová, Svoboda atd.) Piráti mohou padnout na ústa, protože Pražáci se konečně začnou zajímat o zvěrstva, které dělá s jejich městem Hřib a spol., když zrovna neprovokuje Čínu, nebo neudává Babiše Bruselu. Mladý Klaus třeba ještě pochopí, že je nesmysl tříštit síly ve volbách bez tématu (krajské) – soustředí se na parlamentky, a s jistotou vpochoduje do sněmovny s nějakými osmi procenty. Okamura usoudí, že bojovat směšně proti velkému Andrejovi je neproduktivní, a soustředí se na přípravu „czexitu“, jakkoli to teď vypadá nepravděpodobně (génius Farage také musel být trpělivý – a zvítězil).  

Bude to jako vždycky: O nás, bez nás

Může se prostě stát ještě mnohé, ale to základní nikoli: Jakkoli budeme v následujících měsících předmětem bezhlavé protibabišovské kampaně, vítěz je jasný. Ostatně jeho PR tým rychle pochopil, že je nutné „šéfa“ co nejrychleji stáhnout z obrazovek a nechat je jiným (budou růst jen na krátký čas, protože jsou pořád stejní), protože by se už divákům zprotivil. Andrej se vrátí, až bude oznamovat „úlevy“ – a obecně přinášet „dobré zprávy“ – zdravotní i ekonomické. Ve srovnání se zahraničím to bude skoro zázračné.

Tenhle průzkum se ČT prostě nepovedl. Naznačil víc, než Kavárna chtěla, či tušila. Je zcela jisté, že v tom příštím nejen televizním „průzkumu“ se Babiš „ostře propadne“, půjde nahoru Hamáčkova ČSSD, o Pirátech, ODS a celém „demobloku“ ani nemluvě. To už bude „normál“, běžné lhaní si do kapsy, které skončí v domácí verzi povolební „americké noci“, s uplakanými výrazy komentátorů a hostí ČT, téhle přihlouplé společnosti nevolených politiků, kteří stále ještě věří, že to půjde „silou“.

Jen doufejme, že se ještě k nějakým volbám dostaneme. Ti, kteří v pozadí rozpoutali epidemii a v ní pramenící hospodářskou (a možná i finanční) krizi nevídaných rozměrů, takovýhle prosťáčci zase nejsou. Rozhodnou volby v Americe. Pokud je Deep State, tajné služby a Rockefeller opět ztratí, sáhnou klidně ke krajním prostředkům.

A pak už žádné průzkumy a manipulace s veřejným míněním nebudou podstatné. 




Tagy článku

Doporučujeme

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky proti Szijjártóovi a Blanárovi. Viktor Orbán: Vzniká jiný Nový světový řád. Konec diktátu Západu. Čekání na Trumpa. Kdo bude řídit agenta Fialu?

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky...

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám. Bude elektřina brzy na příděl? Fialový program je bída a válka. Víme, jak tomu zabránit! Lidové povstání jako na Islandu? Jen radikální odpor

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky