Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Na jižní frontě (ne)klid: Chystají se Turci obsadit v létě řecké ostrovy? Obrovské hordy migrantů jako živý štít. Plány jako při invazi v Normandii. K čemu slouží kouzelné kartičky? Případ zadrženého Afghánce

Na jižní frontě (ne)klid: Chystají se Turci obsadit v létě řecké ostrovy? Obrovské hordy migrantů jako živý štít. Plány jako při invazi v Normandii. K čemu slouží "kouzelné kartičky"? Případ zadrženého Afghánce

11. 5. 2020

Tisk článku

Pavel Kopecký přináší znepokojivé zprávy z květnové migrační fronty, která se může brzy stát rozbuškou pro požár v celé oslabené Evropě

Tak, jak se postupně uvolňují restriktivní epidemiologická opatření v jednotlivých evropských státech, houstne každým dnem situace na řecko-turecké hranici. Po březnovém a dubnovém odražení pozemní invaze migrantů podporovaných tureckou armádou se od poloviny dubna soustředí většina operací na moře. Všechno nasvědčuje tomu, že dosavadní akce Turecka, které používá migranty jako beranidlo na proražení cesty do Evropy, byly pouze testováním terénu pro velkou letní ofenzivu.

O tom, že se blíží velké migrantské vylodění do epidemií oslabené Evropy, svědčí mnoho signálů. Otevření druhé migrační fronty dokládají i informace zveřejněné řeckými úřady, podle kterých již existují invazní mapy na Řecké ostrovy vypracované tam působícími neziskovkami ve spolupráci s tureckou tajnou službou. 

Příprava vylodění 

Řecká média přinesla minulý týden informaci, podle níž mapové podklady připomínají plány na vylodění spojenců v Normandii v roce 1944. Podle těchto zpráv je na nich jasně patrný vojenský rukopis. Mapy migrantské invaze podporované tureckou armádou ukazují, že hlavní síla se soustředí právě na řecké ostrovy, jejichž obyvatelé, oslabeni probíhající epidemií, nemohou účinně zorganizovat obranu svých domovů.

Invazní armáda tvořená desetitisíci migrantů z Afriky a Asie, které Turecko do hraniční oblasti již více než měsíc naváží, dostává stále jasnější obrysy. Velitele jednotlivých oddílů tvoří zkušení džihádisté, které Turecko přesunulo do oblasti ze severní Sýrie, kde museli ustoupit postupující Asadově armádě osvobozující poslední zbytky islamistických bašt na svém území.

Bojové formace jsou tak jako v Sýrii doplněny o zkušené turecké agenty. Ve druhém sledu následuje podpora těžkých zbraní turecké armády včetně bojových lodí a letectva. Podle těchto plánů na otevření námořní fronty má operace za cíl postupné obsazení mnoha řeckých ostrovů, otevření imigračních táborů a obsazení velké části ostrovů migranty, kteří donutí místní obyvatelstvo k útěku, tak jako jsme toho byli svědky v severní Sýrii. 

Podle zjištění řeckých úřadů jsou do celé operace zapojeni i pobřežní piráti, kteří se spolu s neziskovkami podílejí na pašování migrantů do Evropy. Neziskovky placené Sorosem údajně vypracovaly invazní navigační příručky, které distribuují mezi desetitisíce migrantů. Pátá kolona Sorosových neziskovek, tvořená neomarxisty z celé Evropy, má také další důležitý úkol: připravit veřejné mínění na Západě (pomocí "humanistické" mediální masáže a propagandy) na otevření druhé migrační fronty. 

Čtěte ZDE: Turecko-řecká válka na spadnutí: Osmanská taktika spálené země. Staleté olivovníky podřezány. Jako za henleinovců. Příprava migrantské invaze. Použije Erdogan biologickou zbraň? EU i NATO jen škodí

Útok na ministra

Aktivisté z neziskovek působící pod taktovkou Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) a Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) požívají výsady diplomatické imunity podle Vídeňské konvence o diplomatických vztazích. Nejenže je proto nelze trestně stíhat pro špionáž, ale mohou se i v době nouzových opatření volně pohybovat po celé Evropě, a připravovat půdu pro migrantský letní úder v Řecku. Je jasné, že nepůjde jen o prolomení obrany řeckých ostrovů. Brusel, respektive Evropská komise zintenzivní snahy o distribuci migrantů dále do Evropy. 

To, že se válka mezi Řeckem a Tureckem o jižní hranici kontinentu kvapem blíží, ukazuje i stále větší drzost Turků, kteří zjevně hledají záminku, aby mohli celou operaci spustit. Po dubnových atacích řeckých vojenských lodí s vysokými armádními představiteli na palubě, které se podařilo odrazit, zvýšila Ankara četnost útoků i ve vzduchu. 

Cílem tureckých stíhaček se stal minulý týden i vrtulník s řeckým ministrem obrany Nikosem Panagiotopoulosem. Při inspekční cestě mezi řeckými vojenskými základnami na ostrovech Panagia, Farmakonisi a Agathonisi na něj zaútočily turecké stíhačky F-16. Pokus o napadení vojenského transportního vrtulníku se odehrál v řeckém vzdušném prostoru ihned po startu ze základny Oinousses. 

Útok na vrtulník na jehož palubě byli kromě ministra i náčelník generálního štábu řecké armády Konstantinos Floros a další generálové, odvrátil až včasný přílet řeckých stíhaček. I během tohoto týdne hlásila řecká strana další „cvičné útoky“ na řecké ostrovy. Turecko prostě testuje reakce řecké protivzdušné obrany. 

Čtěte ZDE: Turecko ve válce s Evropou: Útok stíhačkami na ministra a střelba na německé pohraničníky. Proč bažiny nechtějí sankce na Erdogana? Další řízená invaze migrantů za dveřmi. Kdyby to udělalo v Pobaltí Rusko…

Horké léto

To, že se prezident Erdogan připravuje na letní ofenzivu, jejíž součástí má být i migrantská invaze, dosvědčují i další skutečnosti o kterých západní média pozoruhodně mlčí. Podle řeckých zdrojů minulý týden podepsali Turci s loutkovou džihádistickou vládou v Libyii dohodu, kde si již dělí kořist plynu a ropy v řeckých výsostných vodách v mořském šelfu kolem Kréty. 

Pokud k tomu dojde, vypukne otevřená válka mezi dvěma členy NATO s dalekosáhlými důsledky pro celou Evropu. Možná právě na to stratégové v Bruselu a Ankaře sázejí. Čím větší chaos, tím snadněji se skulinou v řecké frontě protáhnou do Evropy deseti či statisíce migrantů. V tomto ohledu Brusel během korona-krize své sociálně-inženýrské záměry nedal k ledu, spíše naopak.

Mnoho indicií naznačuje, že konglomerát neziskovek, OSN a bruselské administrativy je připraven na otevření druhé vlny a následné "rozptýlení" migrantů po Evropě v době doznívajících mimořádných opatření. „Kouzelné“ kartičky, otevírající vyvoleným pevně uzavřené hranice (v době progresívní epidemie měly sloužit pouze elitám z neziskovek a diplomatům z Bruselu a OSN) se podle důvěryhodných zpráv distribuují v poslední době masivně mezi migranty. 

Ostatně svědčí o tom i "záhadně" bezproblémový přejezd našich uzavřených hranic imigrantem z Afghánistánu, který minulý týden na přechodu Krásný les v Ústeckém kraji překročil hranice v autě i s dítětem. Kdyby nebylo jeho zadržení na dálnici D1 (kvůli podezření z pokusu o vraždu v Německu), těžko bychom tušili, že předpisy o uzavřených hranicích a karanténě platí jen pro někoho.

Léto podle všeho přinese ještě nejedno migrantské překvapení. A to bohužel nejen na jihu Evropy. Mediální mlčení o připravované turecké ofenzívě proti Řecku je toho výmluvným dokladem.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky