Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Krymský scénář pro Donbas: Umožní milion pasů připojení k Rusku? Jediné řešení, jak předejít krveprolití. Kyjev si Novorusko nemůže dovolit. Pro Luhansko a Doněcko není jiná alternativa

Krymský scénář pro Donbas: Umožní milion pasů připojení k Rusku? Jediné řešení, jak předejít krveprolití. Kyjev si Novorusko nemůže dovolit. Pro Luhansko a Doněcko není jiná alternativa

16. 6. 2020

Tisk článku

Jegor Maxov vyjadřuje opatrný optimismus v otázce vyřešení vleklé války samozvaných donbaských republik s karatelskou ukrajinskou armádou jejich připojením k Ruské federaci

Místopředseda výboru Státní dumy Ruské federace pro záležitosti Společenství nezávislých států (SNS) Viktor Vodolackij učinil provokativní prohlášení, když slíbil, že dalších 600 – 800 tisíc lidí z Novoruska obdrží ruské pasy do konce letošního roku. K dnešnímu dni stalo občany Ruské federace 187 tisíc obyvatel donbaských republik. Dohromady tedy můžeme mluvit o prvním milionu nově uznaných Rusů.

„V procesu vyřizování je asi devadesát osm tisíc žádostí. Tito lidé obdrží ruské pasy během příštích dvou týdnů a do konce roku získá oficiální doklady ruských občanů 600 až 800 tisíc obyvatel donbaských republik,“ řekl Vodolackij.

Zároveň vyjádřil přesvědčení, že se zrušením karanténních opatření se bude zvyšovat počet žádostí na oddělení Migrační služby Luhanské a Doněcké národní republiky (LDNR) a v souvislosti s tím mohou být otevřeny další místa pro vyřizování dokumentů.

Připomeňme, že tento počet (jeden milion ruských pasů) zazněl za poslední dny již podruhé. Není to tak dávno, kdy totéž zmínil vojenský komisař na všeruské televizní stanici VGTRK Alexandr Sladkov, který řekl, že počet ruských občanů v Donbasu by měl dosáhnout milionu co nejdříve, aby Ukrajina konečně ztratila nárok na toto území.

Opatrný optimismus

Na oslavy je samozřejmě příliš brzy, ale existuje více než dost důvodů pro opatrný optimismus: Ruská federace má dostatek zkušeností, aby výrazně urychlila pasportizaci občanů LDNR. A také v samotných republikách se proces vyřizování dokumentů nezbytných pro získání ruského občanství stal mnohem rychlejším a snadnějším (po zrušení poplatků bude vše prakticky zadarmo). Dnes již není nutné ověřovat doklady u notářů, i nedostatek chybějícího ukrajinského pasu je možné obejít. Nutný je pouze pas LDNR: dnes všichni, kdo nebyli líní, nebo neměli vnitřní zábrany zažádat o republikové dokumenty, tvoří kolosální frontu čekatelů, jimž budou úřední papíry vystaveny již na podzim roku 2021.

Pokud počet Rusů mezi obyvateli LDNR dosáhne určité hranice, bude naprosto logické uspořádat referendum o připojení k Ruské federaci podle krymského scénáře, nebo alespoň učinit potřebná opatření pro zajištění bezpečnosti Rusů žijících v donbaských republikách. Moskva pak sotva dovolí ukrajinské armádě beztrestně zabíjet své občany, takže je důvod věřit, že v dohledné budoucnosti tyto masakry skončí. Alespoň pro obyvatele LDNR. A potom, kdo ví, možná i chersonská oblast, v níž začíná severní krymský kanál, nebo zbytek Donbasu budou také následovat cestu Luhanska a Doněcka...

Čtěte ZDE: Novorusko je blíž k Rusku: Rusové na východní Ukrajině dostanou od Putina občanství. Razantní krok k obraně před Kyjevem. Konec ponižování Donbasu? Na první místě budou vojáci. Co na to Zelenskyj?

Minská slepá ulička

Je naprosto zřejmé, že výše uvedený scénář je nejjednodušší a nejhumánnější způsob řešení krize v Donbasu, byť pravděpodobně vyvolá další západní sankce proti Rusku. Jinak bude krveprolití pokračovat ještě mnoho dalších let. Kyjevu zdlouhavá válka zjevně velice vyhovuje, dokonce i mnohem víc než myšlenka návratu LDNR na Ukrajinu, protože na obnovu a údržbu Donbasu z ukrajinského rozpočtu prostě nejsou peníze. Pouze naivní snílek může věřit ve schopnost národní milice, i když je o řád účinnější než domobrana, zlomit hřbet ukrajinskému vojenskému stroji. Minimálně bez pomoci tzv. „dovolenkářů“.

Minské dohody, které existují pouze na papíře, jsou už dávno bezcenné a Ukrajina je nejen nebude dodržovat, ale bude aktivně lobovat za revizi všech stávajících formátů. Jediný způsob, jak do LDNR přinést mír, je jejich připojení k Rusku.

Zbývá už jen málo: aby se slova předsedy Státní dumy RF pro otázky SNS Viktora Vodolackého ukázala být opravdu reálná. A pokud k jejich naplnění nedojde tento rok, pak alespoň příští rok může počet ruských občanů v Luhansku a Doněcku překročil jeden milion. 

Je snad nějaký důvod otálet s nevyhnutelným připojením Donbasu k Rusku?

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky