Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Katastrofa na dotek: Bude tento pátek černý? Výzva vládě ČR. Půjde o všechno. Z epidemie do gubernie. Horší než Lisabon. Jak se Babiš rozhodne? Nikdo už nebude mít šanci zachránit zbytky naší suverenity

Katastrofa na dotek: Bude tento pátek černý? Výzva vládě ČR. Půjde o všechno. Z epidemie do gubernie. Horší než Lisabon. Jak se Babiš rozhodne? Nikdo už nebude mít šanci zachránit zbytky naší suverenity

17. 6. 2020

Tisk článku

Michal Semín přináší prohlášení proti novému totalitnímu projektu EU, likvidující zbytky naší státní svrchovanosti, o němž naši "hlídací psi demokracie" úzkostlivě mlčí

Tento pátek bude Andrej Babiš spolu s premiéry ostatních vlád členských států EU rozhodovat o tom, zda se my, Češi, staneme plátci cizích dluhů.

Evropská komise přichází s návrhem na vydání společných dluhopisů, kterými chce financovat svůj socialistický projekt EU nové generace, kterým chce od základů přestavět nejen hospodářskou politiku unie, ale i její politickou strukturu. Pod rouškou sanace ekonomik po jarním koronavirovém utlumení hodlá protlačit jinak velmi nepopulární „zelenou agendu“, vyžadující přechod již tak vysoce regulovaných „tržních“ ekonomik na centrálně plánované řízení, jemuž budou ekonomiky jednotlivých států fiskálně podřízeny. Za tímto účelem přichází europapaláši s vizí společných daní, které budou plynout do bruselského rozpočtu přímo, mimo nástroj tradičního „výpalného“, kterým je EU z prostředků národních rozpočtů – a cel – financována doposud. 

Pokud se tak stane, bude se jednat o ještě větší průlom, než byla Lisabonská smlouva. Členské státy ztratí poslední zbytky své suverenity a stanou se pouhými guberniemi Svazu evropských socialistických republik. K tomu stačí velmi málo – souhlas vlády Andreje Babiše i ostatních vlád zainteresovaných států. Bez nutnosti referenda či alespoň ratifikace zákonodárnými sbory. Současně platí, že i k odmítnutí tohoto zlověstného plánu stačí málo – veto jediného státu. 

Andrej Babiš má v následujících hodinách, případně dnech, pokud se jednání Evropské rady protáhne, neopakovatelnou příležitost zapsat se do dějin našeho státu velkými písmeny. Je jen na něm, zda budou barvy zlaté, či černé.

Národně konzervativní spolek Akce D.O.S.T. se na premiéra naší země obrátil s výzvou, aby tlaku Bruselu nepodlehl a návrh Evropské komise vetoval. 

Čtěte ZDE: EU jde napravovat krizi: Ještě více moci do Bruselu? Nejdříve okrademe, potom přidělíme podle našich notiček. Dluhy na dalších 30 let. Slovensko trojským koněm V4? Levicoví liberálové už si brousí zuby. A co my?

DOST BYLO BRUSELU!

Prohlášení Akce D.O.S.T. proti projektu EU nové generace, likvidující zbytky naší státní svrchovanosti

Před 11 lety stála Akce D.O.S.T. v čele veřejných protestů proti ratifikaci Lisabonské smlouvy. Varovali jsme před společenskými důsledky eroze naší státní svrchovanosti a zesíleného útoku na naše tradice a občanské svobody. Nemýlili jsme se. 

Dnes se nacházíme na dalším důležitém rozcestí. 

Blížící se hospodářská krize, zesílená bezprecedentním „vypnutím“ globální ekonomiky na jaře letošního roku, má sloužit jako záminka k další centralizaci moci na úrovni EU. „Fond obnovy“ a projekt „EU nové generace“ zavádějí společné dluhy a unijní daně. Evropská unie se v případě uskutečnění této vize stane plnokrevným státem a její členské státy pouhými regionálními útvary. Význam voleb do národních parlamentů klesne na úroveň voleb do krajských zastupitelstev a politická svrchovanost České republiky se stane minulostí. 

Je alarmující, že se o takto závažné věci nevede důkladná veřejná diskuse. Proto mnoho občanů naší republiky ani neví, co všechno je ve hře.

Vyzýváme vládu České republiky a jejího premiéra, aby využili svého práva veta a projekt „EU nové generace“ důrazně odmítli. Vyzýváme i naše zákonodárce, aby v případě, že vláda kapituluje, učinili všechny potřebné kroky k nápravě způsobené škody.

Vynaložíme nemalé úsilí na to, aby hlas zdravého rozumu zvítězil, a současně oznamujeme, že jsme připraveni použít všechny zákonné prostředky k tomu, abychom naši státní svrchovanost uhájili.

V Praze dne 17. června 2020 

Mgr. Petr Bahník - předseda Akce D.O.S.T.

Mgr. Michal Semín - místopředseda Akce D.O.S.T.

PhDr. Jiří Hejlek - místopředseda Akce D.O.S.T.

Petr Hájek – spisovatel a publicista

Mgr. Jiří Kobza - poslanec Poslanecké sněmovny PČR (SPD)

Ladislav Jakl - politický a mediální analytik, pivovarnický expert a hudebník

PhDr. Petr Hampl, Ph.D. - sociolog, publicista a spisovatel

PaedDr. Ivo Strejček - bývalý europoslanec, pracovník Institutu Václava Klause, předseda Trikolóry na Vysočině  

Prohlášení Akce D.O.S.T. lze podpořit zasláním podpůrného stanoviska na [email protected]
Jména signatářů budou postupně přidávána pod text prohlášení na www.akce-dost.cz.




Tagy článku

Doporučujeme

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky proti Szijjártóovi a Blanárovi. Viktor Orbán: Vzniká jiný Nový světový řád. Konec diktátu Západu. Čekání na Trumpa. Kdo bude řídit agenta Fialu?

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky...

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám. Bude elektřina brzy na příděl? Fialový program je bída a válka. Víme, jak tomu zabránit! Lidové povstání jako na Islandu? Jen radikální odpor

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky