Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Polský prezident: LGBT jsou horší než bolševici! Tento týden jdou sousedé k volbám. Duda s Trumpem za zády. Hlavní město vede kavárna (ostatně jako všude). Politická hra vabank? Obrana rodiny jako základní téma

Polský prezident: LGBT jsou horší než bolševici! Tento týden jdou sousedé k volbám. Duda s Trumpem za zády. Hlavní město vede kavárna (ostatně jako všude). Politická hra vabank? Obrana rodiny jako základní téma

23. 6. 2020

Tisk článku

Vladimír Kudrjavcev komentuje vyhrocenou situaci vrcholícího předvolebního boje o křeslo polského prezidenta, v němž probíhá zároveň boj za tradiční hodnoty a rodinu

Prezidentské volby v Polsku jsou naplánovány na 28. června a současný prezident Andrzej Duda chce být znovu zvolen do druhého funkčního období jako kandidát vládnoucí strany Právo a spravedlnost (PiS). Průzkumy veřejného mínění však ukazují, že Duda sice s jistotou postoupí do druhého kola, ale tam může prohrát. Mezi voliči je mnoho těch, kteří se dosud nerozhodli ve výběru svého kandidáta.

Pokud by ve vládnoucích kruzích neměli žádné obavy z výsledku voleb, neusilovali by o jejich spěšné uskutečnění navzdory epidemii koronaviru a vůdce PiS Jarosław Kaczyński by se nesnažil vyděsit Poláky tím, že v případě porážky Dudy bude země čelit "těžké politické, sociální a morální krizi."

S odkrytými kartami

Pro současného polského prezidenta vznikla situace, kdy je čas vyložit karty na stůl. A jedním z trumfů je jeho postoj k rodině. V Polsku je to nyní navíc také akutní politický problém.

Polská společnost dosud nezapomněla na tradice katolicismu; je dostatečně konzervativní a staví se s rezervou (ne-li rovnou s odporem) k tomu, co se děje v Evropě, kde "ochrana práv" sexuálních menšin (deviantů) začíná nabývat šílených forem. Lídři Práva a spravedlnosti opakovaně prokázali, že jejich politika je politikou zachování tradiční rodiny a podpory porodnosti. V loňském roce například polská vláda rozhodla o měsíční výplatě 500 zlotých (3.000 Kč) na každé dítě.

Leč jedna věc je podpora porodnosti bez kritiky LGBT propagandy a něco docela jiného otevřený politický útok na apologety zvrácenosti. Takový útok je pro současnou Evropu výzvou, protože jednopohlavní "manželství" politiků a jejich demonstrativní účast na gay parádách se staly výrazem "civilizovanosti". A Duda to vzal od podlahy, když prohlásil, že manželství je nedotknutelným svazkem muže a ženy a že propaganda "práv LGBT" je ničivější ideologie než bolševismus (nejen polské pádné srovnání).

Polský prezident tak okamžitě dostal svou zemi na konec seznamu členských států EU seřazených podle Indexu práv LGBT. Reakce liberálních médií na sebe nedala dlouho čekat a Duda na ni odpověděl, že jeho slova byla vytržena z kontextu za účelem špinavého politického boje. Podle jeho slov v zásadě horuje "za rozmanitost a rovnost", ale vnucovat většině pod falešnou záminkou tolerance názor menšiny není normální. Čímž pouze přilil olej do ohně. Je vskutku zajímavé, odkud polský prezident vzal takovou odvahu.

Čtěte ZDE: Globální kavárna: Polsko musí být eliminováno! Proč pravda vadí Izraeli? Přepisováním historie k likvidaci národů. Křesťanství je klíčem k nalezení identity. Vezmeme si příklad?

Nebezpečí zleva

Na druhé straně jeden z hlavních Dudových odpůrců, liberální primátor Varšavy Rafał Trzaskowski za Občanskou platformu, nasliboval komunitě LGBT tolik (například zvrácenou sexuální výchovu dětí ve školách), že je nutné zaujmout radikálně opačné stanovisko. Neriskuje však polský prezident příliš vzhledem k tomu, že EU vyplácí Polákům miliardy finanční pomoci a nyní se zrovna probírá nový dlouhodobý rozpočet Evropské unie? Zdá se však, že PiS je silná ve svém přesvědčení, že Brusel nemůže "potrestat" Polsko, protože Evropská unie je jako centrum moci oslabená.

Polské vládnoucí kruhy spojené s Kaczyńského stranou již dlouho zřetelně ukazují, že se v zahraniční politice neorientují na Evropu, ale na USA. Potvrzuje to vojenská spolupráce Poláků s Amerikou a nákup – na rozdíl od Německa – amerického zkapalnělého plynu, který je podstatně dražších než ruský z plynovodu, a mnoho dalšího.

Polsko především 

Andrzej Duda jedná podle jednoduchého pravidla: Dělej jako USA, dělej jako Donald Trump. Podle příkladu "America First" se řídí zásadou "Polsko především" a neohlíží se přitom na Evropu s její "tolerancí", kterou Trump a mnozí z jeho okruhu nesdílejí. Například americký viceprezident Michael Pence je konzervativní evangelikál, který nemá rád homosexuály a věří, že homosexualita je neslučitelná s vojenskou službou; Americký generální prokurátor William Barr nedávno prohlásil, že náboženství je v Americe pod tlakem, že probíhá jeho organizovaná likvidace, že nepřátelé religiozity z řad progresivistů mobilizují média, popkulturu, zábavní průmysl a vzdělávací instituce, aby podkopávali tradiční náboženské cítění Američanů a na něm založené hodnoty.

A Duda si vzal Trumpa za příklad, ale zároveň si nechává otevřená zadní vrátka, když všechny ujišťuje, že věří na toleranci: "Věřím na toleranci ke všem názorům, takže, prosím, přestaňte šířit falešné zprávy," napsal polský prezident na svém "Twitteru" v reakci na kritiku jeho slov o "neobolševické" ideologii LGBT.

Diskuse o tom, co znamená rodina, co znamená člověk, se stala v Polsku základem politické konjunktury. Díky tomu takovéto diskuse ztrácejí na zajímavosti. Tím, že současný polský prezident vyjádřil svou víru v "toleranci" (v medicíně toto slovo znamená přivyknutí organismu drogám a jedům), uznal, že lidé z LGBT mají vliv nejen na politický boj ve své zemi, ale do značné míry určují také hlavní směry tohoto boje.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky