Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zabíjení bílých: Ohlušující rozhlasové ticho. Nepíšeme, nestalo se. Černý lump není lump? Mélanie: Jeden případ z mnoha. Pravda nikdy není nenávistná, pravda sama o sobě postačuje

Zabíjení bílých: Ohlušující rozhlasové ticho. Nepíšeme, nestalo se. Černý lump není lump? Mélanie: Jeden případ z mnoha. Pravda nikdy není nenávistná, pravda sama o sobě postačuje

31. 7. 2020

Tisk článku

Lu Lina ukazuje na nedávném francouzském případu dvojí metr, který se čím dál křiklavěji uplatňuje při hodnocení mezirasové násilné kriminality ve světě

Mélanie Lemée, 25 let, příslušnice francouzského četnictva, armádní šampionka v judu. Zabita 4. července při výkonu služby zdrogovaným kriminálníkem Yassinem E. Srazil ji ve vysoké rychlosti autem u zátarasu, když ujížděl jejím kolegům. Pokud nejste frankofilové, tak jste o ní s vysokou pravděpodobností stejně jako já až doteď nikdy neslyšeli.

Protože byla bílá a ne černá. Protože kriminálník byl černý a ne bílý. Protože při tom „brutálním policejní zásahu“ umřela ona a ne chudák kriminálník. A protože by podle názoru redakcí evropských a tedy i českých pokrokových médií šíření takové informace pouze přispělo k šíření nenávisti. Napíšete, že ve Francii migrantský kriminálník zabil bílou policistku a neonacisté z SPD začnou v Čechách lynčovat Ukrajince.

Bílá nadvláda

Nebo to natvrdlá část populace, ta, co se nevzdělává a neposlouchá perskou televizi, špatně interpretuje a začne třeba hloubat nad tím, jestli náhodou nezáleží i na bílých životech. A jestli náhodou není trochu na palici neustále dokola tvrdit, že když je nějaký lump černý, tak automaticky pozbývá statut lumpa a stává se obětí systémového rasismu, bílé nadřazenosti a policejní brutality. Nebo by je mohlo napadnout, jestli klekat před černochy v ulicích měst není poněkud předčasné.

Ze všech těchto důvodů francouzská média sice o události informovala, ale identitu i vzhled pachatele důsledně tajila. Když zagůglíte, tak vám vypadne spousta článků, kde se ve francouzštině dozvíte o pachateli všechno, celý jeho trestní rejstřík, ale to jak se jmenuje a jak vypadá ne. Musíte přeházet tuny hlušiny abyste zjistili z nějakého lokálního zdroje alespoň částečně jméno. Tolik média francouzská.

Média česká pro jistotu podle principu „nepíšeme, nestalo se“ nenapsala vůbec nic. Nepíšeme o tom, že zločinec Yassine E. plný fajnového matroše a s autem plným fajnového matroše přejel četnici Mélanii Lemée jak ježka, protože o tom The Guardian taky nic nepsal. Kromě toho nemáme na takové kraviny ani místo, protože musíme furt dokola psát o policejní brutalitě, policejním rasismu a o chudáku Georgi Floydovi. A kromě toho, ta bílá četnice určitě daleko častěji kontrolovala černé řidiče než bílé, což je rasismus, a na turnajích určitě porážela i černé judistky, což je jasné prosazování bílé nadvlády a mělo by se to zakázat.

A hlavně, celou francouzskou kvótu naplňuje českým médiím případ chudáka mladého, zkouřeného a černého kriminálníka jménem Traoré, co mu tři bílí francouzští policejní zabijáci, z nichž byli dva černí, před lety při zatýkání výhradně pro barvu kůže způsobili infarkt. Asi pomocí černé magie. Kromě toho, ani zpravodaj ČT ve Francii Jan Šmíd se ve svých zasvěcených reportážích o nějaké Mélanii Lemée nikde nezmiňuje, tak proč by měli ti ostatní?

Čtěte ZDE: Už to jede: Zničit bílé jako třídu! Slavné univerzity líhní katastrofy. Indická profesorka chce bílou rasu vymýtit. Vzděláním ke zkáze. Máš názor? Hlavně nic nepodepisuj. Když podepíšeš, tak se nediv!

Pravda

Bílé oběti černých násilníků totiž nezapadají do současného mediálního diskurzu. A bílá policistka zabitá černým zločincem v době, kdy se píše pouze o černých nevinných zabitých bílými policisty, už vůbec ne. Všechna ta poctivá celosvětová mediální práce s vymýváním mozků by mohla jít do hajzlu.

Francouzský web Valeurs Actuelles, který by takový Bob Kartous nepochybně označil za dezinformační a který Jan Šmíd pravděpodobně nečte, k tomu píše:

...Ani slovo o jeho jménu. Zatímco při nejmenším trestuhodném činu osoby klasifikované jako „krajní pravice“, a dokonce i osoby pouze francouzského původu, jsou její jméno, tvář a dokonce i osobní historie na první straně, o podezřelém z menšinového prostředí tisk a média mlčí, ani slovo! Ohlušující rozhlasové ticho. A z dobrého důvodu! Museli jste se podívat do málo známého La Voix du Gendarme, abyste zjistili, že je to jistý Yassine E.

Náhodná smrt černého muže po zatčení údajnými bílými četníky? Významná společenská událost. Zavraždění bílého četníka autem mladíkem původem z Maghrebu? Zpráva, v níž by jméno pachatele nemělo být odhaleno „ aby to nevzbudilo nenávist“.

Pravda nikdy není nenávistná.

Pravda sama o sobě postačuje.  

Pravda není nikdy nenávistná. To se mi líbí. Mélanie Lemée obdržela posmrtně Řád čestné legie.

Mimochodem, na uctění její památky byl uspořádán ve Francii tradiční takzvaný „bílý pochod,“ kterého se účastnily stovky lidí. Bílý pochod, jistě chápete, že informovat v této době o něčem takovém by mohl jen blázen. Nebo pravicový extrémista.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky