Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Co jste netušili: Za diverzitou se letělo ke hvězdám. Faleš liberální demokracie. Jak média z bažin formují veřejné mínění. Jde to rychle, k něčemu dojde. Pokrokáři již s chutí požírají své děti. Čas kontrarevoluce?

Co jste netušili: Za diverzitou se letělo ke hvězdám. Faleš liberální demokracie. Jak média z bažin formují veřejné mínění. Jde to rychle, k něčemu dojde. Pokrokáři již s chutí požírají své děti. Čas kontrarevoluce?

10. 8. 2020

Tisk článku

Mikuláš Hučko popisuje, jak západní média upadají do stále hlubšího bahna, co je toho příčinou i průvodním jevem

The New York Times (NYT) jsou vlivné americké noviny, které si zaslouží přívlastek názorotvorné, protože veřejné mínění opravdu výrazně ovlivňují a "tvoří". Novináři NYT mnohokrát získali Pulitzerovu cenu. Někdy snad i zaslouženě, ale nejednou i za reportáže, kterými si udělali ostudu. A přitom se i sami prozradili. 

Takovou byla například lživá reportáž Waltera Durantyho, který byl čtrnáct let korespondentem novin v Moskvě a ve třicátých letech ubezpečoval americké čtenáře, že na Ukrajině není žádný hladomor, protože Josif Vissarionovič Stalin moudře vede zemi. Novinář to podával tak přesvědčivě a poutavě, že nakonec dostal PulitzeraOvlivnil sympatie americké veřejnosti vůči komunismu? Bezpochyby.

Sovětské poselství

Korespondent NYT Herbert Matthews napsal koncem padesátých let minulého století sérii článků, které vykreslili mladého Fidela Castra jako okouzlujícího milovníka svobody, který, pokud zvítězí, otevře zlatou éru svobody a prosperity pro kubánský lid. Ovlivnil sympatie americké veřejnosti vůči komunismu? Je to více než jisté!

Změnily se snad za ty roky sympatie novin ke komunismu? Sotva. Stačí si vzít komentář z minulého roku, kdy si Spojené státy připomínaly padesát let od přistání na Měsíci. Komentář již byl v duchu nové doby: vesmírný závod i tak vyhrál Sovětský svaz, protože jako první vyslal do kosmu ženu (Valentinu Těreškovovou), "nebělošského" člověka (byl to Vietnamec) a černocha (Kubánec). A pokud o tom někdo nevěděl, noviny mu prozradily, že klíčovým poselstvím Sovětského svazu adresovaným světu v kosmonautice byla diverzita.

Jak píše Rod Dreher: "Směrování jakékoli společnosti určují její elity. Velká většina Američanů si nikdy nepřečte ani slovo na stránkách Timesů. Avšak ti, kteří ho čtou a berou si z něho podněty, jsou lidé, kteří vedou tuto zemi."

Nu a elity dělají vše, co mohou, aby zemi i svět nasměrovaly ke svým vysněným utopiímA na to využívají propagandu vydávanou za žurnalistiku.  

Čtěte ZDE: Vzkaz "elitám": Vy pravdu nemáte a nás je opravdu víc! Arogantní myšlení liberálů. Co bylo a je na světě hlavní? Nejradikálnější antihumanismus v dějinách. Smrtící nálož. Čeká nás velký výbuch?

Mílovými kroky

Ukazuje to i nedávný případ komentátorky a editorky názorové rubriky New York Times Barri Weissové, která nakonec odešla z novin, neboť ji kolegové nenáviděli a nazvali rasistkou a nacistkou. Obhajovala snad Hitlera? 

Kdepak. Zveřejňovala články o tématech, kvůli kterým byla přijata před třemi lety, tedy aby přinesla i jiné hlasy, které by jinak v novinách nezazněly: začínající autory, centristy, konzervativce a další, kteří by Times přirozeně nepovažovali za svou domácí půdu. A to její kolegové nesnesli.

Přitom, jak píše Weissová: "Názory, které bez problémů vyšly ještě před dvěma lety, by teď dostaly autora i editora do vážných problémů a mohly by vést i k jeho propuštění".

"Je nepředstavitelné, že v amerických novinách je třeba odvahy k vyjádření centristického postoje," říká Weissová, která je mimo jiné také signatářka otevřeného "Listu o spravedlnosti a otevřené diskusi", podepsaného stopadesáti levicovými a liberálními intelektuály (Noam Chomsky, J. K. Rowlingová, Salman Rushdie, Margaret Atwoodová, Gloria Steinemová, Fareed Zakaria, Malcolm Gladwell, Francis Fukuyama a Steven Pinker...) obviňujícími západní levicové organizace z cenzury.

Je překvapující, že většina reakcí na tento dopis byla - velmi negativní. Její signatáři začali být zpochybňováni, že přece jako "privilegovaní" nemohou poučovat o svobodě projevu ty, kteří nejsou privilegovaníProgresivní síly najednou nezvládnou najít společnou řeč se "svými" intelektuály, kteří obhajují svobodu projevu. 

Revoluce požírá své děti.

Co to o nich prozrazuje? 

Že se vydali na cestu diktatury politické korektnosti a ničení demokracie, ke které se dosud hrdě a hlasitě hlásili, avšak z níž se stává tyranie. Jak píše John Horvath II, taková tyranie je logický důsledek liberalismu, kterému se daří pod maskou jedné lži, kterou musí všichni schvalovat. Tato lež zní: Neexistuje absolutní pravda. Samozřejmě, že každý ví nebo alespoň tuší, že absolutní pravda existuje. V liberálním systému však lidé předstírají, že neexistuje, s čímž se jistý čas dá žít. Za touto maskou mohou lidé věřit, čemu chtějí, pokud nikomu neubližují a dodržují pravidla slušné občanské diskuse.  

Problém se systémem bez absolutní pravdy je v tom, že každý omyl, každou absurditu třeba akceptovat, ale za touto lživou fasádou, která zakrývá a toleruje všechno, to zahnívá a degeneruje, zdravý rozum snadno upadá do omylu, systém se hroutí, lidé trpí, jsou zraňováni - a po diskusi ani stopy. 

Nejděsivějším aspektem je pak zrod nové "ortodoxie", která netoleruje žádnou opozici a brutálně potlačuje ostatní narativy. Vyznačuje se "extrémní selektivitou" upřednostňující progresivní, ekologické a LGBTQ+ témata, kterým se nikdo neodváží oponovat.

Ti, kteří se neustále klaní modle tolerance, se ukazují být nejméně tolerantní. To je dobře známé i mnohým intelektuálům, jako Jordanovi Petersonovi nebo nedávno zemřelému Rogeru Scrutonovi, kteří kvůli svým názorům měli problémy v akademických komunitách.

Nyní je to čím dál jasnější. Taková tyranie je i logicky předvídatelná. Je výsledkem popírání absolutní pravdy liberalismem a popírání božské autority. Uvnitř tohoto systému, jak poznamenal Lev XIII., "Každý člověk určuje svou pravdu a stává se sám sobě vlastní autoritou. Konečným výsledkem je režim neomezené svévole."

Čtěte ZDE: Čím hůř, tím lépe: Levičácká revoluce žere vlastní děti. Jak bude s opicemi? Kalouskova opička promluvila. Východ tiše pozoruje sebevraždu Západu. Co zmůže Babiš v Bruselu? Malý háček: Bestie musí zemřít, ale…

Zpětný ráz

Šikana Barri Weissové představuje novou fázi liberálního paradigmatu, při které shazuje svou starou masku tolerance a odhaluje svou radikální jakobínskou tvář. To, co se děje v NYT, se děje v celé západní žurnalistice. 

Pod rouškou svobody a rozmanitosti musí být vše dovoleno. Každou autoritu, která klade odpor, je třeba svrhnoutStará morálka, struktury, náboženské víry a právní systémy, které drží na uzdě vášně, jsou nyní překážkou svobodného užívání liberálních idejí. Nová ortodoxie spočívá v ničení i těch nejmenších a najumírněnějších projevů těchto "omezujících struktur". 

Nazvěme to pravým jménem: Je to revoluce proti křesťanskému pořádkuČím dříve si veřejnost uvědomí, že staré pravidla už neplatí, tím dříve se vzpamatuje a přimkne se k absolutní pravdě a Boží autoritě, a tváří v tvář příchozí tyranii se neutáhne pasivně do kouta, ale bude reagovat. 

Kontrarevolucí.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky