Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Hlavní města: Nepřátelské provincie? Washington lídrem kulturní revoluce. Vyhlásí si kavárna nový stát? Všechny sochy na smeťák nebo do kontextu. 22:1 pro bažiny. Hřibové a Kolářové se mají kde učit

Hlavní města: Nepřátelské provincie? Washington lídrem kulturní revoluce. Vyhlásí si kavárna nový stát? Všechny sochy na smeťák nebo "do kontextu". 22:1 pro bažiny. Hřibové a Kolářové se mají kde učit

8. 9. 2020

Tisk článku

Patrick Joseph Buchanan popisuje, do jakého stádia rozkladu se dostalo hlavní město USA pod vládou místních bažin, a ukazuje na tom, kam míří většina metropolí Západu, Prahu nevyjímaje

Minulý týden zveřejnil úřad starostky v národních novinách seznam pomníků a památníků ve Washingtonu D.C., které by měly být „odstraněny, nahrazeny nebo uvedeny do správného kontextu“. Je mezi nimi Washingtonův památník, Jeffersonův památník a Kolumbova socha na Union Station.

D.C. nereprezentuje Ameriku a žádným způsobem si nezaslouží, aby byl aby byl povýšen na další stát federace, jak o to nyní mnozí usilují.

Město ve varu

Když po smrti George Floyda americká města explodovala, stála starostka D.C. Muriel Bowserová v čele protestů, přejmenovala část centra na Black Lives Matter Plaza, přičemž název nechala namalovat na ulici tak velkými písmeny, že je bylo vidět až z vesmíru.

Ve čtvrtek se však Bowserová probudila a ti samí BLM protestující vřískali před jejím domem, odsuzovali „vraždu černocha, kterého zabila policie v D.C.“ a požadovali, aby starostka vyhodila policejního šéfa Petera Newshama. 

Osmnáctiletý Deon Kay byl zastřelen ve středu odpoledne při střetu s policisty. I když se jednalo o pátou střelbu policie v D.C. v letošním roce, poprvé měla za následek smrt. 

V roce 2020 došlo v D.C. ke 130 dalším vraždám, většinou černochů, většinou spáchaných jinými černochy, nikoliv policisty. „Věříme, že v danou dobu měl podezřelý zbraň,“ řekl Newsham novinářům. Svědkové tvrzení prezidenta zpochybnili. Zatímco obviňovala z chaosu ve městě „přespolní agitátory“, uvádí Washington Times, že 82 % z 541 osob zatčených za zločiny spojené s nepokoji tvořili místní obyvatelé.

Ale Bowserová řeší jiné problémy. 

Čtěte ZDE: Pupek světa: Začal útok na historii v Praze? Konec legrace. Naivnější z nás budou nadále jen zírat. Koněvem to začíná, převratem končí. Přijde z USA apokalypsa? Kolaboranti jsou všude. Připravme se na to a něco dělejme

Co s nimi?

Starostka raději založila pracovní skupinu pro likvidaci a "kontextualizaci" soch a dalších významných institucí a pamětihodností. Pracovní skupina tak například uvedla, že z názvu školy Bell Multicultural High School je třeba odstranit jméno Alexandra Grahama Bella. Vynálezce telefonu totiž věřil v eugeniku, podobně jako Winston Churchill a Justice Oliver Wendell Holmes.

Prezidenti James Madison, autor ústavy, John Tyler, který anektoval Texas, a Zachary Taylor, který vedl americkou armádu k vítězství ve válce mezi USA a Mexikem, jsou také kandidáty na „výměnu, odstranění nebo uvedení do správného kontextu“.

Jméno Woodrowa Wilsona by mělo být odstraněno z názvu školy Wilsonova high a jména otce zakladatele Bena Franklina a autora státní hymny Francisa Scotta Keye by měla být odstraněna z budov pojmenovaných na jejich počest.

Nehlasující zástupkyně D.C. v Kongresu Eleanor Holmes Nortonová vysvětlila, že pracovní skupina vytvořená Bowersovou, která se zabývala pomníky a památníky neznamená, že by měly být sochy strženy, ale že by měly být přidány desky informující návštěvníky, že jsou tato místa věnována mužům, kteří měli zvrácený pohled na lidská práva.

Nortonová chce, aby byla odstraněna socha proklamace emancipace s Abeem Lincolnem a otrokem puštěným ze řetězů, odhalená na ceremoniálu v roce 1876, kterého se zúčastnil prezident Grant a na kterém vystoupil Frederick Douglass. Chce také odstranit sochu Andrewa Jacksona na náměstí Lafayette Square.

Přesto to byl generál Jackson, kdo roku 1815 zachránil Unii před zkázou v bitvě o New Orleans v roce 1815, zatímco obránci Washingtonu a Bílého domu v srpnu 1814 uprchli před útočícími Brity a nechali spálit hlavní město.

Čtěte ZDE: Exprezident Klaus: Zlo se slilo do jednoho proudu. Civilizační i kulturní revoluce. Koronakrizí k umlčení opozice? Kořeny v minulosti. Jak to pojmenovat? Ani Marx... Nová kniha o sebevraždě Západu

Nepřátelská provincie 

Úředníci D.C. dnes utíkají před plány pracovní skupiny starostky, ale tyto plány rozhodně svědčí o tom, jakým činem pošetilosti a kapitulací před politickou korektností by pro Kongres bylo, kdyby hlasoval pro suverenitu D.C., jak to udělala sněmovna Nancy Pelosiové.

D.C. nereprezentuje Ameriku a žádným způsobem si nezaslouží, aby byl povýšen na další stát federace. Od získání volebního práva před 60 lety, nikdy nezvolilo za prezidenta republikána. Ve všech volbách od L. B. Johnsona v roce 64 jeho tři volební hlasy získali demokraté. Republikánský kandidát Donald Trump získal v D.C. 4 procenta hlasů. Hillary Clintonová získala 90 %, což je poměr 22:1.

Kromě toho má D.C. menší populaci než 19 dalších amerických měst a jeho geografická rozloha je menší než 150 dalších amerických měst. Rhode Island, náš nejmenší stát, je geograficky dvacetkrát větší než D.C.

Vláda D.C. byla nespočetněkrát v titulcích kvůli osobním skandálům a finančním krizím. Dlouholetý starosta Marion Barry byl poslán do vězení, načež se vrátil, aby byl znovu zvolen do úřadu.

Pokud jde o veřejné školy v D.C., problém není v tom, že nesou jména prezidentů, ale v tom, že v testech dosahují nejnižšího skóre v celých Státech.

Ještě důležitější je, že vláda D.C. je nepřátelská provincie. Když je v Bílém domě republikán, je hnízdem permanentního režimu levicových a radikálních médií, desítek tisíc federálních a městských byrokratů, právníků a lobbistů, což je vše spjato s přebujelou vládou.

Jak ukázaly „mírové protesty“ z června a července, kdy byl Georgetown vyrabován a jeho sochy zbořeny, je vláda D.C. nekompetentním správcem národních historických památek a památníků a není schopna chránit Bílý dům.

Co si Joe Biden, který souhlasil s odstraněním soch vojáků, generálů a státníků Konfederace, myslí o plánu D.C. na „odstranění, nahrazení nebo uvedení do správného kontextu“ soch tolika mužů, kteří zastávali úřad, o který se nyní on sám uchází?

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky