Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Lukašenko: Majdan mi tu (nejen) Češi chystali deset let. Zase ten obvyklý scénář barevných revolucí. Beranidlo, inkubátor a líheň provokatérů. Fámy a protesty na síti i na dvorku. Čas barikád a mítinků skončil. Co dál?

Lukašenko: Majdan mi tu (nejen) Češi chystali deset let. Zase ten obvyklý scénář barevných revolucí. Beranidlo, inkubátor a líheň provokatérů. Fámy a protesty na síti i na dvorku. Čas barikád a mítinků skončil. Co dál?

18. 9. 2020

Tisk článku

Redakce Protiproud zprostředkovává poznatky běloruského prezidenta o dlouholeté snaze o destabilizaci země ze strany některých západních zemí včetně České republiky

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko prohlásil, že západní země vedené Spojenými státy připravovaly Majdan v jeho republice deset let. Podle prezidentových slov si USA při provádění svého plánu zajistily podporu Polska, České republiky, Litvy a Ukrajiny. 

Ve středu se Lukašenko setkal s běloruskými politickými aktivisty v Minsku, kde mluvil o plánech jednotlivých zemí destabilizovat situaci v republice.

Barevná revoluce 

"Abychom je okamžitě odmaskovali, nazvěme tyto hráče konkrétním jménem. Na úrovni globálních center jsou to především Spojené státy americké, konkrétněji jejich síť fondů na podporu takzvané demokracie."

Uvedl také, že satelity USA - Polsko, Česká republika, Litva a Ukrajina v tomto ohledu dlouhodobě aktivně pracují. Podle něj se Česká republika stala centrem zdrojů, Polsko inkubátorem mediálních kanálů a platformou pro alternativní exilové orgány, Litva "beranidlem" bělorusko-eurounijních vztahů a Ukrajina základnou politických provokací.

"Jasně vidíme subjekty tohoto procesu, jejich původce a spolupachatele. Taktiku organizátoři založili na klasické americké metodě barevných revolucí," řekl Lukašenko.

Podotkl také, že postupná analýza posledních událostí v zemi ukázala, že "vnější oponenti" Běloruska se připravovali na operaci celých posledních deset let.

Čtěte ZDE: Komedie plná pravdy a lásky: Jak společně a jednotně nemluvit do věcí Bělorusku? Světlana z Arku a jurodivý Babiš. Z Respektu tečou fekálie. K informacím přes dezinformační weby. Piráti a jejich rezoluce proti sionismu

Přípravné fáze

Organizátoři "protestní kampaně" po neúspěšných pokusech o provedení barevné revoluce v letech 2006 a 2010 změnili taktiku. "Bělorusko začali rozhoupávat novým způsobem, se zaměřením na stabilního prezidentského voliče: obyvatele regionů, dělníky, státní zaměstnance, důchodce," upřesnil Lukašenko a zdůraznil, že to všechno začalo s vyhláškou č. 3 ("o příživnících"), po níž se objevilo mnoho blogerů, kteří prostřednictvím YouTube a Telegramu začali "vymývat mozky různým sociálním skupinám".

Ve druhé fázi podle otestovali moderní technologie v parlamentních volbách: prostřednictvím internetových kanálů se začaly injektovat různé fake-news a padělky a speciálně vytvořený "mládežnický blok" vytvářel náladu nespokojenosti s využitím tématu o dislokaci studenty podle zákona o odkladech, paragrafu 328 trestního zákona. Majdan se však nepodařil.

Čas barikád skončil

"Čas barikád a mítinků v Bělorusku skončil, je nutné pokračovat v budování země," prohlásil ve středu prezident Lukašenko.

"Cílem bylo vytvoření radikálního křídla demonstrantů. Vyvíjejí pro ně podrobné instrukce - lze je najít i na internetu - a doporučení týkající se oblečení a vybavení, metod kladení odporu bezpečnostním silám, výroby a používání Molotovových koktejlů, ohňostrojů a petard. Jsou vydávána základní pravidla udržování kontaktů, a to i v podmínkách nedostupného internetu či mobilní komunikace. Jsou vypracovávány 'hongkongské' technologie paralelního shromažďování na určených místech, změny tras a synchronních akcí demonstrantů."

V současnosti jde organizátorům o to, aby se protest stal součástí každodenního života. "Jsou vydávány pokyny k vytvoření 'lidových družin' a 'skupin sebeobrany'. Taktika 'dvorových' protestů je realizována vytvářením miniskupin a chatů v obvodech, na sídlištích, v jednotlivých dvorech, rondelech. Dnes se koordinátoři snaží organizovat dvory, zítra přijdou do vašich bytů. To je jejich cíl. Ale nepodaří se jim to," řekl prezident.

"Plánovali přivést současně tisíce demonstrantů do ulic běloruských měst a zmocnit se administrativních budov a památných míst. Zároveň online vydávali pokyny zahraničních koordinátorů: "Žádné jednání! Žádné vyjednávání. Máme sílu! Zítra nás bude víc! Připravte prohlášení o neuznání voleb ze strany USA, Evropské unie, Ruska, Číny! Požadujte nové volby!".

Čtěte ZDE: Putin v Soči podržel Lukašenka: Rusko uznalo legitimitu voleb. Tichanovskou nebere v potaz. Protesty v Minsku jsou pasé. Jeden stát se společnými hranicemi? Hodlají si bažiny Západu na unii spálit prsty?

Východisko?

Lukašenko rovněž představil svou vizi východiska z politické krize.

Je třeba zpracovat s veřejností dlouhodobé otázky reformy místní samosprávy a zdokonalit volební legislativu: zjistili jsme řadu nesrovnalostí a různých chyb v zákonech, které bezohlední oponenti využívají. Je nutné zvýšit efektivitu ideového systému a vzdělávací práce v institucích všech typů. Média musí být prostředníky státní ideologie. Ministerstvo zahraničí musí adekvátně reagovat na sankce a další výzvy, které budou po neúspěšném Majdanu nepochybně následovat.

Hromadné opoziční protesty začaly v Bělorusku 9. srpna po prezidentských volbách, v nichž podle Ústřední volební komise zvítězil Lukašenko a získal 80,1% hlasů. Podle oficiálních údajů v prvních dnech bylo zadrženo přes 6.700 lidí. Jak uvedlo běloruské ministerstvo vnitra, během nepokojů se zranily stovky lidí, včetně více než 120 policistů. Úřady ohlásily smrt tří demonstrantů.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na Západě jen dosazuje. Brutální podvody. Cenzura jak břitva. Trump: V USA místo voleb Orwell. Není kouře bez ohně. Máme na výběr?

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na...

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky