Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
ČT a občanská společnost: Havlistovo království nebeské. Povolené názory - seznam k dispozici. Jak na mediální učůrávání. Noční můra dnešních svazáků? Pro radu za plukovníkem. Deník občansky aktivní rodiny

ČT a občanská společnost: Havlistovo království nebeské. Povolené názory - seznam k dispozici. Jak na mediální učůrávání. Noční můra dnešních svazáků? Pro radu za plukovníkem. Deník občansky aktivní rodiny

7. 10. 2020

Tisk článku

Lu Lina na příkladu současného sporu mezi významnými lékaři hodnotí objektivitu hlavního média Kavárny a upřesňuje škálu povolených a zakázaných témat

V pondělí večer přibila Česká televize vyváženě nepřítomného profesora Pirka a spol. na kříž za petici proti prymulismu, rouškismu a obecně kovidovému kokotismu. Hřebíky přitom podával na exekuci nadšeně spolupracující kolega doktor Kubek. Byl to tak impresivní zážitek, že jsme se ženou nelenili a šli ji okamžitě podepsat.

Moderátor se Kubka, předsedy Lékařské komory a ukázkového doomsayera – když nebudete poslouchat, všichni umřete! – například naprosto vážně zeptal „o čem svědčí“ to, že existuje „skupina renomovaných lékařů zvučných jmen,“ která „cítí potřebu sepsat petici zlehčující dopady koronaviru…“

Naslouchat odborníkům

O čem by to asi tak mohlo svědčit? Že by o tom, že mají na věc jiný názor než ČT, vakcínový král Prymula a nerenomovaný doktorský inkoust Kubek? Nebo o tom, že nemají v hlavě nas...o a jako lékaři – jde pořád ještě o nemoc, ne? – odmítají podlehnout kovidové vládní a mediální propagandě o tom, že kovid je něco jako ekvivalent eboly, ale mnohem horší? Nebo možná o tom, že jsou to „ztroskotanci a zaprodanci?“

Ten večer jsme se ale dozvěděli i spoustu dalších, rovněž velice zajímavých věcí. Například, že profesor Pirk je virový laik, kterému „sláva stoupla do hlavy,“ doktor Šmucler že je „ředitelem zeměkoule“ a že máme naslouchat odborníkům. Asi jako je ministr Prymula, hádám. Děkuju za radu. Až budu chtít vědět, kolik ostnatého drátu je třeba na hygienický lágr střední velikosti nebo jaké rozměry má mít hromadný hrob, tak se určitě na pana plukovníka obrátím.

Padla i rozhořčená otázka, jestli není velkou chybou, když lékařská komora na drzou petici „štěpící společnost i lékařskou obec“ nehodlá oficiálně reagovat. Jistě. Společnost nic tak nerozštěpí, jako různost názorů. Názorově rozštěpená společnost, kde různí lidi mají různé názory, je noční můrou všech těchhle latentních svazáků, a proto je třeba se jí vyvarovat. A proto panu Kubkovi navrhuji všechny signatáře petice s lékařským titulem vyloučit z komory, zbavit akademických titulů a nahnat je otročit do nějakého spřízněného farmaceutického korporátu vyrábět u pásu vakcíny proti covidu-19.

 

Čtěte ZDE: Jourová troubí do boje: Nejúčinnější zbraní proti dezinformaci je zase dezinformace. Kolaborantská média v jednom šiku. Oprášíme protektorátní nástroje. Před čím nás tak horlivě varují? Zachvátí-li tě, zahyneš!

Ideál demokracie

Slyšeli a četli jste to už minimálně tisíckrát. Že ideálním jedincem v demokracii je občansky aktivní člověk, jejichž množina pak tvoří rovněž ideální občanskou společnost. Což je jakýsi levicově liberální ekvivalent království nebeského. A podle médií i politiků jste občansky aktivní, když se živě zajímáte o to, co se ve společnosti děje, vytváříte si na to názor a ten různými způsoby veřejně prezentujete. A činíte tak proto, že vám jako občansky aktivnímu občanovi není lhostejné, kam společnost směřuje a chcete to nějak ovlivnit. Ideálně tak, aby se začala ubírat tam, kam chcete vy.

Vždycky, když se lidi tímto způsobem projeví – sesmolí petici, demonstrují v Praze na Letné, v Kyjevě, Minsku nebo v Portlandu, tak z toho v televizích pokaždé doslova učůrávají, pějí na to pajány a dlouze ten úchvatný jev probírají s mluvícími hlavami, které nad tím učůrávají rovněž, jen o něco sofistikovaněji.

Jak je úžasné, když lidé takto aktivně a veřejně vyjeví těm nahoře, co se jim nelíbí, jak je to bytostně demokratické, a jak je takový hlas lidu přesně to, co dělá demokracii demokracií. A taky se vždycky všichni okamžitě shodnou na tom, že kdo tento hlas lidu potlačuje, umlčuje nebo se ho snaží zdiskreditovat, například tím, že z jeho nositele udělá s pomocí médií diletanta a nezodpovědného hazardéra s lidskými životy, je vyvrhel a fašista. Řízený z Kremlu.

Povolená témata a názory

Má to ovšem jeden háček. Aby se mediálně-politicko-expertní učůrávání nad občanským aktivismem konalo, musí být petice či demonstrace – onen úžasný hlas lidu – namířena proti cíli, který už mohutně ostřelují sama média a sbratření politici.

Petice požadující utracení senilního prezidenta Zemana? Legitimní a oprávněné. Petice požadující odebrání občanských práv těm, co neprojevují dostatek nadšení nad novým unijním migračním systémem či jejími klimatickými cíli? Bytostně demokratické. Petice za povinné nošení roušek do roku 2030 i při jídle a spánku, za zavírání hospod ve 13:30 či za kanonizaci ministra zdravotnictví? Tak zodpovědné. Demonstrace proti Trumpovi? Základní lidské právo.

Sepište petici proti Okamurovi na záchranu demokracie a neslezete z obrazovky. Založte na fejsbuku skupinu Moje půlka chrání tebe, Tvoje půlka chrání mě, požadující povinné nastřelení čipu s erouškou do každé pravé půlky v republice a Tvarůžková vás v Interview ČT24 požádá o ruku. Uspořádejte demonstraci na podporu Bidena, Tichanovské, Vystrčila, sjednocení Evropy, palestinského terorismu, památníku lotyšské brigádě SS na Václaváku či protiruských sankcí a stanete se hýčkaným miláčkem médií.

A v televizním studiu určitě nikdo nebude zdlouhavě pitvat, co tím sledujete, jestli se to vůbec může, jestli váš podivný názor společnosti neškodí a jestli není velkou chybou, že místo šíření konspiračních teorií po internetu nekutáte na Příbramsku uran.

Tolik stručný a velmi neúplný seznam povolených témat, idejí a názorů, které jsou považovány za žádoucí, povolené či neškodné. Jejich prezentace či podpora vám stoprocentně zajistí mediální i politickou přízeň a přízvisko puncovaného demokrata. Či humánního obhájce statisíců českých obětí smrtící pandemie, které popírači, jako je například doktor Pirk, furt nechtějí vidět.

Jejich neustále aktualizovaný seznam je případným zájemcům o projev občanského aktivismu k dispozici každý večer v hlavní zpravodajské relaci ČT.

 

Čtěte ZDE: Morální kýč na pokračování: Jak to bylo doopravdy? Na životě Horákové nezáleží. Sprosté slovo Wilsoňák. Kdo jsou naši negři? Poprava starého muže "podle metody". Svět se nezbláznil, chaos je záměrný

Aktivní občané

Pokud se aktivně občansky projevíte na jakékoliv jiné, než schválené téma, nejde o žádoucí a osvěžující projev fungující občanské společnosti, ale o společensky zhoubný pravicový populismus, islamofobii, xenofobii, rasismus či čecháčkovskou zaprděnost.

A nebo, což je případ lékařů podepsaných pod zmíněnou „štěpnou“ peticí, jako „nezodpovědný, absurdní diletantismus“ a „nehoráznost.“ Přitom nejde o nic jiného, než o přímo učebnicový příklad za jiných okolností ve stejné televizi tolik vychvalovaného občanského aktivismu, jenž je solí občanské společnosti. Profesor Pirk a ostatní se přece jen veřejně vyjádřili k tomu, co se jim nelíbí.

Jako to za potlesku médií dělal třeba Minář nebo ti nejuvědomělejší akademici, co v době, kdy všude kolem probíhala migrační invaze, sesmolili výzvu Vědci proti strachu a lhostejnosti. Zkuste si představit, jak moderátor ČT vážně přikyvuje, když mu ve studiu někdo říká, že Zelený úděl, nový migrační systém nebo zavírání hospod v deset jsou nehoráznosti, a doktor Prymula že je ředitelem zeměkoule.

Podepsali bychom to i bez toho včerejšího nechutného veřejnoprávního honu na čarodějnice, protože to, co se v petici píše, odráží i naše názory na věc. Stejně jako jsme už dříve podepsali vám všem jistě dobře známou petici Zastavme nové formy cenzury.

Ovšem jedno nám se ženou furt není tak úplně jasné. Takže teď, když jsme takto nahlas a veřejně pojmenovali to, co se nám nelíbí, jsme teda „popírači kovidu“ nebo občansky aktivní občané, sůl občanské společnosti a demokracie?

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky