Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Národní fronta proti ANO: ODS naruby, TOPka hraje barvami. Wi-Fi do gulagu zdarma? Udavač třetím do mariáše. Atributy lidovců. Přinese Mikuláš uhlí? Čižinský by potřeboval škodit ještě víc. Na Bělehrad! Pardon, na Babiše!

Národní fronta proti ANO: ODS naruby, TOPka hraje barvami. Wi-Fi do gulagu zdarma? Udavač třetím do mariáše. Atributy lidovců. Přinese Mikuláš uhlí? Čižinský by potřeboval škodit ještě víc. Na Bělehrad! Pardon, na Babiše!

8. 10. 2020

Tisk článku

Petr Štěpánek se kochá pohledem na pestrá politická spojenectví, která nám zde vykvetla v souvislosti s krajskými volbami, a těší se na ty příští sněmovní

Tak se nám ta naše politická zahrádka hezky rozjasňuje. Nedostudovaný bohoslovec Mikuláš z letenského pódia zavelel, že opoziční strany, aby smetly Babiše a jeho ANO, se musí pospojovat do koalice, jinak, ty ty ty!, bude do toho muset on, chudák Mikuláš, šlápnout sám. Pročež předsedové a místopředsedové demobločích stran pravidelně chodili k Mikulášovi na kobereček podávat průběžná hlášení, aby si nakonec to koalování v praxi vyzkoušeli v krajských volbách. 

Chudák volič z toho ale vůbec není moudrý, neboť někde koalovali fialoví se stanaři, jinde pro změnu stanaři kempovali s piráty, onde se údajní topoví pravičáci – jo jo, bejvávalo, že Kalda vykřikoval, že napravo od TOP 09 je už jenom zeď – objímali s levými „ekoteroristy“ z Lesa, jinde zas křesťané obcovali s pohanskými bezvěrci atd. atd.

No prostě, prase aby se v tom vyznalo.

Politika coby souboj idejí už z toho vymizela, když se tu každý páří s každým, ale přeboje o sesle a korýtka jsou to vpravdě veselé. Zvláště když se pak někde antibabišovci miliskují i s kobliháři. 

Dvě koalice

Výsledkem je, že budoucí krajské koalice vytvářejí kandidující koalice s jinými kandidujícími koalicemi, pročež vládnoucí koalici skoro vždy bude tvořit tolik politických uskupení od Šumavy k Tatrám, pardon, od leva doprava a zase zpátky, že je ani na prstech obou rukou nespočítáte.

Každopádně ale platí, že pod Mikulášovou kuratelou nám tu nakonec krystalizují dvě antibabišovské koalice, jež s vysokou pravděpodobností zamíří k sněmovním volbám roku 2021.

V té první partičce asi budou piráti se stanaři. To je obzvláště povedené. Mladí ultraleví bojovníci za wifinu v gulazích se propojí s odborovou organizací starostů, kterým nestačí starostenské platy, pročež v množství větším než malém a pod hlavičkou ukradenou ostatním starostům i nám všem, kteří se ve svých životech cítíme být nezávislí, usilují o přivýdělky v parlamentu.

Druhou partičku chystají Péťa, Markéta a Marian. Zašli na pivo hnedle po oněch zkušebních volbách, v nichž si to koalování prubli, a svatební obrázek své švédské trojky obratem vypustili po sociálních sítích. Také to bude povedené. Kdysi klausovská antihavlovská strana, jež metamorfovala v havlovskou antiklausovskou – takže celé to dělení OF na ODS a OH bylo vlastně zbytečné –, se chytá koalovat s pohrobky knížepána, kteří už ani netuší, zdali jsou ještě černí, růžoví, zelení, duhoví nebo už červení, a třetího do mariáše se jim chystá dělat udavač, toho času předseda KDU-ČSL, strany, jež už dávno není ani křesťanská, ani demokratická, ani československá a už vůbec ne lidová, neb ponejvíce o sobě dává vědět coby importér nezletilých mohamedánských sirotků.

Čtěte ZDE: Vítěz nejzbytečnějších voleb: Liliputi se houfují, aby sejmuli Gullivera. Lži a manipulace jdou do „druhé vlny“. Proč se Babišovi voliči nebáli přijít? Za rok možný zázrak? Vše je věcí odvahy a odhodlání. Ještě se můžeme zachránit

Na zteč

To nejlepší nakonec. Svatý Mikuláš sice bude nadělovat až za dva měsíce, ale lídři stran demobloku dostali nadílku už s předstihem. Rezavý Mikuláš, libující si v naci-khaki outfitu, jim poslal zrcátka. Mohou se do nich na sebe dívat, co jsou za hlupáky. Dva roky Mikulášovi nadbíhali, chodili se k němu na kobereček zpovídat, snili o tom, že aspoň kousíček z mediálně přifouklé slávy jeho milionchvilkového spolku urvou pro sebe, a on na ně nakonec udělá dlouhý nos. Ale dobře jim tak. Mají přesně to, o co si koledovali. A od čerta možná za dva měsíce dostanou i uhlí.

A co Mikuláš? Vzhledem k tomu, že antibabišovských stran máme málo, chystá další. Nejspíš s mistrem převleku, kvazilidovcem Čižinským, jenž sice v lidovecké sutaně již léta hřaduje ve sněmovně, ale na Praze 7 ještě stíhá pro změnu v triku městského liberála šafářovat, tyčit cyklostezky, brzdit auta, pít latéčko a hledat 3000 statečných. Paráda! S Mikulášem už se našli.

Také se na ty příští volby těšíte? Tak na Bělehrad!

Pardon, na Babiše!

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky