Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Bidenova transformace USA: Ale na co? Města v plamenech. Zničený Portland vzorem pro ostatní? Rušení policie a propouštění vězňů. Bidenovci otevřeně podporují teror. Skutečně to Američané chtějí?

Bidenova transformace USA: Ale na co? Města v plamenech. Zničený Portland vzorem pro ostatní? Rušení policie a propouštění vězňů. Bidenovci otevřeně podporují teror. Skutečně to Američané chtějí?

28. 10. 2020

Tisk článku

Judith Bergman se táže, zda si američtí voliči kandidáta Demokratické strany skutečně uvědomují, jaké změny se chystají podpořit

Podle časopisu Forbes nejméně 13 amerických měst "omezilo financování svých policejních sborů ze svého rozpočtu nebo snížilo počty policistů, přičemž již probíhají další opatření," Jedním z nedávných přírůstků na seznamu měst, které seškrtaly výdaje na policii, je město Austin v Texasu. Austin vzal policii 150 milionů dolarů, což je téměř třetina rozpočtu městské policie.

Austin se tímto připojil k seznamu velkých měst, která již hlasovala pro omezení financování policie. New York a Los Angeles provedly škrty pouhé týdny po zahájení současné vlny protestů a v Seattlu rezignovala první černošská policejní šéfka města Carmen Best poté, co městská rada "odhlasovala omezení některých zdrojů pro policejní oddělení, včetně zrušení přibližně 100 pracovních míst."

Úpící města

Několik měst však podle červencové zprávy deníku Wall Street Journal v posledních měsících hlasovalo pro zvýšení financování svých policejních útvarů:

"Houston, Phoenix a San Diego – čtvrté, páté a sedmé největší město v USA podle počtu obyvatel – navýšily finanční rozpočty svých policejních sborů až o 5 %. Odborníci na trestní právo uvedli, že města navyšující policejní finanční rozpočty mají konzervativnější voliče..."

V Portlandu ve státu Oregon, kde docházelo k nepřetržitému násilí po dobu tří měsíců, se výtržnosti zdůvodňovaly přítomností federálních policistů, přestože nepokoje probíhaly každodenně už několik týdnů před jejich příjezdem. Portlandský starosta Ted Wheeler podpořil výtržníky z BLM a z Antify proti federálním policistům vyslaným do města. "Chceme, aby odešli," řekl. Zatímco se média pokoušela ve zprávách tvrdit, že se napětí ve městě snížilo poté, co federální síly ustoupily, fakta jsou zcela odlišná. V Portlandu pokračují nepokoje a místní podnikatelé utíkají z města.

Greg Goodman, jednatel společnosti Portland's Downtown Development Group, nedávno napsal starostovi Portlandu Tedovi Wheelerovi a městské radě dopis, v němž je informoval o tom, že se spousta firem stěhuje pryč z města. "Něco takového jsem nezažil za celých 42 let, co tu v centru podnikám." Goodman uvedl, že jsou to provozovny společností jako Daimler Chrysler, Air B&B, Banana Republic a Microsoft a tvrdil, že jejich odchod "souvisí s bezprávím, které vládne v centru města."

"Doporučil bych každému z vás, abyste se ráno prošli po centru Portlandu. Nezametené ulice, všude se válí injekční jehly, otevřené a rozbité popelnice, všude po ulici roztříštěné sklo z rozbitých oken automobilů, parky zaneřáděné odpadky. vědomě zanedbáváte své povinnosti volených úředníků a neudržujete naše město v bezpečí a čistotě."

Čtěte ZDE: Před volební nocí: Příprava převratu? Očekávejte násilí - je to přece normální! Bažiny si napsaly příručku. Už se s tím ani netají. Zvládne někdo čelit vzpouře? Času je málo. Bude volba Trumpa trestným činem?

Oheň a trosky 

Města jsou v plamenech. Výtržníci vyplenili a zničili nespočet podniků, do nichž často lidé – včetně mnoha černochů – investovali celý svůj život a i své celoživotní úspory. Na policisty, kteří na několika místech údajně dostali rozkaz ustoupit, byly házeny cihly, pyrotechnika a lahve se zmrzlou vodou. Továrna patřící Krisu Wyrobkovi v Minneapolisu byla spolu s nesčetnými dalšími komerčními nemovitostmi zničena k nepoznání. První ohledání škod na majetku na území města ukázalo, že "během nepokojů bylo v Minneapolisu poškozeno téměř 1.000 komerčních nemovitostí, včetně 52 zcela zničených podniků, a 30 dalších, které utrpěly vážné škody" – části města byly posety ohořelými ruinami a připomínaly scény z apokalyptického filmu. Wyrobek deníku The Star Tribune řekl: "Hasiči tam jen stáli a k ničemu se neměli."

"Byl to můj život; můj salon byl pro mě vším," řekla Flora Westbrooks o svém kadeřnickém salonu, který výtržníci totálně zničili. "Teď nemám kam jít."

Paní Westbrooks je alespoň naživu. Jiní to štěstí neměli. Ve městě St. Louis ve státě Missouri byl zastřelen sedmasedmdetsátiletý policejní kapitán ve výslužbě David Dorn, který se snažil zastavit rabování zastavárny svého přítele.

"Pokud nebudeme jednat," řekl 4. srpna 2020 na jednání podvýboru pro ústavu Senátního ústavního výboru novinář Andy Ngo, tak "to, co se dnes děje v Portlandu, bude brzy ve všech městech po celé zemi."

"Vidíme téměř každodenní násilné protesty a nepokoje vedené Antifou. Když zrovna nezakládají požáry, nehází po policistech dělbuchy a nesnaží se je zmrzačit, tak alespoň před budovou soudu zanechávají výhružné zprávy – například useknuté prasečí hlavy."

Transformace

Newyorská čtvrť SoHo vypadala poté, co ji výtržníci vyplenili, jako městská válečná zóna. Starosta města, Bill de Blasio, přesto aktivně podpořil požadavky BLM a Antify na "omezení financování policie" snížením rozpočtu NYPD o 1 miliardu dolarů. Přestřelek se nyní událo o 72 % více, než jich bylo ve stejném období loňského roku; nedávno byl v Brooklynu střelbou z projíždějícího automobilu zabit roční chlapec.

V Minneapolisu městská rada hlasovala pro úplné zrušení policejních sil, i když není jasné, jak má být toto opatření provedeno. V Seattlu, starostka Jenny Durkan umožnila anarchistům zřídit "autonomní zónu" známou nejprve jako CHAZ, poté jako CHOP a prohlásila, že zóna bez policie by mohla umožnit vznik dalšího "léta lásky" (Summer of Love). Místo toho se v této zóně dočkala nárůstu kriminality o 525 %, což zahrnovalo "užívání narkotik a násilné trestné činy, včetně znásilnění, loupeží, napadení a zvýšené aktivity gangů." Doba reakce policie na nouzové situace se ztrojnásobila. Mezi postřelenými byli i dva teenageři, došlo i k několika smrtelným zraněním.

Kandidátka na Bidenovu viceprezidentku Kamala Harris nicméně s úsměvem slíbila, že "protesty nepřestanou"...

"Protesty nepřestanou před listopadovými prezidentskými volbami a neskončí ani po volbách... Nenechají toho a ani by neměli, a my bychom toho také neměli nechat."

Situaci v New Yorku nepomohla ani novela zákona platná od 1. ledna 2020, která u "přestupků a nenásilných trestných činů" zrušila kauce. Poté, co newyorská policie zaznamenala výrazné zhoršení bezpečnosti a velký nárůst kriminality, byla tato novela poněkud osekána.

"... my tuto zemi nebudeme předělávat, my ji rovnou přetransformujeme," zněl jeden pozoruhodný tweet Joea Bidena. Biden bohužel opomněl zmínit, na co USA transformují.

Čtěte ZDE: Na křižovatce: Po Donaldovi potopa? O neschopnosti Bidena nikdo soudný nepochybuje. Hyeny již čekají. Zbydou republikánům již jen obstrukce? Amerika se má změnit od základů. Manipulovaný volič si to neuvědomuje

Vědí, co chtějí?

Mluví se také o snížení obsazenosti věznic o více než 50 %. Rafael A. Mangual, zástupce ředitele pro právní politiku Manhattan Institute uvedl:

"Utkvělá snaha o prudké snížení počtu uvězněných jejich propouštěním a odmítáním uvěznit recidivisty a násilníky, představuje – zejména v komunitách, které již teď zápasí se zvýšenou kriminalitou a ekonomickými a dalšími sociálními problémy – značné riziko pro veřejnou bezpečnost."

Přímým důsledkem je strach a nejistota vyvolaná městskou kriminalitou a devastací. To vedlo k prudkému nárůstu nákupů zbraní. Podle nedávného průzkumu Národní střelecké sportovní nadace (National Shooting Sports Foundation) bylo během prvních šesti měsíců roku 2020 prodáno rekordních 10,3 milionu střelných zbraní.

Někteří politici zjevně plánují posílit kontrolu zbraní a omezit právo občanů nosit zbraň. Demokraté mají podle svého volebního programu v plánu "uzákonit univerzální prověrky, ukončit online prodej zbraní a střeliva... zakázat výrobu a prodej útočných zbraní a velkokapacitních zásobníků... a motivovat státy ke zpřísnění podmínek pro nákup střelných zbraní..."

Podle Národní střelecké asociace (National Rifle Association) tito politici změní "právo držet a nosit zbraň na výsadu závislou na rozmaru vládních byrokratů." Varování odkazuje na založení Spojených států amerických, kdy občané použili své zbraně proti vládnoucím Britům. Dalo by se také poukázat na moderní Venezuelu, kde vládní úředníci nejprve zakázali prodej zbraní občanům "s výjimkou vládních úředníků", a poté obrátili vládní zbraně proti svým občanům.

Amerika by skutečně mohla být "transformována", je ale transformace bezpečných a úspěšných měst na místa ovládaná zločinem a bezprávím tím, co si Američané přejí?

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky