Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Polsko ve varu: Potratoví aktivisté útočí již i na katedrály. Domobrana se formuje. Hysterie levicových liberálů neschopných dialogu. Na životech dětí nezáleží? Kulturní revoluce má problém. Fans jdou věřícím na pomoc

Polsko ve varu: Potratoví aktivisté útočí již i na katedrály. Domobrana se formuje. Hysterie levicových liberálů neschopných dialogu. Na životech dětí nezáleží? Kulturní revoluce má problém. Fans jdou věřícím na pomoc

29. 10. 2020

Tisk článku

Ivan Poledník referuje o rozjitřené situaci v Polsku, které se v tyto dny stalo jedním z dalších míst střetu mezi násilnickými "liberály" a přívrženci přirozeného světa - právě tak jako je tomu v předvolební Americe

Polský ústavní soud před týdnem rozhodl, že potrat z eugenických důvodů (tzv. umělé přerušení těhotenství) odporuje ústavě země. Nejde o úplný zákaz potratů, jak nám tvrdí některá média pro vybarvení tmářského a totalitního obrazu našeho velkého severního souseda. Legálním důvodem k zabití dítěte v matčině lůně nadále zůstane znásilnění, incest či ohrožení života a zdraví matky. Podle agentury AP bylo v Polsku loni provedeno 1110 potratů kvůli (často domnělému) poškození plodu.

Verdikt soudu ktitizovala celá řada mezinárodních neziskovek instalujících napříč kontinenty progresivistickou agendu na cestě k NWO - krom jiných také Amnesty International. Podle ní rozhodnutí porušuje práva žen (o práva dětí na život se organizace ve shodě s Gatesovou snahou o omezení populace pochopitelně nezajímá). Verdikt je prý "výsledkem koordinované a systematické vlny útoků polských zákonodárců na práva žen."

Přes čáru

V řadě polských měst vytáhly do ulic houfy liberálů, především mileniálů, studentů a aktivistů ze Sorosových neziskovek. První protesty s již poněkud otřepanými hesly typu "Moje tělo, moje volba" se konaly před sídlem vládnoucí strany Právo a spravedlnost (PiS), poté se rozšířily i na další místa.

Červenou čáru agresivní demonstranti překročili ve chvíli, kdy začali útočit na kostely a dokonce i narušovat mše svaté. V tu chvíli ovšem ztratili poslední zbytky sympatií u polské veřejnosti (resp. té části městských liberálů, která k nim nějaké sympatie chovala). Po celém Polsku se začali formovat příslušníci křesťanské domobrany rozhodnutí bránit kostely před těmito teoristickými útoky.

Polští věřící zvolili dvojí taktiku boje s agresivními antiklerikály. První jsou modlitby a půsty za jejich osvícenní. Druhou je právě formování hlídek u kostelů, informování policie o podezřelých skupinách v jejich blízkosti, focení a dokumentace násilníků, potenciálních vandalů a teroristů.

Liberálové a levičáci v první řadě útočí zejména na fyzicky slabší věřící, staré lidi a podobně. V katolických kostelech instalují transparenty typu "Modlete se za potrat" (tedy za opětovnou legalizaci "vraždění neviňátek") nebo "Katolíci též potřebují potraty". Netřeba ani podotýkat, že proti muslimské menšině - také ostře odmítající potraty - nepadne ani půl slova.

Aktivita těchto skupin posléze vyburcovala k větší aktivitěi i policii - nejdříve se chovala dosti benevolentně. Propotratoví aktivisté totiž pochopitelně též ignorují hygienická opatření vlády v souvislosti s koronavirovou epidemií.

Podporovatelé vraždění dětí nejsou schopni akceptovat vůli absolutní většiny polského národa a dle polských komentátorů ani smysluplně argumentovat. Někteří polští intelektuálové sice nadále vyzývají k pokračující veřejné debatě na toto téma, současně jsou však sami rozčarováni z agresivity aktivistů. Podobnost s německými demonstranty proti AfD či americkými BLM nebo odpůrci Donalda Trumpa nikoli náhodná.

Čtěte ZDE: Vraždění za časů cholery: Byznys musí šlapat. Vakcíny ze zabitých miminek? Gatesova rozdvojená osobnost. O co se WHO důsledně stará. Odmítání dobra. Boj o Spojené státy. Krev nevinných obětí

Dialog neexistuje

Stefan Tompson, filmař žijící ve Varšavě, pro LifeSiteNews uvedl: Nedávné rozhodnutí týkající se článku 38 polské ústavy vyvolalo v Polsku rozsáhlou debatu o potratech. Je zjevně třeba vést legitimní diskusi s přesvědčivými argumenty na obou stranách. Taková diskuse bohužel neexistuje a veškeré protesty jsou vedeny vulgárními a agresivními extremisty, kteří pochodují pod heslem "F---k off".

"Přivést veřejný diskurs na tuto úroveň je pro 'progresivisty' typické. Ještě více znepokojivé především je, že se někteří z demonstrantů rozhodli protestovat uvnitř kostelů, fyzicky útočit na věřící a poškozovat kostely, z nichž mnohé jsou i cennými historickými památkami polského národa".

Tompson říká, že útoky na Církev eskalují, přičemž polští katolíci, většinou mladí muži, někteří koordinovaní organizátory každoročního pochodu Dne nezávislosti, se rozhodli je hlídat, aby zajistili, že nebudou znehodnoceny nebo znesvěceny. "Většina z nich nehybně stojí a čeká, až bouře pomine, zatímco se tiše modlí růženec nebo zpívají mariánské hymny," uvedl.

"Jeden z mých přátel, kteří stáli na stráži před kostelem svatého Alexandra ve Varšavě, přiskočil k demonstrantovi, který se dusil, a zachránll ho. Poté se spolu modlili Zdrávas Maria. Tento pozoruhodný příběh ukazuje, že dialog a možná i nějaká forma usmíření je možná - navzdory rozdílným názorům na svět."

Fans na pomoc?

Demonstranti útočí na kostely po celé zemi - včetně kláštera Jasna Góra, domova zázračného obrazu Černé Madony z Čenstochové. K jejich obraně se nově přidali také fotbaloví fanoušci, které málokdo podezírá z ultraortodoxních názorů či katolického fanatismu.

Záběry z Poznaně ukazují převzetí kontroly nad nejtarší katedrálou v Polsku, Arcibazilikou svatých Petra a Pavla z 10. století, fanoušky klubu Lech Poznaň. Propotratoví aktivisté utíkají, co jim síly stačí.

I v řadě dalších měst se k obraně kostelů přidali místní fotbaloví fans. Fanoušci klubu Pogoń Štětín na svých webovkách prohlásili "Nebudeme akceptovat znesvěcování památníků, nástěnných maleb nebo kostelů. To vám v boji nepomůže, může to být jen kontraproduktivní, neboť pro mnoho Poláků, včetně našich blízkých, jsou důležitými symboly jejich života".

Ale nejde jen o symboly. V prvé řadě jde o tisíce životů lidských bytostí, které nebudou zmařeny jen proto, že vraždění si liberálové vepsali do zákonů. Ostatně po zvolení nové soudkyně Nejvyššího soudu USA lze také ve Spojených státech předpokládat pozvolný návrat k přirozenému stavu, v němž vražda je vražda bez ohledu na to kolik týdnů či měsíců lidské bytosti je.

Jde o malý krůček pro každou z nich - ale možná se v tom již rýsuje velký skok pro lidstvo. V této době, kdy architekti násilného "omezení lidské populace" vytasili zbraň korona-smrti - o to cennější.




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky