Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Předvolební manipulace mediokracie se rozjíždějí naplno: Průzkumy veřejného mínění a „diskuse“ České televize budou opět jejich významným pilířem. Nevěřme jim. Věřme sobě!

Předvolební manipulace mediokracie se rozjíždějí naplno: Průzkumy veřejného mínění a „diskuse“ České televize budou opět jejich významným pilířem. Nevěřme jim. Věřme sobě!

13. 9. 2013

Tisk článku

Petr Hájek Koho volit? Otázka, která je v letošních nesmyslných předčasných volbách mnohem aktuálnější než kdykoliv v minulosti. Významná, možná převážná část voličů totiž ani zdaleka není rozhodnuta. Ideální „materiál“ pro mediální manipulátory.

Vysoká míra nerozhodnutých má jednoduchou příčinu: Standardní politický systém je rozebrán na součástky. Je to výsledek dlouhodobé práce havlistických elit v médiích a v politice. Navenek se projevil pádem vlády Petra Nečase, v důsledku puče prokurátorsko-policejního „gangu odhodlaných“. Dnes je už téměř každému lhostejné, co bylo jeho primární příčinou. Žije se jen novými volbami. Ostatní je zapomenuto. Ale nemělo by být. Právě v tom spočívá odpověď na zdánlivě nezodpověditelnou úvodní otázku.

Čtěte ZDE: Šokující rozuzlení motivů protivládního puče: Temelín dostavějí buď Rusové – nebo Číňané! A prokurátor Ivo Ištván konečně přiznal: Školili mě Američané.

Čtěte ZDE: Příčiny i důsledky pádu Nečasovy vlády: Bude nakonec Temelín čínský? A kam by vedl Kalouskův náhlý obrat zrušit dostavbu vůbec?

pp

Mizerné vládnutí, v němž ODS zcela odevzdala zbytky svého pravicového fundamentu ekonomickým zájmům M. Kalouska a eurounijním K. Schwarzenberga, samozřejmě nepopulární vládu nepoložilo. To udělali až jmenovaní pánové, když zjistili, že Miloš Zeman jim už ani na okamžik nepůjčí jejich mocenské ministerské posty, z nichž v obou zmíněných oblastech tolik škodili naší republice. Proto se pokoušejí o rychlou odvetu a návrat k našim daňovým penězům.

Pravice?

Nic takového již v nabídce dosavadních hlavních politických hráčů není. Zdecimovaná ODS si za většinu problémů může samozřejmě sama. Tím, že dovolila, aby řídící páky strany ovládli havlisté, rozhodla o svém osudu. Výsledek bude podobný jako při všech pokusech různě přebarvovaného „hnutí Nepolitické politiky“ v minulých desetiletích: intuitivně správné voličské NE.

Média se pokusí o reparát z prezidentské volby. Budou se snažit přesvědčit veřejnost – především v Praze, Středočeském kraji a některých větších městech – že alternativou je TOP 09. Ta už o sobě hlasem Karla Schwarzenberga dokonce sama prohlásila, že není pravicová, ale – konzervativní. Konzervativní levice je sice pojem dosud neznámý, ale v mediálním havlistickém matení pojmů může být úspěšný. Bude proto zajímavé sledovat snad jen jediné: Zda voliči TOP 09 „vykroužkují“ ve středních Čechách Miroslava Kalouska. Tím by se ovšem tento projekt úplně rozpadl. Zmizela by tak i fiktivní pravice. To ale média nebudou chtít připustit. Potřebují ji pro své manipulace. Jinak by hrozilo, že se opět narodí pravice skutečná.

Levice?

Obdobná situace je také „nalevo“. ČSSD už samozřejmě také nepředstavuje levici – jen to o ní tvrdí mystifikační propaganda. Po Paroubkově pádu ji rovněž ovládli havlističtí exponenti v čele s „intelektuálem“ Zaorálkem. Proto je dnes ČSSD v základních „ideových, nikoli jen daňových parametrech skrze svého formálního předsedu Sobotku rodnou sestrou TOP 09. Sice se nyní zaklínají, že povolební spolupráce nepřichází v úvahu, ale „kníže Číro“ ve správnou chvíli připomene svůj nedávný alibistický výrok, že koalice se tvoří až po volbách. A naváží na duo Kalousek – Sobotka, které již několik let zvažovalo „alternativní“ vládní koalici. Jen si nebylo jisté, zda by se neopakovala situace ze slavného spojení Kalousek – Paroubek – Filip, který stál šokované lidovce parlamentní pozice.

Je to vlastně škoda. Otevřeným spojením Sobotkovy ČSSD a Kalouskovy TOP 09 by vznikla havlistická strana par excelans. Jen není jasné, která z obou jmenovaných stran by tvořila levé a která pravé křídlo. Je však pravděpodobné, že takový přirozený vývoj bohužel nenastane. Haškova skupina, posílená vlivem prezidenta Zemana, to nedovolí. Jenže pokud už není ani pravice, ani levice, jaká volba zbývá pro ty, kteří se stále ještě jako voliči pravice cítí?

Řekne nám to Moravec

Právě pro tuto situaci zde máme z našich daní placenou „veřejnoprávní“ Českou televizi, ideově řízenou „moderátorem“ Václavem Moravcem, „pomocným příslušníkem“ prokuratury. Proto se již několikrát tajně sešel s partou kolem prokurátorky Bradáčové a policejního Rambo Šlachty, aby sladili noty. Bohužel to občas nemainstreamová média zaznamenala. Ale protože mainstream to „přehlédl“, jako by to nebylo.

Čtete ZDE: Tajná chůzka na Zbraslavi: Bradáčová, Šlachta, Moravec

Obě hlavní řídící centra české politiky tak mají jasno na čí straně v závěru předvolební kampaně prokurátoři s policií zasáhnou či nezasáhnou. A také to, jak bude „náhodný skandál“ typu Kubiceho zpráva č. 2, včetně případného zatýkání či „sdělování obvinění“, „moderovat“ ČT. Jinými slovy: „O jakých otázkách se po dnešku začne hovořit?“

Zapomeňme tentokrát na průzkumy. Zapomeňme na Moravce a jeho soudruhy v hlavních médiích. Jděme k volbám a volme podle sebe.

Česká televize ovšem zůstane jako vždy objektivní. Opět si nechá „vyrobit“ několik zaručeně spolehlivých průzkumů, podle nichž zařadí do předvolebních „debat“ jen ty subjekty, které budou smět usilovat o parlamentní existenci. Viděli jsme to už v případě Babišovy formace „ANO Agrofertu“, která dostala v jednom průzkumu rovnou dvanáct procent, aby se později dalo „slevit“ na sedm. V úvahu budou kvůli „mocenskému vyvažování“ přicházet ještě tak Zemanovci, Zelení či lidovci, pro zpestření barevnosti Okamura. Zaručeně však ne volební blok Hlavu vzhůru, protože to by nepřímo vedlo k Václavu Klausovi.

Co dělat?

Co z toho plyne pro voličské rozhodování? Paradoxně větší svoboda. Zapomeňme tentokrát na průzkumy. Zapomeňme na Moravce a jeho soudruhy v hlavních médiích. Jděme k volbám a volme podle sebe. Bez zájmu o to, zda podle „průzkumů“ mají ti či oni šanci se do sněmovny dostat. Klidně divoce experimentujme. Je totiž vysoce pravděpodobné, že tentokrát většina hlasů pro nová uskupení nemusí propadnout. Pětiprocentní hranici může překročit až deset stran.

Je to dobře, nebo špatně? Je to především úplně jedno. Tyto volby o ničem nerozhodnou. A už určitě nic nezmění. Snad až ty příští. Český politický systém je v troskách. Mediokracie nyní bojuje jen o to, aby se v ní ještě co nejdéle udrželi havlisté. Pravice, pokud je to vůbec možné, se teprve bude muset znovu narodit. Vlastně o tom docela výstižně mluví prohlášení Akce D.O.S.T. z minulého týdne:

pp

Čtete ZDE: "Správné rozhodnutí ve správné chvíli,“ říká k rozhodnutí Václava Klause nekandidovat v nadcházejících volbách přímý účastník jednání o vytvoření nového pravicového subjektu

Volby jsou začátkem, nikoli završením integrace!

Vyjádření  Akce D.O.S.T. k dohadům o její účasti v parlamentních volbách

V předvolebních mediálních úvahách se objevily také zprávy o účasti Akce D.O.S.T. v blížícím se volebním klání. Jelikož se tyto dohady mnohdy míjí s realitou (některé dokonce prezentují Akci D.O.S.T. jako novou politickou stranu), mohou se stát příčinou různých nedorozumění. Proto je třeba, abychom je uvedli na pravou míru.

Text manifestu D.O.S.T. jako základ setkávání a poznávání

Není tajemstvím, že se Akce dlouhodobě snaží o nalezení politické podpory pro tradiční společenské hodnoty, jež hájí. V rámci tohoto úsilí také cíleně podporuje snahy o integraci těch sil a subjektů české politické scény, které projevují vůli a dostatek odvahy tyto hodnoty akceptovat. Text manifestu D.O.S.T. i následné aktivity naší Akce, jako jsou pravidelné diskusní večery v rámci cyklu Hovory na pravici, vytvářejí půdu pro setkávání  jejich vedoucích osobností  a jsou tak prvním krůčkem ke vzájemné spolupráci, cesta k dosažení tolik potřebné integrace je však dlouhá a komplikovaná.

Výsledky voleb stanoví směr

Jak nedávno konstatoval ve svém vyjádření k volbám i Václav Klaus, v aktuální časové tísni vyvolané pádem vlády a vypsáním předčasných voleb, nelze složitý proces integrace dokončit na odpovídající úrovni. Mnohé osobnosti proto na aktivní účast v těchto volbách zcela rezignovaly, jiné kandidují pod křídly stávajících stran a jiným se podařilo zformovat alespoň jakýsi zárodek integračního subjektu v uskupení Hlavu vzhůru, které se tak stalo pro řadu občanů, zklamaných úpadkovým stavem české politické pravice, dobrou volební alternativou. Vzniklá situace však každopádně ještě není vyvrcholením sjednocovacích snah, ale spíše jejich začátkem. Teprve výsledek letošních voleb nám ukáže další perspektivy a limity nastoupeného integračního procesu.  

Účast ve volbách

Popsaným skutečnostem odpovídá také náš postoj k říjnovým volbám. Akce D.O.S.T. jako celek samozřejmě nikam nekandiduje. S právním statutem občanského sdružení ostatně ani kandidovat nemůže. Rovněž nikdo z vedení Akce po zralé úvaze nepřijal místo na kandidátní listině žádné z politických stran. Toto naše osobní rozhodnutí  však v žádném případě není gestem distance od toho či onoho projektu a nemá také za cíl nikoho z příznivců Akce D.O.S.T. jakkoli odrazovat od případné kandidatury. Naopak.  Upřímně vítáme a podporujeme každou politickou aktivitu, která dobývá prostor pro tradiční hodnoty a jsme připraveni explicitně podpořit ty signatáře Manifestu D.O.S.T., kteří se ke kandidatuře v letošních volbách rozhodli.

V Praze dne 11. září 2013

Michal Semín – předseda Akce D.O.S.T.

Petr Bahník – místopředseda Akce D.O.S.T.

Akce D.O.S.T.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky