Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ukradené Trumpovo vítězství: Sesadí globalisté prezidenta bílé Ameriky? Rozhodnou soudy a ulice. Média budou dál kydat hnůj na šíleného Donalda. Krajním řešením je občanská válka. Sbohem, Ameriko?

Ukradené Trumpovo vítězství: Sesadí globalisté prezidenta bílé Ameriky? Rozhodnou soudy a ulice. Média budou dál kydat hnůj na "šíleného Donalda". Krajním řešením je občanská válka. Sbohem, Ameriko?

7. 11. 2020

Tisk článku

Petr Akopov vypočítává možnosti, s nimiž může Donald Trump obhájit své podvodně ukradené vítězství, a obává se toho, kam dospěje samotná Amerika, až tohle všechno skončí

Zázrak se nekonal: Biden nebyl schopen vyhrát americké prezidentské volby.

Proč zázrak? Průzkumy veřejného mínění během předvolební kampaně mu přece předpovídaly působivou převahu (někdy až deset procent) oproti prezidentu Trumpovi, a to nejen z pohledu hlasování v zemi jako celku, ale také v klíčových (tzv. kolísavých) státech.

Odpověď je jednoduchá: protože tyto průzkumy veřejného mínění byly součástí politického boje, stejně jako roztáčení setrvačníku nenávisti vůči Trumpovi během jeho prezidentování. Globalistická většina amerického establishmentu v boji proti Trumpovi ničím nepohrdla: ani vymyšlenými obviněními z „ruských vazeb“, ani nálepkováním „rasista“ a „fašista“, ani manipulací voličů, že porážka „šíleného Donalda“ je předem dána. Volební výsledky 3. listopadu však odhalily lživost této propagandy – žádná porážka Trumpa se nekonala. Současný prezident byl v regulérním hlasování znovu zvolen na nové funkční období, nyní však musí projít několika pekelnými koly, aby tato skutečnost byla vůbec uznána.

Dosud není rozhodnuto

Zatím neexistují konečné volební výsledky; navíc oba kandidáti již oznámili, že vyhráli. Sčítání hlasů ještě nebylo dokončeno v několika státech, ale vše ve skutečnosti závisí na třech státech na severovýchodě země: Pensylvánii, Michiganu a Wisconsinu. Představují až 46 volitelů a vychýlí rafičku vah ve prospěch jednoho ze dvou kandidátů. Trump vedl ve všech třech státech – ale pokračující sčítání dříve zaslaných korespondenčních hlasovacích lístků by mohlo změnit poměr sil a vynést Bidena do prezidentského křesla – a právě před takovýmto nebezpečím manipulace s voličskými hlasy Trump varoval.

Za dané situace není zřejmá ani autenticita těchto hlasovacích lístků, ani regulérnost jejich sčítání v čase po uzavření volebních místností. Zřejmé je pouze jedno, totiž že výsledky hlasování v těchto státech budou zpochybňovány buď Bidenovými, nebo Trumpovými právníky. A dokud sčítání pokračuje, mohou být zpochybněny i výsledky hlasování v několika dalších státech (zejména v Nevadě a Arizoně, kde Trump prohrál). Soudní spory tudíž potrvají několik týdnů a je zde velká šance, že řízení neskončí do poloviny prosince, kdy by podle zákona měli být určeni volitelé ze všech států. Soudy budou požadovat přepočítání hlasů a nezapočítání pozdě doručených hlasovacích lístků.

Trump se bude snažit, aby se tak stalo co nejdříve – a do dění může zasáhnout i Nejvyšší soud. Pak bude výsledek voleb v zásadě záviset na jeho rozhodnutí. A zde má Trump své želízko v ohni vyjádřené konzervativní většinou soudního tribunálu.

Teoreticky by vše mohlo dojít až k volbě prezidenta hlasováním v Kongresu, ale na to musí vzniknout patová situace, kdy Biden a Trump získají stejný počet volitelů. Nicméně v Kongresu by měl Trump výhodu – vzhledem k tomu, že většinu delegátů ze Spojených států obsadili republikáni (ale nehlasuje Sněmovna reprezentantů, nýbrž Senát samostatně).

Čtěte ZDE: Americký puč vrcholí: Trump vyhrál, ať mu to ukradnou, nebo ne. Bitva do hrdel a statků teprve začíná. Tam i tady. Proč ho ještě nezabili? Pátá kolona v Praze se chce poučit. Smích i z dětí staví armády

Jak sesadit prezidenta?

Ale to jsou všechno jen právní kejkle, leč rozhodující budou ty politické. Jinými slovy, co se bude dít v ulicích a v médiích souběžně se soudním řízením. A tam se rozpoutá neuvěřitelný hlomoz: Trump musí už nyní uznat porážku, aniž by čekal na verdikt soudu a přepočítávání hlasů; Trump je lhář a diktátor, který nehodlá odejít. Masové demonstrace a hysterie v tisku: ukradli nám vítězství, demokracii i zemi. Trump tak bude vystaven bezprecedentnímu psychologickému a politickému teroru – ale čtyři roky života pod neustálými útoky mu pomohou odolat i takovému tlaku. (Již dnes ho televizní stanice v USA vypínají, když říká pravdu o volebních podvodech, a dokonce i naše česká zpravodajská média křepčí radostí nad tím, jak z něho ta americká dělají posedlého blázna a lháře – pozn. PP)

Dají se miliony lidí na pochod do Washingtonu? Začne v hlavním městě USA ten pravý americký Majdan? Lze předpokládat, že čím bude Trump tvrdohlavější, tím silnější na něho bude činěn nátlak. Prezident však není sám – ba právě naopak, na rozdíl od Bidena je schopen shromáždit stotisícové demonstrace svých příznivců. A i když pokušení vyvést je na ulici bude velké, s největší pravděpodobností se Trump tohoto kroku zdrží, čímž prokáže svou neochotu překročit červenou čáru a vyhrotit politickou konfrontaci do občanské války. Jeho oponenti se k nepokojům uchýlí snadno, ale Trump své příznivce zmobilizuje pouze jako poslední možnost – pokud se bude politická krize táhnout a budou ho nutit ke "kapitulaci“.

Nicméně čím déle bude trvat nejistota ohledně volebních výsledků, tím silnější bude místní občanská, čili spontánní mobilizace Trumpových příznivců – vyjdou do ulic i bez vyzvání ze strany jejich favorita. Zatímco v létě zuřilo hnutí Black Lives Matters, trumpisté většinou stáli stranou a vše jen s nevolí sledovali. Nyní, když uvidí v ulicích davy radikálů, kteří mají v úmyslu svrhnout jejich prezidenta (a tak to bude vnímáno), vyjdou trumpisté ze stínu – nejprve jednoduše na podporu prezidenta a poté s celým svým arzenálem zbraní. Nebudou střílet, avšak výrazně tak vyváží mediální obraz „země nespokojené s Trumpem“.

Sbohem, Ameriko!

Fakt, že volby 3. listopadu skončí pro USA vnitropolitickou krizí, byl znám už dlouho. Ale v příštích několika dnech se teprve ukáže, jakou rychlostí bude tato krize nabírat na obrátkách. A jaké intenzity bude schopna dosáhnout ještě před koncem tohoto roku.

Trump má šanci si vítězství udržet, jedinou otázkou je, za jakou cenu. Na tuto otázku nezná nikdo odpověď – protože jeho oponenti se ve snaze zabránit Trumpovu druhému prezidentskému období nezastaví před ničím.

Pokud se však současný prezident dožije inaugurace, uvidíme nového – osvobozeného Trumpa. V tomto smyslu budou mít USA skutečně nového prezidenta. 

V jakém stavu však bude k 20. lednu 2021 sama Amerika?

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na Západě jen dosazuje. Brutální podvody. Cenzura jak břitva. Trump: V USA místo voleb Orwell. Není kouře bez ohně. Máme na výběr?

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na...

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky