Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Totalitní trojnožka Věry Jourové: Evropská komise na nás má akční plán. Zničit svobodu slova i politickou soutěž. Špatně převlečená cenzura. Komise nám určí, co tu bude za politické strany? Superstát na obzoru

Totalitní trojnožka Věry Jourové: Evropská komise na nás má akční plán. Zničit svobodu slova i politickou soutěž. Špatně převlečená cenzura. Komise nám určí, co tu bude za politické strany? Superstát na obzoru

14. 12. 2020

Tisk článku

Jiří Kohoutek líčí, co na nás chystá naše nejpřednější kolaborantka v Evropské komisi - a běhá z toho čtení dočista mráz po zádech

Veřejnou debatu o posledním vývoji na úrovni nejvyšších orgánů Evropské unie ovládlo téma vyjednávání o novém dlouhodobém unijním rozpočtu a speciálním Fondu obnovy. Maďarsko a Polsko až tento týden na poslední chvíli stáhly své veto motivované odporem k vrchnostenskému zasahování Evropské komise do vyplácení finančních prostředků členským státům z politických důvodů. Jenže v Bruselu se odehrály i jiné události, jejichž dopad na životy občanů členských států EU může být v průběhu příštích let srovnatelně významný.

 

Bruselský akční plán

První z nich je oficiální uveřejnění Evropského akčního plánu pro demokracii z dílny místopředsedkyně Evropské komise Věry Jourové. Formálně jde o takzvané Sdělení Evropské komise, tedy o deklaratorní a zatím právně nezávazný dokument, který ovšem dobře odhaluje záměry unijní exekutivy v blízké budoucnosti.

A není to příjemné a pozitivní čtení.

Jde o soubor nástrojů, kterými se Evropská komise snaží do budoucna v prostoru členských států upevnit a pojistit podporu stále tvrdší a těsnější evropské integraci a všemožně potírat veškeré názory, které jsou k tomuto směřování oponentní či kritické. Zaklíná se přitom pojmy, jako jsou „právní stát“, „vláda práva“, „evropské hodnoty“ či „liberální demokracie“.Prostě prádná hesla bez reálného obsahu. O klacek na kritiky.

Evropská komise chce v členských státech napříště aktivně zasahovat zejména do těchto oblastí:

  • podpora spravedlivých a svobodných voleb a silné občanské participace
  • podpora svobodných a nezávislých médií
  • opatření proti dezinformacím

Když to přeložíme do normálního jazyka, jde o zesílení nepokrytých zásahů orgánů EU do procesu svobodných voleb a svobody informací v členských státech. Pod pláštěm známých frází se tedy skrývá špatně převlečená cenzura a snaha o manipulaci voleb. To vše zaštítěno stovkami stran připravovaných akčních plánů, iniciativ a pracovních dokumentů.

Ovládnout sociální sítě

Připravují se zásahy do provozu sociálních médií a sociálních sítí, do oblasti politické reklamy.

Komise se chystá v roce 2021 předložit legislativní návrh týkající se „transparentnosti sponzorovaného politického obsahu“. Jinými slovy, půjde o jednoznačné omezení politické soutěže, o podporu jednoho směru politických názorů a ideologií – a o potlačení názorů odlišných, současnému unijnímu mainstreamu nepohodlných.

Komise přiznává, že cílem tohoto jejího snažení je především ovlivnění voleb do Evropského parlamentu v roce 2024. Tak, aby dopadly tím  správným, „proevropským“ výsledkem. V těchto aktivitách se chce zaměřit na sponzory placeného obsahu, výrobní a distribuční kanály včetně online platforem, inzerentů   subjektů poskytujících politické poradenství.

Máme se vskutku na co těšit.

Čtěte ZDE: Nový migrační plán: Zákeřná utopie a pokrytectví Evropské komise. Brusel zkouší zlomit V4. Pašeráci jsou za hrdiny. Falešná taktická hra. Nebýt naivní, rozumná dohoda vyloučena. Jde o budoucnost, nebude cesty zpět

Omezit politickou soutěž

Komise taktéž navrhne přezkum právních předpisů o financování evropských politických stran (sdružení národních politických stran s podobnými programy a ideologiemi) - s cílem řešit jejich financování ze zemí mimo EU, revidovat požadavky na audit a posílit vazby mezi evropským financováním a vnitrostátními kampaněmi. Čili opět jde o hledání mechanismu, který umožní stíhat a trestat „neposlušné“ politické strany, které nesouhlasí s vývojem Evropské unie.

Dlouhodobým cílem EK je pak i změna samotných pravidel pro volby do Evropského parlamentu. Má jít o zavedení jednoho celoevropského volebního obvodu, ve kterém by kandidovaly právě nikoli národní, ale celoevropské politické strany. V každém členském státě by tedy občané vybírali pouze z omezeného okruhu, všude stejných, jednotných mezinárodních kandidátních listin. 

Jde o naprosté pošlapání suverenity národních států, o diskriminaci těch národních politických stran, které nejsou organizovány v žádných nadnárodních stranických strukturách. Je to velký skok k evropskému superstátu. A pověstným hřebíčkem do rakve stále ještě relativně svobodného a soutěživého systému voleb do Evropského parlamentu by bylo zavedení možnosti elektronického hlasování - které se letos tak "osvědčilo" při volebním podvodu ve Spojených státech. 

Mějme se tedy na pozoru a bedlivě sledujme, jak se k tomuto dokumentu v příslušných hlasováních postaví čeští europoslanci a česká vláda.

Komisařka Jourová se prostě na likvidaci posledních zbytků demokracie opět vyznamenala.




Tagy článku

Doporučujeme

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky proti Szijjártóovi a Blanárovi. Viktor Orbán: Vzniká jiný Nový světový řád. Konec diktátu Západu. Čekání na Trumpa. Kdo bude řídit agenta Fialu?

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky...

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám. Bude elektřina brzy na příděl? Fialový program je bída a válka. Víme, jak tomu zabránit! Lidové povstání jako na Islandu? Jen radikální odpor

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky