Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Kdo je Zdeněk Bakala? Odpověď je stejně podivuhodná jako náhlý krach OKD, který nakonec tak jako tak zaplatíme všichni. Komu? To se z Bakalových ani Babišových novin určitě nedozvíte

Kdo je Zdeněk Bakala? Odpověď je stejně podivuhodná jako náhlý krach OKD, který nakonec tak jako tak zaplatíme všichni. Komu? To se z Bakalových ani Babišových novin určitě nedozvíte

20. 9. 2013

Tisk článku

Václav Danda Ostravští horníci možná vědí, že doly OKD vložili jako dárek do rukou „slavného finančníka českého původu“ jejich oblíbení socialističtí lídři Bohuslav Sobotka s Miroslavem Kalouskem. Možná to jim i všem ostatním bylo donedávna celkem jedno. Chtějí-li však - chceme-li všichni - pochopit současnou "ostravskou krizi", musíme začít otázkou: Kde se objevila tato "nosnice zlatých vajec" nejen pro financování Václava Havla a celé havlistické struktury v naší zemi? Poodhrňme trochu tuto nevábnou oponu. Vstupujeme za zrcadlo.

Zdeněk Bakala dnes upadl v nemilost snad u všech politiků. Všichni se snaží od něho distancovat a před volbami hrají s voliči hru na slepou bábu. Já nic, já ho nikdy snad ani neviděl, to ti druzí. Všichni, kteří se dnem i nocí zaklínají havlovskými ideály a evropskými hodnotami, celé to panoptikum rozeseté po všech koutech našeho politického spektra, médií a veřejného prostoru, se ke svému chlebodárci náhle nezná.

PP

Bílý kůň z Rothschildovy stáje

Ne, že by Zdeněk Bakala, jeden z mnoha „bílých koní“ z Rothschildovy stáje, byl nějakým významným stratégem v plánech Nového světového řádu (NWO), nebo že by dokonce určoval jeho směr. Je to spíš čarodějův učeň, který se ve správný čas přimotal „mistrům“ pod nohy. Udělali z něj „úspěšného finančníka“, který si občas smí z nekonečných zdrojů NWO ukrojit svůj díl. To, že s ostatními svými druhy vysál z dolů OKD desítky miliard a dnes, když jsou ztrátové, natahuje ruku pro státní příspěvek z daní poplatníků, je obdobná písnička – jen s jiným refrénem.

Surovinové zdroje pro potřeby NWO

Jenže premiér Jiří Rusnok nejde do voleb. Nepotřebuje se tedy zviditelnit „zločinnými“ sliby, že uvolní další miliardy na „sociální těžbu“. Postoj sociální demokracie objasnil europoslanec Libor Rouček, který by naopak peníze Bakalovi rád poskytl. Je to prý výhodnější než sociální program pro propuštěné horníky z dolu Paskov.

Bakalova společnost New Word Resources (NWR), což v překladu není nic jiného než ohromující přiznání, že jde o „surovinové zdroje pro potřeby Nového světového řádu“, chce i nadále po státu další a další peníze a hrozí sociálními nepokoji. Stará vyděračská taktika: Pokud nedáte peníze, za nic neručíme, vypuknou sociální výbuchy a politicky si to odskáčete.

Koho budou horníci lynčovat?

A skutečně: Hornické odbory varují, že situace začíná být kritická, a pokud se jim nevyhoví a těžba se nezachová, může dojít k násilí, možná i k rabování a výtržnostem. Jistě není problém zaplatit některé provokatéry a dav lze potom strhnout ke všemu.

Ale koho chtějí horníci lynčovat? Bílého koně Bakalu? To sotva, ten už asi nesedí ani ve svém luxusním horském sídle na Modravě, ale pro jistotu o hodně dál na západ. Nebo snad manažery NWR, dlící v horních patrech amsterodamských mrakodrapů? Či snad správce Rockefellerova impéria sedící ve 120. patře na Manhattanu, o skutečných vládcích z Rotschildova bankovního domu, ani nemluvě? Ani je nezahlédnou. Ti se setkávají pouze jednou ročně se správci svých provincií a partnery jim obvykle nejsou bílí koně, ze kterých na čas udělali finančníky, ale jejich místní politické „spojky“.

Zasvěcenci NWO

Na setkání Bilderbergu a další „zednářské sněmy“ zve David Rockefeller za Českou republiku jen vybrané zasvěcence typu Karla Schwarzenberga nebo Alexandra Vondry, za EU potom Manuela Barrosa či Martina Schulze. To jsou vážní partneři pro diskuse o rabování přírodních i lidských zdrojů pro potřeby NWO. Nikoli náhodou se pak kolem hlavního Rothschildova účetního v té které zemi shlukují skoro všichni, kteří mají co dočinění s politikou, byznysem a médii. Jaký div, že v České republice se tímto mužem stal právě nejbližší přítel Václava Havla a obchodní partner Karla Schwarzenberga Zdeněk Bakala?

Americký sen

Pohádku o tom, jak chudý nevzdělaný kluk z Brna ke štěstí přišel, vyprávějí naše média opravdu dojemně. Kdo by neuvěřil tomu, že devatenáctiletý vyučený dámský krejčí v oděvním družstvu VKUS Brno Zdeněk Bakala emigroval v roce 1980 do USA a tam zázračně zbohatl při práci údržbáře v kuchyni kasina Harrah’s v Las Vegas?

Devět let Bakalovy americké emigrace je zahaleno tajemstvím, můžeme ovšem důvodně  mnohé předpokládat. V osmdesátých letech se již dokončovaly přípravy na konvergenci západu s komunistickým východem „revolucemi“ ve střední a východní Evropě roce 1989. Architekti Nového světového řádu Henry Kissinger, Zbigniew Brzeziński, Michail Gorbačov a další hráči, plánující zároveň sjednocení Evropy v jednotnou unii, potřebovali kromě vůdců jako byl Václav Havel i „finančníky“, kteří by jejich potřebné prostředky převáděli do zvolených politiko-mediálních koridorů. Aby se náhodou celá operace nevymkla z rukou a národy nakonec nenapadlo, že by si opravdu samy demokraticky vládly. Jedna taková lapálie se stala právě v Praze, kde se z nepochopitelných důvodů celá stavba málem zhroutila, když lidé z Občanského fóra pod vedením Václava Klause vytvořili Občanskou demokratickou stranu.

Čarodějův učeň

K tomu, aby podobných nehod bylo co nejméně, sloužila síť místních finančníků, kteří pracovali s mohutnými transfery peněz do politických stran a médií na havlistickou propagandu. Pro tuto činnost se hodil i údržbář z hotelu v Las Vegas, v nepřítomnosti v ČSSR odsouzený malý „podvodníček“ a filuta, Zdeněk Bakala. Zasvěcovacím rituálem do „čarodějnických praktik“ NWO prošel na levičácké Universitě v Berkeley. Vyšší stupeň "zasvěcení" zřejmě získal až později na Dartmouth College. První „umístěnku“ dostal do banky Credit Suisse First Boston v New Yorku. Poté přešel do Londýna k velkým mistrům – a nakonec byl po roce 1990 „vysazen“ v Praze.

Zde založil v roce 1994 vlastní investiční firmu Patria Finance, kterou v roce 2000 prodal bance KBC. To další už naše veřejnost vcelku zná: Při privatizačním kouzlení socialistické vlády v roce 2004 koupil skupinu Karbon Invest ovládající mimo jiné Ostravsko-karvinské doly (OKD) a Českomoravské doly. Tak získal mimo jiné i 45 000 bytů, které veřejně slíbil prodat nájemníkům, práva však převedl z části na jiné subjekty s nejasnou vlastnickou strukturou a odpovědnosti za byty se zřekl. V srpnu 2008 koupil většinový podíl firmy Economia, která vydává deník Hospodářské noviny, Respekt  a několik desítek odborných časopisů.

Bakalův Sobotka, Sobotkův Bakala

Bakala se stal opravdovým boháčem až po ovládnutí OKD. Kouzelníkem, který mu k tomu dopomohl, je jednoznačně Bohuslav Sobotka. Jako ministr financí mu umožnil levně získat státní podíl a za směšně nízkou cenu podíl na bytech někdejšího OKD. Klíčová role Bohuslava Sobotky je v tomto případě neoddiskutovatelná, stejně jako role Miroslava Kalouska, který byl tehdy předsedou rozpočtového výboru sněmovny. A právě zde je rozhodující uzel vlivných mocenských struktur havlistické provenience.

Poženou horníci k odpovědnosti vůdce ČSSD a TOP 09?

Jestli by měli někoho ostravští horníci hnát k zodpovědnosti, pak jsou to kromě Bakaly předsedové a místopředsedové ČSSD a TOP 09: Bohuslav Sobotka, Lubomír Zaorálek, Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg. Zatímco první tři jmenovaní pomohli Bakalovi k ovládnutí OKD, Karel Schwarzenberg inkasoval Bakalovy peníze v prezidentské kampani, kterou mu klíčový havlistický „vak s penězi“ štědře financoval. Kdo všechno dostával peníze, které dnes ostravským horníkům chybějí, se můžeme přesvědčit z široké palety Bakalových sponzoringů. Kromě ČSSD, financované podle dobře informovaých zdrojů přes prostředníky, platil štědře nejen TOP 09 ale také novou „poklausovskou“ mediální tvář ODS. 

Knihovna Václava Havla

Pro své peníze by si mohli jít horníci také na pražské Hradčany, kde tento milovník umění a díla Václava Havla zakoupil prestižní dům U Drahomířina sloupu. Zde navzdory omdlévajícím pražským památkářům vybudoval Knihovnu Václava Havla. Rekonstrukce domu, která vyšla na více než 200 milionů korun, zahrnovala i bazén a literární kavárnu, kde ředitel Knihovny, „profesor agresívního homosexualismu“ Martin C. Putna,  mohl školit pražskou pokrokovou mládež.

Právě do mládeže pan Bakala své „uhelné“ peníze štědře investuje. Jeho projekty na vzdělávání mladých adeptů NWO, kteří mají zasednout v těchto strukturách u nás i v Bruselu, polykají každoročně desítky milionů korun.       

Uzavřený kruh

Ještě důležitější je jeho financování pražských poboček mezinárodních „neziskových“ organizací jako je Aspen Institute. V jeho správní radě ve Washingtonu zasedají známá jména: například Madeleine Albrightová, Condoleezza Riceová, Javier Solana a proudí tam finance například z The Rockefeller Brothers Fund, Fordovy nadace a dalších NWO kasiček.

Zde se kruh uzavírá. Drsný kruh. Když například „ostravské zdroje“ přestávají být zajímavé – tak je Zdeněk Bakala a spol. lusknutím prstu „vyřadí“. A vyzvou stát, aby horníkům pomohl. Oni mají přece plné ruce práce s pokrokem. S Novým světovým řádem.  

Ostravští rukojmí

Dnes se celý zbytek země diví, co se to v Ostravě tak nečekaně přihodilo. Na všech stranách padají předvolebně silná slova, ve snaze vypumpovat z hrozící sociální krize politický kapitál. Proč nikoho nenapadlo dřív, že tady od počátku není něco v pořádku? Faktem je, že jediný, kdo se již před lety ostravských horníků zastal, byla Jana Bobošíková, která před budoucí katastrofou marně varovala a na Zdeňka Bakalu v souvislosti s byty OKD podala trestní oznámení. 

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky