Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Nedělní demonstrace v Praze a v Rusku: Obvyklý dvojí metr našich médií. Tisíce na Václaváku požadovaly konec tyranie: Jsme lidi, nás nevypnete! Synovec Rudolfa Battěka. Zpívali Roman Horký a Ilona Csáková: Máme toho dost!

Nedělní demonstrace v Praze a v Rusku: Obvyklý dvojí metr našich médií. Tisíce na Václaváku požadovaly konec tyranie: Jsme lidi, nás nevypnete! Synovec Rudolfa Battěka. Zpívali Roman Horký a Ilona Csáková: "Máme toho dost!"

2. 2. 2021

Tisk článku

Radek Pokorný přináší zprávu z demonstrace v Praze na Václavském náměstí (včetně videa z celé akce), na které se sešli ti, kdo si nechtějí nechat vzít občanské svobody a podrobit se covidové diktatuře

Zatímco, pražskou kavárnou ovládaná Česká televize nám poslední lednový den nabízela neustálé vstupy z Moskvy a dalších ruských měst, kde se v neděli konaly už poněkud hasnoucí demonstrace na podporu globálními elitami podporovaného Alexeje Navalného, o dění v centru Prahy jsme se dozvídali pouze útržkovitě. Demonstrace v ruských městech, organizované a placené sorovskými agenturami se staly středobodem vysílání ČT zatímco dění doma, na Václavském náměstí, kde demonstrovaly tisíce lidí proti covidové tyranii, bylo zmíněno spíše okrajově, jako akce několika stovek nespokojenců.

Právě tato neděle opět jasně ukázala, kde stojí naše veřejnoprávní média a komu slouží. Na demonstrace, jejichž záminkou se stala vazba defraudanta a protiputinovského aktivisty, dělala veřejnoprávní televize celý týden mohutnou reklamu. O připravovaném protestu vlastenců, kteří si nechtějí nechat vzít svoji zemi z rukou covidistů, se žádná média ani slůvkem nezmínila. Naštvaní občané kteří už mají dost nesmyslného omezování svobody a nechtějí dále ustupovat obludné covidové diktatuře, která nás zbavuje posledních zbytků občanských svobod, přišli jasně říci, že už toho mají dost.

Hůře než tehdy

Demonstrace organizovaná iniciativou „Jsme lidi, nás nevypnete“ vyslala jasný signál: stále větší část veřejnosti se nechce se současným stavem smířit a je odhodlána se současné diktatuře postavit. Například David Štěpán, synovec jednoho z vůdců Charty 77 a zakladatele Hnutí za občanskou svobodu (HOS) Rudolfa Battěka, připomněl, že právě na Václavském náměstí začal v lednu před 31 lety tzv. Palachův týden. To znamenalo zlom, v akcích odporu proti režimu, který ovšem v omezování osobních svobod nezašel zdaleka tak daleko, jako současná globální covidová diktatura v Evropě a v popřevratových USA.

„I přes represe jsme si dokázali udržet osobní svobodu. Dnes je situace mnohem horší, jsou odposlouchávány všechny naše telefony a když se mocenské elitě zlíbí, klidně vás vymažou z veřejného prostoru. Situace dospěla tak daleko, že dnes už nemá svobodu slova ani poslanec parlamentu České republiky,“ uvedl Štěpán s narážkou na nedávný případ, kdy bylo poslanci Lubomíru Volnému znemožněno vypnutím mikrofonů říci ve sněmovně svůj názor. “Nesmíme si nechat vzít právo na to říkat pravdu,“ vyzval tisíce lidí, kteří zaplnili horní část Václavského náměstí David Štěpán.

Moderátor celé akce aktivista Ondřej Březina vyzval přítomné, aby se současné diktatuře postavili. „Jsme lidi, nás nevypnete. Nejsme čísla v tabulkách. Máme city a nechceme být projekt ani žádný nástroj. Jsme lidi a ke šťastnému životu potřebujeme sociální kontakt, lásku a radost. A nenecháme si to nikým vzít. Budeme bojovat za naše práva a naši svobodu, protože svobodu nám nikdo vzít nemůže. Tu jim každý z nás může jen dobrovolně odevzdat,“ uvedl za mohutného potlesku.

Čtěte ZDE: Operace Staromák klade nové otázky: Kdo vyvolal střet rowdies s policií? Kdo řídí ČT a Moravce? Proč nesměl promluvit doktor Obrtel a spol.? Co ještě kavárna udělá, aby se zbavila Babiše? Opravdu kolabují nemocnice?

Odpovědnost za sebe

Biskup Timotej Byzantského katolického patriarchátu zase upozornil na duchovní rozměr celé covidové tyranie a skutečné záměry jejich globálních strůjců. „Už několik měsíců jsme svědky největšího globálního pandemického podvodu. Byli jsme svědky mediálního masakru, který lidi vystrašil k smrti. A bohužel mnozí uvěřili v nové náboženství jménem Covid 19.“ Podle něho je naší povinností odmítnout testování i očkování, které přirovnal k pokusům na lidech. „To co se nyní děje, je zločinem proti lidskosti.“ Vakcína podle něho může změnit samotný základ člověka, lidskou DNA. Problém je ale v tom, že to není jen věc České republiky, ale hrůza, za kterou stojí globální světové elity.

Shromáždění doprovodili písněmi zpěvák a muzikant Miroslav Lions a zakladatel skupiny Kamelot Roman Horký který zazpíval spolu s Ilonou Csákovou jejich současný největší hit Zatmění. Aktivista David Tesař, který se podílel i na předešlých proticovidových demonstracích, zmínil, že se současné elity u nás i v Evropě doslova zamilovaly do diktutaury. „To platí jak pro vládu, tak pro většinu opozice. Lidská práva ani integrita osobnosti je najednou nezajímají. Zahoďme strach a buďme silnými, abychom se nemuseli stydět za svoji slabost. My nejsme slabý národ. Již od jara sledujeme politické panoptikum, kdy si nás politici napříč všemi stranami vychutnávají v nahánění strachu goebbelsovskou metodou, která spočívá v tom, že lidi napřed vystraší, a potom je zachraňují. Toto odmítáme, máme sílu života a naše srdce jsou klíčem ke svobodě.“  

Lékařka Monika Waksmundská, poukázala na nesmyslnost vládních opatření z lékařského a ekonomického hlediska. „Každý z nás má právo rozhodovat o svém zdraví. Každý z nás si může vybrat dvě cesty. Tu kterou si vybere sám, nebo tu, kterou mu vyberou jiní. Každý z nás nese odpovědnost za sebe a za svoje činy.“ Lékařka také apelovala na své kolegy lékaře aby se přestali bát a řekli lidem pravdu o celé situaci kolem Covidu 19.

Koncentrák

Aktivista Libor Malý vyzval k boji proti zkorumpovanému systému a k pořádání dalších demonstrací. Správce sociálních sítí Aleš Svoboda stejně jako kytarista teplické skupiny Motorband Milan „Máča“ Matejčik a další řečníci, vyzvali ke společnému postupu všech sil odmítajících coronavirovou tyranii. 

Poslanec Lubomír Volný varoval přítomné před tím, co na nás současný covidový režim chystá. Zkritizoval také ministra vnitra Hamáčka za jeho připravovaný nákup vodních děl za 100 milionů korun. „Zřejmě se inspiroval v dalších zemích Evropské unie, kde jsou proticovidové demonstrace rozháněny právě pomocí vodních děl. U nás plánují vynucenou vakcinaci i korespondenční volby. V Německu už staví koncentrační tábory pro ty, kteří odmítají totalitní vládní nařízení.“ Vyzval také k tomu, aby lidé volili v říjnových volbách jen ty, kteří se zaváží, že nikdy nevyhlásí v souvislosti s covidem výjimečný stav. 

Lenka Tarabová, kterou za její aktivistické postoje proti coronahysterii vyhodili nedávno z práce na libereckém městském úřadě, poukázala ve svém vystoupení na rozdíl mezi životem před rokem a dnes z pohledu rodičů, kteří jsou omezováni na svých právech stejně jako jejich děti. „Kdybych vám před rokem řekla, že za pár týdnů budou zavřené školy, děti se nebudou věnovat svým koníčkům a nebudou sportovat. Naopak je budou polévat dezinfekcí a zakryjí, jim dýchací ústrojí, přišlo by vám to nereálné.“ Podle ní mají současné elity plán na uzavření států až do roku 2025. 

Čtěte ZDE: Ilona Csáková a Roman Horký: Nedáme se! Vstoupit dobrovolně do otroctví? Nás už z práce vyhodit nemůžou. V Norsku, Dánsku, Izraeli, Itálii a nebo jinde o "nezávadnosti" vakcín již vědí své. Ale dnes již jde o víc. Jako v pohádce?

Udavači a policisté

V závěru vystoupil signatář Manifestu D.O.S.T. z Karlových Varů Antonín Minarský, který mimo jiné poukázal na dopad vládních opatření na občany v důchodovém věku. „Jako senioři jsme prý ohrožená skupina. Ale to, co s námi provádí za poslední rok naše vláda, je naprosto skandální. Izolace a zákazy v domovech důchodců jsou tak nehorázné, že důchodci tam mají méně svobody než vězni v nápravných zařízeních. Ohrožením pro nás pro všechny tak není zdaleka jen COVID, ohrožením a nebezpečím pro nás pro všechny jsou totalitní praktiky naší vlády,“ konstatoval Antonín Minarský.

Podle něho se současná situace stále více podobá době, kterou zažili naši předci za německé okupace. „Uvědomují si ti, co udávají své spoluobčany za nenošení roušek, že se chovají stejně, jako udavači za protektorátu v době německé okupace?“ Minarský ve svém projevu rovněž vyzval k odporu proti nesmyslným vládním nařízením. „Nařízení vídeňské vlády neposlechli před rokem 1918 Rašín, Masaryk a mnoho dalších a jedině tak mohla vzniknout Československá republika. Nařízení Protektorátní vlády v době německé okupace neposlechli stovky lidí a pět měsíců ukrývali parašutisty, Gabčíka a Kubiše, kteří nakonec v květnu roku 1942 odpravili kata českého národa, zastupujícího Říšského protektora Reinharda Heydricha. Všichni tito stateční lidé tehdy také neposlechli nařízení vlády, přestože za to, často s celými rodinami, krutě zaplatili,“ uvedl Minarský. 

Stejně jako David Štěpán poukázal na podobnost s předlistopadovou dobou a vyzval k odvaze i příslušníky policie, kteří by se měli podle něho tak jako v roce 1989 přidat na stranu národa. „Během 'Palachova týdne' protestovalo v Praze tisíce lidí, brutálně rozehnávaných policií, srážených k zemi obušky a vodními děly. Také tito policisté (tehdy Veřejná bezpečnost) "pouze" plnili rozkazy.“

Potom přišel listopad 1989 a náměstí v celém Československu byla plná lidí a policisté už tyto demonstrace nerozháněli, už pochopili, že právo a spravedlnost je na straně lidu. „Pochopí to i dnešní policisté? A budeme také my stateční jako naši předkové?“ Položil řečnickou otázku jeden ze zakladatelů Občanského fóra v v Ostrově nad Ohří v listopadu 1989.

Jedinou cestou ke znovunabytí svobody je podle něho dnes tak jako v listopadových dnech občanská neposlušnost. „Musíme překonat strach a říci vládě, ať už na demonstracích nebo hromadnou občanskou neposlušností jedno jediné:

Okamžitě otevřete Česko.“

 

Všechna dokumentární videa z akce jsou na Youtube během chvíle mazána (!!!). Čekáme na další použitelnou verzi záznamu, abychom jej mohli opět vložit. PP

 




Tagy článku

Doporučujeme

Porada nepodvolených: Ze Západu jde jen síra a škleb. Nikdo neví, kdo je v pekle. Spor o Rajchla? Konečná válí! Nedělejme fauly. Jak debilizovat mladé? Rozpadne se EU sama, nebo jí k tomu musíme pomoci? Slovo je tu navždy

Porada nepodvolených: Ze Západu jde jen síra a škleb. Nikdo neví, kdo je v pekle. Spor...

Putinovo vítězství: Západní politici vytočeni. Tohle se jim nestane. USA náš vzor. Je tu opět inovace podvodů před prezidentskými volbami. Nejsi občan? No a co? Tady máš řidičák - a běž to tam hodit! Tam ilegálové. U nás Ukrajinci?

Putinovo vítězství: Západní politici vytočeni. Tohle se jim nestane. USA náš vzor. Je...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky