Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vrcholná politička potvrdila: Vakcína je geopolitická zbraň. To to trvalo. Kdyby blbost kvetla, měli by teď Slováci krásnou třešeň. Sonda do myšlení Kavárny. U sousedů je veselo jak u nás. Protiruský džihád za všech okolností

Vrcholná politička potvrdila: Vakcína je geopolitická zbraň. To to trvalo. Kdyby blbost kvetla, měli by teď Slováci krásnou třešeň. Sonda do myšlení Kavárny. U sousedů je veselo jak u nás. Protiruský džihád za všech okolností

17. 2. 2021

Tisk článku

Redakce Protiproud zprostředkovává komentáře některých slovenských politiků na výroky představitelky vlády, které pěkně dokreslují dnešní všeobecnou "naočkovanost" nenávistí vůči všemu ruskému

Šéfka strany Za ľudí, místopředsedkyně slovenské vlády a ministryně pro investice, regionální rozvoj a informatizaci Veronika Remišová se v úterý nechala slyšet, že vakcína na koronavirus ruské výroby Sputnik V je geopolitickou zbraní Moskvy. Na Facebooku dodala, že experimentálním očkováním touto vakcínou by nerada dělala ze Slováků pokusné králíky

 

Poté, co Remišová vyslovila tezi o geopolitické zbrani Ruské federace ve formě vakcíny, na sociální síti doplnila, že "strana Za ľudí podporuje očkování všemi dostupnými vakcínami bez ohledu na to, kde je vyrábějí, ale až po řádném přezkoumání jejich bezpečnosti a účinnosti na různé věkové skupiny Evropskou agenturou pro léky."

Remišová v úterý připomněla, že Rusko začalo s očkováním mnohem dříve, vyrábí si vlastní vakcínu, ale má naočkovaný o polovinu menší podíl lidí než Slovensko. "Podle Our World in Data k 10. únoru jich má Slovensko 4,69% a Rusko 2,67%. Lidé tam vakcíně tedy velmi nedůvěřují, a proto se snaží veřejné mínění změnit i využíváním vakcíny v jiných zemích," tvrdí Remišová, která porovnává 5,5milionovou populaci na Slovensku s Ruskem, kde žije téměř 150 milionů lidí.

Belousovová o "tupé" Remišové

"Kdyby hloupost kvetla, místopředsedkyně vlády by byla jako rozkvetlá třešeň. Remišová mlčela, když nám tu díky 'atomové zbrani na Covid' z dílny jejího parťáka Matoviče (plošné testování na konci loňského roku) zemřely tisíce lidí, a nyní se probudila a straší 'geopolitickou zbraní Moskvy', která lidské životy zachraňuje. Kde jsou ty EU schválené vakcíny? Kde jsou stovky milionů, které darovala Evropská komise jejich výrobcům na podporu vývoje? Co jsme za to dostali?" Ptá se na sociální síti bývalá poslankyně NR SR Anna Belousovová.

"To se máme podle tupé Remišové postavit do řady a čekat na spásu od výrobců těch podle ní jediných správných vakcín prověřených Evropskou lékovou agenturou, která při svém pracovním tempu přijde 30 minut po dvanácté?"

Belousovová se zeptala i na to, kolik tisíc lidí ještě musí na Slovensku umřít jménem hloupých ideologií Západu. "Remišová a jí podobní ve své vazalské poslušnosti Západu zapomněli na to, že jsou zaměstnanci tohoto státu a jejich prvořadou povinností je chránit životy a zdraví občanů SR a ne zájmy západních farmaceutických firem.

Taraba: Neuvěřitelné...

Podle opozičního poslance NR SR Tomáše Taraby (nezařazený) vicepremiérka Remišová rozumí geopolitickým siločarám přinejmenším stejně jako eurofondům a informatizaci Slovenska ve třetím tisíciletí. "Nedávno dokonce, odhalila že nás okolní svět odposlouchával přes nějaké krabičky."

"Každý se jí následně vysmál, ale to se takovým velikánům běžně stává, že je jejich generace nedoceňuje. Nejnověji paní Remišová vidí ve Sputniku geopolitickou zbraň. Nevysvětlila však, proč stejnými zbraněmi nejsou také vakcíny Pfizer a ostatní," uvedl Tomáš Taraba.

Jinak je podle něj neuvěřitelné, že si Evropská unie zafinancovala vývoj vakcín a nyní se k nim nedokáže ani dostat. "Tomu se říká respekt. A ti co 'trollili' proti Rusům, chodí teď škemrat o vakcíny..."

Čtěte ZDE: Výroční tiskovka Vladimíra Putina: Přepsat historii se Západu nepodaří. Spojenectví východních mocností odpovědí na krizi Západu. Rusko a Čínu pandemie do chaosu neuvrhla. Svět už nepojede jen po US kolejích

Blaha: V zabedněnosti předběhla i Matoviče

"Bravo, Remišová se postarala o zázrak. Je to asi poprvé v dějinách galaxie, kdy Igora Matoviče někdo předčil v zabedněnosti. Jen abychom tomu rozuměli: Remišová věří tomu, že nás zachrání vakcinace. Ale současně raději umře, než by se nechala zachránit vakcínou z Ruska. Raději smrt než Putin - hrdě křičí Maňásek!" konstatuje poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha.

Remišová podle něj vnímá Sputnik V tak, že raději ať všichni Slováci umřeme, jen ať nám nepomáhá Rusko. "Já jen, že tolik fanatismu a nenávisti snad v sobě nemají ani džihádisté z Islámského státu. Zkusme sledovat tuto mimořádně originální logiku: pokud někdo považuje vakcínu za ruskou zbraň, zjevně považuje za zbraň všechno, co pochází z Ruska. Nejen vakcíny, nejen léky - ale určitě i hudba je zbraň!"

"Jen tak přemýšlím, jak se musí Remišová tvářit, když náhodou někde hrají Čajkovského. Labutí jezero je pro ni určitě hypersonická zbraň a Louskáček má ničivou sílu atomové bomby. Při ruském baletu Veronika šílí, při Šostakovičovi si trhá vlasy. Ale vážně. Jen připomínám, že Sputnik patří podle odborníků mezi ty nejefektivnější vakcíny. Odborníci, kteří důvěřují očkování, její nákup jednoznačně doporučují," napsal na sociální síti Blaha.

Vicepremiérku Remišovou podle něj nezajímají odborníci. "Ona přece vystudovala loutkoherectví, tak ji snad někdo nebude poučovat o medicíně... A to zrovna dnes vyzývala prezidentka, aby vláda poslouchala odborníky - a hned vzápětí to místopředsedkyně vlády komplet popře. Oni jsou tak krásné popletení. Podívejte, já nesdílím Remišové nadšení pro vakcíny a sám se nehodlám dát očkovat, ale když si skutečně někdo myslí, že očkování zachraňuje životy, tak je doslova šílené, když odmítá zachraňovat životy jen kvůli tomu, že je vakcína z Ruska. "

"Jedno však Remišové rozhodně nelze upřít: místopředsedkyně slovenské vlády je asi první vrcholný politik na světě, který potvrdil, že vakcína je zbraň. Pokud je totiž Sputnik ruská zbraň, pak je logika neúprosná: Pfizer je americká zbraň a AstraZeneca britsko-švédská zbraň. Všechno jsou to biologické zbraně - Remišová dala za pravdu všem antivaxerům," dodal Blaha.

Čarnogurský: Vláda by měla objednat Sputnik...

"Na Slovensku se rozhořívá zápas o vakcínu Sputnik V. Počet úmrtí na covid se drží vysoko, západní vakcíny nám krátí, ale sluníčkáři se bojí všeho ruského. Místopředsedkyně vlády Veronika Remišová a celá její sluníčkařská strana Za ľudí varují před Sputnikem, protože ve vakcíně vidí geopolitickou zbraň Moskvy."

Tak reagoval expremiér Ján Čarnogurský starší s tím, že vláda by podle jeho názoru měla v Rusku objednat Sputnik a zároveň "zaľuďom" slíbit, že zaručeně nedostanou ani jednu dávku.

Dodejme, že také u nás... no prostě v tomhle jsme stále ještě jeden stát. Internacionála rusofobních kaváren je neomylně tupá.

Zdroj.

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky