Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Bílý problém: Jak ho vyřešit podle pokrokářů? Osm identit. Do které kategorie se řadíte vy? Šlechetná touhla po nebělosti. Kupředu, zpátky ni krok. Nový jazyk veřejného vzdělávání

Bílý problém: Jak ho vyřešit podle pokrokářů? Osm identit. Do které kategorie se řadíte vy? Šlechetná touhla po nebělosti. Kupředu, zpátky ni krok. Nový jazyk veřejného vzdělávání

18. 2. 2021

Tisk článku

Ivan David komentuje osvětovou snahu na americké škole, která plní zadání současné doby na 110 % a je tak o malý krůček napřed

Bělochy je třeba „zrušit“. Někdo by mohl říct – „konečně vyřešit“. 

Ředitel East Side Community School v New Yorku poslal bělošským rodičům tento „nástroj činu“, který jim říká, že by se měli stát „bílými zrádci“ a poté se zasazovat o úplné „zrušení bílých“.

Newyorská veřejná škola zaslala rodičům grafiku, ve které je povzbuzuje, aby se stali „bílými zrádci“ nebo „abolicionisty“, a podrobně popisuje osm předpokládaných fází „bělošství“.

Grafiku zaslal ředitel East Side Community School v New Yorku podle zprávy Christophera Rufa z City Journal, ale jejím autorem je docent na Northwestern University Barnor Hesse.

Podle Hesseovy teorie existuje osm „bílých identit“. V grafice jsou barevně odlišeny od zelené po červenou podle toho, zda jsou dobré nebo špatné. Nejzelenější nebo nejlepší verzí bílé osoby je „bílý abolicionista“, následovaný „bílým zrádcem“.

Nejhorší „identitou“ pro bílou osobu je bílý rasista a pak bílý voyeurista, charakterizovaný autorem jako fascinace nebělošstvím, ale bez odvahy zasáhnout, pak bílá privilegovanost. Bílý voyeurista je zde definován jako někdo, kdo „by nenapadl bělošského rasistu“ a „touží po ne-bělosti, protože je to zajímavé, příjemné“. Zjevně ho také fascinuje přivlastňování si černé kultury.

Bílý abolicionista je na druhé straně někdo, kdo pracuje na „demontáži bělošství“ a „změně institucí“.

Pokud jde o to, co má cokoli z toho znamenat, má grafika povzbudit bělochy k převzetí „bělošských aktivit, zaměřených na akci k odstranění bělošství jako takového“.

"Je na čase vybudovat etnografii bělošství," uvádí se v grafice, "protože bílí lidé jsou ti, kdo píší o ostatních a řídí je."

Grafika, stejně jako další novinky, které se používají ve veřejné škole, vyvolaly ostrou kritiku na sociálních médiích.

"Toto je nový jazyk veřejného vzdělávání," napsal Rufo v reakci na tuto akční výzvu v City Journal.

Toto je, milí čtenáři, čirý rasismus, ovšem „laskavě“ pojmenovaný jako „akce proti bělošství.“ Prostě newspeak.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky