Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Hnusný velikonoční masakr civilistů na Donbasu: Pětiletý kluk roztrhaný pumou z dronu NATO. V Kyjevě přistávají Zelené barety. Rusko nasazuje elitní výsadkáře. Kolik času zbývá? Dokud jsme v NATO a EU rozhodnou o nás jiní

Hnusný velikonoční masakr civilistů na Donbasu: Pětiletý kluk roztrhaný pumou z dronu NATO. V Kyjevě přistávají Zelené barety. Rusko nasazuje elitní výsadkáře. Kolik času zbývá? Dokud jsme v NATO a EU rozhodnou o nás jiní

7. 4. 2021

Tisk článku

Václav Danda v souvislosti s posledním vývojem na donbaské frontě konstatuje, že ukrajinská vláda hraje s dementním Bidenem poker o život nejen svůj, ale bohužel bezprostředně i náš

Zatímco Evropa se zmítá v lockdownovém sevření, přípravy na vyprovokování války s Ruskem pokračují. Ze všech stran přicházejí zprávy o masivním přesunu jednotek NATO k ruským hranicím. Roli prvního sledu by měl sehrát Kyjev. Ukrajinská armáda se intenzivně připravuje na útok na Donbas a stále zesiluje ostřelování území Doněcké a Luhanské lidové republiky. Používá k útokům i drony, jejichž velkou zásilku od NATO nedávno obdržela.

Právě bombardování z bezpilotních letadel přineslo na Velký pátek nejen materiální škody na území při donbaské demarkační linii. Kyjevské juntě se současně podařilo vraždit i civilisty. Ve vesnici Aleksandrovskoje nedaleko města Jenakievo zasáhla jedna z bomb nádvoří obytné budovy, kde se v té chvíli nacházeli místní obyvatelé a roztrhala pětiletého chlapce. 

Vládík

Zavražděný Vládík se stal symbolem velikonočních zvěrstev Kyjeva. Jeho 66 letá babička byla s těžkými zraněními převezena do nemocnice. Ostatní civilisté utrpěli při náletu středně těžká zranění. 

To byl ovšem jen začátek kyjevské velikonoční ofenzivy. Následovaly raketové útoky na další civilní čtvrti Doněcka, Okťabrska a Gorlivky. Zdroje přímo z místa ostřelování uvádějí, že na místech dopadů raket ležely stovky mrtvých a raněných civilistů. Tento válečný zločin, kterého se zřejmě po konzultaci s americkými a bruselskými spojenci dopustila Zelenského administrativa, pochopitelně nezůstal bez odezvy.

Představitelé Doněcké lidové republiky vyzvali zástupce zvláštní monitorovací mise OBSE, aby od ukrajinské strany požadovali podrobné prošetření, identifikaci pachatelů a jejich postavení před soud. Velikonočními válečnými zločiny se rovněž zabývá Moskva. Vyšetřovací výbor Ruské federace, pokračuje v identifikaci úředníků podílejících se na používání zakázaných prostředků a metod boje proti civilnímu obyvatelstvu, jakož i v evidenci důkazů o jejich zločinech.

Podle řady indícií dal souhlas k vraždění přímo prezident Zelenskyj. Pokud by se tyto informace potvrdily, je velmi pravděpodobné, že by byl prezident Ukrajiny obžalován ruskými soudy z válečných zločinů.

Čtěte ZDE: Příprava na válku: Je třeba vyzkoušet nové zbraně? Široká fronta proti Rusku. Pohoda jako v jedenačtyřicátém. Právě teď přituhuje. V Oděse je ještě mír a plno zábavy. Kdy bude ofenzíva?

Bezvýhradná podpora Bruselu

Zdá se, že vedení americké administrativy dementního lžiprezidenta Bidena již ztratilo jakékoliv brzdy a hledá cestu, jak co nejrychleji vyprovokovat pomocí ukrajinské armády vojenský střet s Ruskem, které tento týden znovu varovalo USA před důsledky kyjevských provokací na Donbasu. „Měli jsme kontakty s americkou administrativou ohledně situace na Donbasu. Americké straně jsme vyčerpávajícím způsobem vysvětlili, co se děje,“ uvedl tento týden náměstek ministra zahraničí Ruské federace Sergej Rjabkov. Vraždění dětí nebude podle jeho slov Rusko tolerovat.

Napětí ještě zvýšil Brusel. V reakci na stupňované kyjevské provokace přislíbil tento týden „neochvějnou podporu Ukrajině v otázce svrchovanosti a územní celistvosti". Tedy včetně Donbasu a Krymu. Brusel tím fakticky říká, že pomůže fašistické vládě v Kyjevě dobýt ztracená území Donbasu a Krymu i proti vůli tamního obyvatelstva. Vždyť jsou to jen "Moskalové", jejichž genocidu na dobytých ruskojazyčných územích spustily po majdanském puči Banderovci, navazujíce tak na zločiny svých předchůdců z druhé světové války pod vedením wehrmachtu. 

Je příznačné, že se tento týden telefonicky spojil vysoký představitel EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku španělský socialista Josep Borrell s ukrajinským ministrem zahraničí Dmytrem Kulebou, a vyjádřil mu bezvýhradnou podporu Bruselu. V nejbližší době by měli s Kulebou jednat už přímo i ministři zahraničních věcí z 27 zemí EU. Tím zatahují do válečného dobrodružství také nás.  

Ukrajina do NATO?

Joe Biden (nebo ten, jenž pomateného starce "dubluje") právě na Velký pátek, těsně předtím než vzlétly první vraždící drony, vedl telefonní hovor s Volodymyrem Zelenským. „Prezident Biden potvrdil neochvějnou podporu suverenity a územní celistvosti Ukrajiny Spojenými státy,“ referovala agentura Reuters. Hovor trval asi padesát minut a podle slov Zelenského oba lžiprezidenti podrobně rozebírali hlavně situaci na Donbasu. Americký protektor mu prý slíbil, že jej při vyprovokování konfliktu s Moskvou otevřeně podpoří. 

Bezprostředně poté požadoval Kyjev společná cvičení s NATO. Zelenskyj zároveň tento týden vyzval Severoaltantickou alianci, aby urychlila proces vstupu Ukrajiny do tohoto "křoví" imperiálních zájmů USA. Zvací dopis byl zformulován obratem. Veškeré řeči o tom, že se Ukrajina nebude ucházet o členství v NATO, jsou pod stolem. Otázka dne tedy už není zda, ale jak rychle vtáhnout Ukrajinu do NATO. 

Nekončí kolony tanků se valí na Donbas

Jakmile se tak stane, kostky budou vrženy a Rubikon definitivně překročen. Hraje se o to přivést do války proti sobě slovanské národy. Tento plán již od Bismarcka a Hitlera vzrušuje nejen německé, ale i americké válečné stratégy.

Nastupují

V návaznosti na to Kyjev tento týden otevřel svá letiště pro americká letadla, včetně těch nejtěžších. Od Velikonoc přistávají v ukrajinském protektorátu jedno za druhým. Podle zpravodajů jde především o stroje C-17 Globemaster, které nepřetržitě transportují zbraně a systémy ukrajinským silám i zvláštním jednotkám NATO, které jsou již připraveny na zemi. 

Podle důvěryhodných informací přistály tento týden v Kyjevě i oddíly Zelených baretů US Army a členové britských jednotek SAS. Připomeňme, že Zelené barety jsou speciální jednotkou se základnou ve Fort Bragg. Jejich příslušníci bývají nasazováni do týlu nepřítele pro diverzní operace, nebo vysazováni těsně za linii hlavního úderu elitních amerických jednotek, aby sabotážemi na protivníkově území vytvořili prostor k prolomení fronty. Obdobně to platí o výsadkářích z britské SAS.

Ruské varování 

Moskva odpověděla přisunutím tří výsadkových brigád 74., 76. a 104. Jde o útočné formace zaměřené na vedení leteckých operací. Vojenskou sílu „doplňují“ těžké zbraně, jako je odpalovací zařízení TOS-1, které vypouští termobarické rakety. Ruská armáda na svém území sousedícím s Ukrajinou a Donbasem zahájila rozsáhlé vojenské cvičení. Současně probíhá "revize připravenosti" všech vojsk na celém území Ruské federace. Současně Moskva zahájila i silnou diplomatickou ofenzivu, aby válečné eskalaci NATO předešla. 

Během videokonference, kterou uspořádal Vladimír Putin s Emanuelem Macronem a Angelou Merkelovou, ruský prezident varoval představitele Francie a Německa, aby nepodporovali Bidenovo dobrodružství, které může skončit tragicky. Současně proběhla v minulém týdnu jednání ruského ministra zahraničí Lavrova s Čínou o rozsáhlé koordinaci obraných operací mezi Moskvou a Pekingem.

Čtěte ZDE: Covid-Apartheid pasy: Jak to bude vypadat? Pražský model. Nepůjde to všechno hladce. První vlaštovka na východě. Myslíte, že to je blbost? Spokojenost zodpovědných občanů

Klíčová rovnice

Přípravy na obranu ohrožených domovů probíhají i na Donbasu. V Doněcku a Luhansku byly vydány dekrety o mobilizaci, které umožňují současně povolat deset věkových skupin najednou. To v případě potřeby umožní dvakrát nebo třikrát zvýšit počet ozbrojených sil obou republik. Agresor si musí uvědomit, že něco jiného je ostřelovat drony a raketami civilní čtvrtě a něco jiného je pustit se do otevřené konfrontace s Ruskem. To, jak varoval ministr zahraničí Lavrov, by se mohlo stát pro elity kyjevské fašistické junty osudné. Jak říká Rostislav Iščenko, ukrajinský politolog žijící v Moskvě : 

„Jedna věc je 'vyhlásit válku Rusku' ve svých vlastních sdělovacích prostředcích, a úplně jiná je udělat to v praxi. Možná nebudou mít čas ani  sestoupit do protileteckého krytu. Je totiž nepravděpodobné, že by Spojené státy riskovaly dotažení konfliktu do konce, pokud by je evropští spojenci odmítli podporovat. Spíše riskují, že Američanům neumožní provádět podvratné aktivity proti Rusku z jejich území. Západní Evropa se nechce stát cílem jaderných hlavic, které ji v mžiku promění v radioaktivní prach. Evropské národy chtějí normálně žít, nikoli hrdinsky umírat pro americkou nadvládu. To může rychle probudit odvahu k otevřenému odporu proti USA.“

Všechny možnosti jsou nyní otevřené. V nejbližších dnech uvidíme, jakou cestu si Ukrajinci vyberou. Zda zemřít za globalistické zájmy svých protektorů, či přežít. Podobnou rovnici by mohli brzy řešit i v Bruselu - a také v Praze.

Je otázka, jaký vliv na tyto fatální "počty" můžeme mít my, spoutaní lockdowny ve své vlastní zemi. Brzy bychom totiž mrtvé nepočítali na tisíce ale milióny. A byli by to mrtví skuteční, ne "vyfabrikovaní" statistickými hrátkami covidových generálů...

Dokud jsme v EU a NATO, není rozhodování o naší další národní a státní existenci bohužel v našich rukou. Za klidného počasí je to valné části lidí vlastně jedno. Ale až zahřmí...




Tagy článku

Doporučujeme

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás

Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky