Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Americká armáda: Proti Číně s bandou vadných? Politická angažovanost důležitější než bojeschopnost. Nový ředitel to zařídí. Nenávidíš Trumpa? Bude kariéra! Propad do dekadence. Mohou USA ještě vyhrát nějakou válku?

Americká armáda: Proti Číně s bandou vadných? Politická angažovanost důležitější než bojeschopnost. Nový ředitel to zařídí. Nenávidíš Trumpa? Bude kariéra! Propad do dekadence. Mohou USA ještě vyhrát nějakou válku?

7. 4. 2021

Tisk článku

Matej Gavlák komentuje současný trend v americké politice, který z nejsilnější armády světa dělá neakceschopnou bandu složenou z různých menšin a deviantů

Anglosaská konzervativnější média si pomalu ale jistě začínají všímat zničující ideologické eroze americké armády, která se zabývá až příliš často tzv. "Identity politics" - politikou co možná nejširšího zaměstnávání a uplatňování tzv. "marginalizovaných menšin" - bez ohledu na to, zda jsou vůbec způsobilí pro práci v silových armádních složkách. Toto, jak varuje například známý moderátor stanice Fox News Tucker Carlson, do značné míry odpoutává pozornost armádních složek od jejich skutečné úlohy - být připraven bojovat.

Tento trend v Pentagonu zásadně zesílil po nástupu Joea Bidena do úřadu prezidenta USA a je zjevně součástí jeho osobité politické iniciativy, která se zaměřuje na "zrovnoprávnění" osob LGBT, transgender osob a podobných s většinovou populací, a to na úkor všeho sociálního a profesionálního života v zemi. "Nová doba" se navíc dostavuje do Pentagonu z amerického pohledu v mimořádně nevhodném čase, kdy přicházejí zprávy o ohromné síle čínské armády, jejíž loďstvo "je již nyní větší než to americké", kdy "ruská armáda by dosáhla Varšavy za pět dní" a kdy Íránci svými akcemi stále více znepokojují Izrael. 

Nový ředitel pro "různorodost" ve speciálních jednotkách

Stanice Fox News v těchto dnech přinesla zprávu, že velitelství amerických speciálních jednotek zavádí nový strategický plán týkající se "rozmanitosti a začlenění" marginalizovaných skupin do svých řad. Nový strategický plán má fungovat na bázi tzv. pozitivní diskriminace, která již desetiletí probíhá na amerických univerzitách a v posledních letech (jako "protitah" po nástupu prezidenta Trumpa) plně zasáhla pracoviště velkých společností jako jsou Facebook, Google, či Coca Cola. 

Ve zkratce řečeno - upřednostňováni jsou zájemci z "marginalizovaných menšin" - někde ženy, někde černé ženy, jinde asiaté, hlavně však LGBT a transgender osoby - a to nikoliv na základě jejich dovedností či nadání, ale pouze na základě toho, že jsou protežovanou menšinou. Takto uměle se má podporovat různorodost americké společnosti. A přesně tato "politika" nyní zasahuje i americkou armádu.

Novým velitelem "Strategického plánu pro různorodost a začlenění" byl jmenován jistý Richard Torres-Estrada. Podle Fox News sice nemá za sebou žádné viditelné výsledky či úspěchy, ale na jeho profilové stránce lze nalézt podporu hnutí Black Lives Matter či obrázek, který přirovnává Trumpa k Hitlerovi. Bidenova administrativí "kádry" s takovým smýšlením nyní dosazuje do všech důležitých pozic v armádě.

Konzervativnímu novináři rodu Dreherovi (známému i u nás) poslal jistý vysoce postavený armádní zaměstnanec dopis, ve kterém ho seznamuje se současnou situací v ozbrojených složkách. Mimo jiné píše: 

"Americká armáda se propadává do dekadence. Nejvyšší armádní představitelé jsou ochotni menežovat úpadek tak dlouho, dokud za to nebudou trestáni. V nadcházejících dekádách se bude vojenská aktivita soustřeďovat na snížení dopadů úpadku americké globální hegemonie ... Irácká katastrofa pravděpodobně znamená, že Amerika už nebude provádět preventivní vojenské zásahy, ale raději se bude snažit změnit režimy revolucemi."

List pokračuje tvrzením, že Pentagon navzdory siláckým řečem nebude vyhledávat střet s Čínou, protože by to pro něj bylo "příliš riskantní". Autor vysvětluje, že pro nynější špičky armády jsou většími nepřáteli než čínská armáda Rusko a "státy bývalého východního bloku" - kvůli jejich "legislativě namířené proti LGBT". 

Před několika týdny samotný Pentagon zaútočil na Tuckera Carlsona z Fox News pro jeho kritiku nejnovějších armádních praktik týkajících se "rozmanitosti za každou cenu". Carlson kritizoval Bidenův návrh, aby armáda zavedla speciální kombinézy pro těhotné pilotky a poukázal na "dramatické snížení standardů americké armády", které mají za cíl "různorodější" vojsko. Tucker si nakonec položil víc než jen řečnickou otázku: "Dokáže americká armáda vyhrát vůbec ještě nějakou válku?"

Podobný názor má i katolický apologeta Mike Parrott, veterán irácké války. Říká: "Zdá se mi, že katolicismus je v armádě dnes vnímán jako příliš extrémní ... armáda - poslední důvěryhodná instituce v USA - dnes prochází (liberální) očistou. Už nás více nezajímá efektivnost v boji, chceme ženy v boji. Už více nechceme vyhrávat války."

Čtěte ZDE: Šokující průzkumy: Západ zaplavují zombiesexuálové. LGBT propagace přináší ovoce. Nikdo nesmí ani pípnout proti. Proč strmě klesá porodnost? Jak odnaučit muže a ženy být tím, čím jsou. Generace Z na odpis. A co Slované?

Čína za rohem

Problémy v americké armádě zaregistrovala i australská stanice Sky News Australia. Její moderátor James Morrow uvedl: "Svět se stává nebezpečnějším místem, zatímco americká armáda se stává kořistí Bidenovy politiky různorodosti." Zmínil že jen tento týden prolétlo nad Tajwanem nejvíce čínských vojenských letadel  vůbec a íránští militanti útočí na saudsko-arabská ropná pole svými raketami."Americká armáda mezitím zaměstnává počítačové pseudo-liberály, nepotřebné powerpointové hledače lidských zdrojů a ultralevicové politické radikály", konstatuje Morrow. Zároveň také poukázal na to, že americká armáda ztrácí obezřetnost vůči zahraničním nepřátelům a místo toho vyhledává domácí nepřátele - "kohokoli, kdo je napravo od Bidena".

Portály věnující se vojenské problematice přitom dlouhodobě upozorňují na fakt, že Čína ve vojenské a ekonomické oblasti učinila obrovské skoky. Portál naval-technology.com například již v září 2020 citoval ze zprávy Pentagonu: "Čína má největší loďstvo na světě, asi 350 bojových lodí a ponorek ... pro srovnání, americké námořnictvo disponuje 293 loděmi." Lze také podotknout, že zatímco americké lodě jsou roztroušeny po celém světě, ty čínské jsou takříkajíc na jednom místě. Čína také dlouhodobě zdůrazňuje, že minimálně v případě Tchajwanu - amerického spojence - se nebude zdráhat svou sílu i použít.

Jako problematická je také vnímána užší spolupráce mezi Čínou a Ruskem, která se promítá i do vojensko-ekonomické oblasti.

Obraz společnosti

V různé militaristické literatuře se uvádí, že armáda je jakýsi mikrokosmos společnosti. V armádách se setkávají lidé ze všech úrovní té které země. Armády by měly disponovat tím nejlepším, co státy produkují. Vojsko je tedy  docela dobrým obrazem společnosti. A pokud je společnost dekadentní, v úpadku, bez víry, bez naděje a bez cíle, nevyhnutelně se takové musí stát i její vojsko. 

Něco podobného se stalo Římské říši před jejím zánikem. A pokud je vojsko takto zesláblé, skutečně se může stát kořistí jiných, "mocnějších a vitálnějších" národů a jejich armád. 

Je to vc než symbolické: Západ se ubírá do temné propasti a mává při tom duhovými vlajkami.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky