Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Záchodový paradox: Proč nemůžeme chodit na oba? Americké soudy s prstem na tepu doby. Teď už si školy rozmyslí, zda budou odporovat. Co na to Piráti? Zbytky starého myšlení. Návod pro rozverné hochy. V čem byl problém?

Záchodový paradox: Proč nemůžeme chodit na oba? Americké soudy s prstem na tepu doby. Teď už si školy rozmyslí, zda budou odporovat. Co na to Piráti? Zbytky starého myšlení. Návod pro rozverné hochy. V čem byl problém?

1. 7. 2021

Tisk článku

Branislav Michalka komentuje další pokrokové rozhodnutí "moudrých a nestranných" amerických soudů a přichází na kloub jedné záhadné věci v rámci celé kauzy

Britská BBC informovala, že střední škola v americkém státě Virginia prohrála definitivně soudní spor s tzv. transgenderovou studentkou Gavino Grimm, která před sedmi lety o sobě začala tvrdit, že je muž a dožadovala se jako patnáctiletá, přístupu na školní chlapecké toalety.

O rok později zažalovala školu a po sedmi letech soudních tahanic se nakonec dočkala vítězství, kvůli pokryteckému nezájmu soudců Nejvyššího soudu Spojených států, ve kterém podle zasvěcených analýz různých odborníků údajně převažují soudci s konzervativními názory. Ti uvedli, že se kauzou nemíní zabývat. Podle stanice CNN tím dali najevo, že momentálně nechtějí zasahovat do sporů mezi konzervativci a liberály, ohledně transgender lidí.

Precedens?

Už nižší soudní instance rozhodly, že škola porušila práva transgender studentky, když jí zabránila vykonat potřebu na jí zvoleném záchodě. Postupná odvolávání školy vedla pouze k potvrzení původního rozsudku a nakonec ho potvrdil i Federální odvolací soud. Škola se sice rozhodla zkusit ještě Nejvyšší soud, ten se však kauzou odmítl zabývat, i když dva ze soudců, Clarence Thomas a Samuel Alito, médii označováni jako "konzervativci", dodatečně novinářům tvrdili, že případ projednávat chtěli.

Sečteno, podtrženo: transgender studenti mají právo používat záchody opačného pohlaví, resp. jakékoliv záchody. Je to první definitivní vítězství ve sporech, které se nyní odehrávají na školách, a zejména ve sportovních týmech obohacených o "transgender sportovce". Je to výstraha všem konzervativnějším školám. I když BBC tvrdí, že tento rozsudek nezakládá celostátní precedens, nikdo nemusí pochybovat o tom, jak se školy po tak jednoznačném výsledku zařídíRiskovat další prohry a nakonec ignorování problému Nejvyšším soudem, zřejmě nikdo nebude chtít. Zejména, pokud půjde o peníze.

Grimmová uvítala rozhodnutí na Twitteru: "Nyní je po všem. Vyhráli jsme. To, že jsem byl donucen chodit na záchody ke školní zdravotnici, na soukromé záchody nebo na dámské záchody, bylo pro mě ponižující."

Čtěte ZDE: Piráti v sombrerech: Transgender exempláře obsazují pozice. Budou si depilovat nohy? Revoluce žere vlastní děti. Feministky ostrouhají. Pokrokáři nemohou couvnout - do hořkého konce jako v pětačtyřicátém

Zápletka

Není však jasné, proč by chození na dámské záchody mělo být ponižující, když jsou si všechny záchody rovné? Jelikož pohlaví je podle LGBTQ+ odborníků až 70 a každý má právo si o sobě myslet, že má právě tento den jedno z nich, je zřejmé, že rozlišování záchodů na mužské a ženské je feudálně-buržoazní přežitek. Bazírování Grimmové na tom, že chce striktně používat pouze jeden druh záchodů, zavání zbytky starého myšlení. A to by mohlo nakonec zanechat skvrnu v kádrovém posudku.

Jinou stránku problému představuje podezřelé znechucení jejích spolužáků mužského pohlaví z jejích návštěv na pánských toaletách, kterým argumentovala škola v soudním sporu. Tvrdila, že Grimm porušuje soukromí dalších studentů. Nebývá totiž zvykem, aby se moderní chlapci, osvojivší si pokrokové myšlení, bránili přítomnosti žen, třebas na záchodech. Naopak, nová doba je zřejmě zastihla připravené a předpokládám, že jimi předstírané náhlé změny pohlaví, spojené s návštěvou dámských sprch a záchodů, budou pozoruhodným osvěžením jinak vcelku nudného studia. Proč tedy ta nechuť z dámské návštěvy na toaletách?

Vyšlo dokonce najevo, že Grimm měl(a) původně od vedení školy povoleno používat toalety opačného pohlaví, avšak poté, co bylo vedení zaplaveno množstvím stížností, ze strany heterosexuálních studentů mužského pohlaví, se rozhodlo Grimmovi/ové vstup na pánské toalety zakázat. 

Rozluštění této záhady se k nám však přiblíží mílovými kroky, pokud nahlédneme na jeho/její twitterovou stránku, kde je zveřejněna jeho/její fotografie. Nepochybně, i nemravnost heterosexuálních studentů má své hranice. I když nemusejí spočívat ani tak v morálním rozhořčení, jako spíše ve zděšení.

Zdroj.

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky