Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vlastenci v Evropě vystoupili proti diktátu Bruselu: Kaczynski, Orbán, Le Penová a další demokraté bez přívlastků společným postupem zatroubili k útoku. Perestrojka se komisařům EU vymyká z rukou. Dočkáme se pádu bruselské zdi?

Vlastenci v Evropě vystoupili proti diktátu Bruselu: Kaczynski, Orbán, Le Penová a další demokraté bez přívlastků společným postupem zatroubili k útoku. Perestrojka se komisařům EU vymyká z rukou. Dočkáme se pádu bruselské zdi?

9. 7. 2021

Tisk článku

Pavel Kopecký komentuje vznik „Deklarace o budoucnosti EU“ podepsané národně demokratickými představiteli z většiny zemí EU, která by se mohla stát základem návratu starého kontinentu do rukou občanů

Evropská unie jde pevně a neochvějně ve šlépějích bývalého Sovětského svazu. Když před časem vyzvali bruselští komisaři prostřednictvím francouzského prezidenta Emmanuela Macrona k otevřené diskusi o dalším směřování EU, zřejmě netušili, že se jim tato jen formálně myšlená „glasnosť“ vrátí jako bumerang. 

 

Tak jako v době Gorbačovovy perestrojky se počítalo pouze s tzv. konstruktivní kritikou, i v tomto případě si bruselská věrchuška představovala, že diskutovat budou jen prověření soudruzi.

Rukavici ovšem zvedly

těžké váhy evropské národní politiky, které si uvědomují, že federalistický projekt EU, který se pod tíhou vlastní byrokracie začíná samovolně rozpadat a dávno se již odcizil většině občanů evropských států, mele z posledního. Je příznačné, že tak jako na konci osmdesátých let se do první linie boje za svobodu a nezávislost na unijním sovětském svazu postavili opět Maďaři a Poláci: bývalý předák polské Solidarity a dnešní předseda Práva a Spravedlnosti (PiS) Jaroslav Kaczynsky a předseda Maďarské občanské unie (Fidesz) Viktor Orbán. Ti před více jak 30 lety stáli ve svých zemích v čele boje za svobodu a demokracii. A nyní iniciovali společnou Deklaraci o budoucnosti Evropy volající všechny demokraty a obhájce státní suverenity proti bruselské totalitě.

Pod deklarací, kterou většina hlavních evropských médií pochopitelně ignorovala, se kromě představitelů  Polska a Maďarska objevily také podpisy předsedkyně Národního sdružení Francie Marine Le Penové, předsedy italské Ligy Matteo Salviniho a dalších významných vlasteneckých představitelů z celkem 14 zemí Evropy, kteří požadují návrat kompetencí zpět k evropským národům. „Evropská unie potřebuje důkladnou reformu, protože se dnes místo ochrany Evropy a jejího dědictví sama stává zdrojem problémů a nejistoty,“ říkají v deklaraci. 

Demokratické síly z celé Evropy tak učinily první zásadní krok ke konfrontaci s bruselským totalitním impériem. Že tento čin vyvolal v Bruselu zděšení, dokazuje i reakce jeho hlásné trouby: TV Euronews s patřičným komentářem varovala, že jde o velký krok ke sjednocení dosud roztříštěné konzervativní opozice vůči současnému „pokrokovému“ směřování EU.

 

Čtěte ZDE: Útok na poslední baštu: Unijní hnojomet a výhrůžky Maďarsku. Jak se zachová Babiš? Václav Klaus inspiruje. V EU je dnes špatně všechno. V Budapešti se bojuje za Prahu i za celý svět. Státníkův projev. Vydržte, premiére Orbáne!

Signatáři deklarace

jsou přitom vlastně docela „krotcí“. Nevolají po rozbití vězení národů, ale po návratu k původní myšlence integrované Evropy. Připomínají, že vždy mělo jít o svazek národních států, nikoli pokusu vytvořit federální superstát. „Evropská unie národním státům přerostla přes hlavu. Evropští byrokrati začínají občanům diktovat místo toho, aby jim sloužili. Evropské instituce si vynucují ideologický monopol pomocí moralizování, a chtějí diktovat jedinou správnou cestu, kterou by se měla EU, potažmo evropská společnost, vyvíjet. Tato cesta zahrnuje masovou migraci a stírání kulturní a historické tradice namísto její ochrany,“ konstatují. 

Podpis společné deklarace v několika evropských metropolích je podle signatářů pouhý začátek. První stavební kámen, na němž by chtěla formující se aliance vlasteneckých stran v Evropě stavět další spolupráci. 

„Deklarace je o budoucnosti Evropské unie, obraně národů, rodin a tradičních křesťanských hodnot. Fidesz tohle volání vyslyšel. Chceme, aby se tento společný dokument stal základem kulturní a politické práce,“ uvedl po podpisu, ke kterému došlo současně v několika evropských metropolích, Viktor Orbán.

Výsledkem iniciativy by mohla být podle dalšího ze signatářů deklarace, europoslance Gerolfa Annemanse z belgické strany Identita a demokracie, i společná evropská strana nebo uskupení stran. „Samozřejmě, že by to mohlo být cílem. To ale teď není na pořadu dne. To není to nejnutnější. Nejdůležitější teď je, že konference o budoucnosti Evropy potřebuje odpovědi na budoucí podobu evropské spolupráce a my musíme sjednotit naše snahy,“ uvedl Annemanse. 

Na podzim svolávají Jaroslav Kaczynsky s Viktorem Orbánem, velkou evropskou konferenci zástupců vlasteneckých parlamentních stran ze všech evropských zemí. Z ní by se měla postupně rodit nová podoba unie bez diktátu samozvanců z bruselského centra a jejich pátých kolon v jednotlivých státech. 

Spojení

Orbána, Kaczynského a Le Penové, jež stojí v čele 10 vlasteneckých stran sdružených ve frakci Identita a demokracie (součástí je i Okamurova SPD), je historickým okamžikem. Má potenciál otřást dosud pevnými pozicemi bruselských federalistů a začít skutečný dialog o budoucnosti Evropy. Ostatně nikoli náhodou mluvil zástupce maďarského Fideszu i na ustavujícím sněmu Trikolóry. 

Zda se k nim skutečně významně přidá i Česká republika, zjistíme po říjnových parlamentních volbách. Piráti už jezdí do Bruselu přísahat věrnost globalistům, likvidovat zbytky nástrojů na suverenitu (vzít nám právo veta, posílit pravomoci bruselského „parlamentu) – a notují si v tom s Pekarovou (TOP 09) a Fialou (ODS), s nimiž chtějí vytvořit vládu.

Uvidíme, jaký vzkaz jim pošle na podzim naše veřejnost. 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky