Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Svědci útoku na Kapitol záhadně umírají: Sebevraždy nebo popravy bez soudu? Bezpečnostní orgány dělají z trumpistů teroristy. Američané zakoušejí represe, jaké dosud znali pouze z doslechu. Jak dlouho to vydrží?

Svědci útoku na Kapitol záhadně umírají: Sebevraždy nebo popravy bez soudu? Bezpečnostní orgány dělají z trumpistů teroristy. Američané zakoušejí represe, jaké dosud znali pouze z doslechu. Jak dlouho to vydrží?

11. 8. 2021

Tisk článku

Viktorie Nikiforová popisuje okolnosti politického monsterprocesu, jaký rozpoutaly Demokraté okolo událostí 6. ledna v Kapitolu

Události z 6. ledna v USA dnes nápadně připomínají požár v Říšském sněmu. Stovky agentů a vyšetřovatelů FBI stloukají na koleně „spiknutí“ Trumpových příznivců. Stovky účastníků nepokojů při Kapitolu jsou v domácím vězení nebo v žaláři a s hrůzou čekají na soud.

Příznivci Demokratické strany řádí na sociálních sítích – hledají nepřátele lidu, požadují zatýkání a střílení. Hněv mas zdatně rozdmýchávají média. Disidentů se kvapně zříkají jejich přátelé a známí. Vyděšení lidé udávají své příbuzné a milence. Přitom státní bezpečnostní orgány jsou nespokojené, že udání je málo, a požadují větší spolupráci.

A aby toho nebylo málo, svědci a přímí účastníci událostí z 6. ledna v Kapitolu jeden po druhém umírají. Dva policisté, kteří toho dne hlídali Kapitol, Kyle DeFreytag a Gunther Hashida, zemřeli s odstupem několika týdnů. Jsou ale i další oběti.

Svědci Trumpovi

Všichni si samozřejmě vzpomenou nejdříve na Ashli Babbittovou, veteránku amerického letectva, mladou a krásnou bělošku, kterou chladnokrevně zastřelil člen ochranky v Kapitolu. Na pozadí její tragédie se však nějak vytratila smrt policisty Briana Sicknicka. Večer 6. ledna se z Kapitolu vrátil na své oddělení, tam zkolaboval a následující den v nemocnici zemřel. Zajímavé je, že Sicknick byl příznivcem Trumpa a všichni to věděli.

Demokratičtí novináři si o jeho smrti vymýšleli nejrůznější příběhy. Deník New York Times uvedl, že protestující zmlátili Sicknicka hasicím přístrojem. Posuďte titulek: „Snil o tom, že se stane důstojníkem policie, zabil ho dav trumpistů.“

Na verdikt patologů se dlouho čekalo. Teprve v dubnu rozhodli, že Sicknick zemřel na mrtvici. Z New York Times se příběh o hasicím přístroji ostudně vytratil. Deník však začal šířit verzi, že Sicknickovu smrt způsobil pepřový sprej z rozprašovače.

Otázky tím samozřejmě nezmizely. Pepřový sprej nezpůsobuje mrtvici. Nervozita, strach z davu, emocionální přetížení? Ale Sicknickovi bylo pouhých 42 let, byl armádním veteránem, absolvoval bojové mise. Ale připusťme, že opravdu dostal mrtvici.

Den po Sicknicově smrti záhadně umírá další Trumpův příznivec Christopher Stanton Georgia. Šestého ledna byl zatčen za nelegální vstup do Kapitolu a devátého ledna ráno našla jeho žena ve sklepě společného domu jeho bezvládné tělo. Všude byla krev.

Třiapadesátiletý Georgia neměl žádné problémy, byl vzorným příslušníkem americké střední třídy. Za vloupání do Kapitolu mu hrozilo nanejvýš několik měsíců vězení nebo pokuta ve výši několika set dolarů. Tak hodit to za hlavu a zapomenout. Z nějakého důvodu se však rozhodl vzít speciální dalekonosnou pušku Dragunov a střelit se do hrudi. Mimochodem, vzhledem k tomu, že puška je více než metr dlouhá, nebylo to vůbec snadné.

Téhož dne, 9. ledna, se z ničeho nic zastřelil Howard Liebengood, další policista sloužící při demonstracích v Kapitolu. O týden později šel jeho kolega, pětatřicetiletý Jeffrey Smith, do práce a cestou se střelil do hlavy. Není třeba dodávat, že Smith byl také přímo zapojen do událostí 6. ledna.

Čtěte ZDE: Otazníky nad Kapitolem: Komu ku prospěchu? Prezident-uchvatitel se opět plete. Vtrhla do budovy Antifa? Poslední bitva vzplála. Spojené státy již poskvrnu z volebního podvodu nikdy nesmyjí. Ať to dopadne jakkoli, bude to špatně

Popravy bez soudu 

Po několika měsících oddechu přicházejí další zprávy. Devětadvacátého července byl nalezen mrtvý třiačtyřicetiletý policista Gunther Hashida, který 6. ledna střežil Kapitol. Washingtonská policie označila jeho smrt za sebevraždu a vydala krátký nekrolog – vzpomínáme, truchlíme.

Jen o několik hodin později se objevily informace o další oběti z Kapitolu. Tělo šestadvacetiletého policisty Kyle Defritagha bylo nalezeno 10. července. Příčina smrti byla právě nyní odhalena. Nebudete tomu věřit, ale ukázalo se, že i on spáchal sebevraždu.

Připusťme, že jsou to všechno jen náhody. Na světě se dějí všelijaké věci. O sedm mrtvých více, nebo méně. Ovšem vyšetřování nepokojů v Kapitolu ze strany Demokratické strany se změnilo v monstrózní politický proces. Je na něj upřena pozornost celého světa. Jde o nejdůležitější příběh ve Státech od 11. září.

Záhadným úmrtím, která tento proces provázejí, by měla být tudíž věnována zvláštní pozornost. Jak se to odehrává v hollywoodských filmech: namakaní agenti ryjí nosem v zemi, geniální vyšetřovatelé pátrají po motivech, znepokojení občané přinášejí cenné důkazy.

Jenomže chyba lávky, operativci a vyšetřovatelé šijí případ na míru nepřátelům lidu – domácím „teroristům“. O podivné sebevraždy se nikdo nezajímá a zmatená veřejnost dostává jen nesmyslné nekrology. Vzpomínáme, truchlíme. Naprosto ostudná záležitost. Čím více úřady mlčí o tom, co se děje, tím více se potvrzuje domněnka, že nejde o náhodné sebevraždy, ale o popravy bez soudu.

Čáry Nancy Pelosiové 

Vyšetřování událostí z 6. ledna zvláštním výborem amerického Kongresu vypadá jako výsměch. Výbor byl zřízen demokratkou Nancy Pelosiovou, která je podle Trumpových příznivců organizátorkou celé provokace z 6. ledna a také z ní měla prospěch. Tvoří ho členové Demokratické strany a dva republikáni, kteří se k nim přidali.

Výbor v současné době naslouchá svědectví policistů, kteří 6. ledna pracovali v Kapitolu. Není těžké si představit, jak na ně působí zprávy o kolezích, kteří čas od času spáchají sebevraždu. Ovšem policisté říkají přesně to, co Pelosiová chce, aby říkali: popisují zvěrstva trumpistů, stěžují si na zranění a zmrzačení, zkrátka dělají vše pro to, aby příznivce bývalého prezidenta ještě více očernili a zařídili jim „tvrdé tresty“.

Na videozáznamu z Kapitolu z osudného dne je jasně vidět, že se policie ani nepokouší zavřít dveře nebo vyhodit demonstranty ven. Trumpovi příznivci se domnívají, že takový příkaz dala strážím předsedkyně Kongresu Nancy Pelosiová. Výslovně také zakázala povolat Národní gardu, na čemž trval Donald Trump.

Otázky vyvolává i osud jejího notebooku. Bůh ví, co v něm bylo: trumpisté se domnívají, že obsahoval důkaz o volebních podvodech – ale hledá se už více než půl roku. Nejprve panoval názor, že přístroj ukradl Christopher Stanton Georgia – ten stejný muž, který se zastřelil sniperskou puškou. V jeho domě se však nic nenašlo.

Poté FBI obdržela telefonát od bývalého milence dvaadvacetileté Riley June Williamsové, který sdělil úřadům, že Williamsová notebook Pelosiové ukradla a chtěla ho prodat ruským špionům. U Williamsové samozřejmě žádný notebook nalezen nebyl. Ona sama vše popřela. Přesto je dívka stále v domácím vězení a čeká na soud. Její otec byl náhle obviněn z pedofilie. Fejkomety z Bellingcatu šíří jakési video, kde nějaká dívka v masce hází granát, a ujišťují veřejnost, že jde o Riley June Williamsovou.

Záhadná úmrtí, mučení politických vězňů, pronásledování disidentů – tyto praktiky americký režim dlouhodobě uplatňuje v zahraničí. Teď se to obrátilo proti USA samotným. Američané se mohou z první ruky seznámit s postupy, jaké jejich vláda zavádí v podřízených zemích. 

Jak dlouho jim asi vydrží trpělivost?

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky