Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Jak se (ne)vyhrávají volby: Kanada se dál topí v bahně. Šašek má prý jasný mandát pro likvidaci tradičních hodnot. Západ před výbuchem. Konzervativci? Banda neschopných žvanilů. Jeden ze vzorů konce demokracie i pro nás...

Jak se (ne)vyhrávají volby: Kanada se dál topí v bahně. Šašek má prý "jasný mandát" pro likvidaci tradičních hodnot. Západ před výbuchem. Konzervativci? Banda neschopných žvanilů. Jeden ze vzorů konce demokracie i pro nás...

23. 9. 2021

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší krátký komentář k předčasným volbám v Kanadě, které se ukazují být jen bezvýznamným milníkem na cestě k úpadku, kde je tato země na čele pelotonu

Kanada si již potřetí zvolila do svého čela militantního liberála se sklony vyrábět trapasy a dělat z politiky "reality show".

Kromě toho je Justin Trudeau - pokřtěný katolík chodící ke svatému přijímání - známý svým omezováním práv křesťanů a konzervativně založených lidí, kterým je mnohdy zamezen přístup do státní správy, či adoptovat si dítě, protože "nesouhlasí s potraty a právy transgender osob", respektive "jejich náboženský pohled je v rozporu se stanoviskem vlády". Samozřejmě, homosexuální a transgender "práva" jsou protlačována hlava nehlava úplně všude. 

Ztracenci

Volby, které se konaly tento pondělí byly předčasné a nikdo je vlastně nechtěl. Vyvolal je sám Trudeau, který se nechal uklidnit průzkumy, jež mu věštily většinu v parlamentu, neboť jeho militantně levičácká vláda byla dosud jen minoritní. Parlament se však prakticky nezměnil, liberálové oproti posledním volbám získali jen jedno křeslo navíc (158 oproti 157). Sám Justin však hovoří o "clear mandate" - "jasném mandátu" - pro pokračování jeho "reforem".

Zcela tragická je kanadská konzervativní strana, známá jako "torre". Ta se vytahuje, že liberálové nezískali většinu (k potřebným 170 křeslům měli opravdu daleko), ale sama ztratila jedno křeslo, a to i přesto, že ji do voleb vedla nová tvář Erin O'Toole. Celkově se o konzervativcích říká, že "jsou ztraceni" a že "nedokážou najít nějaké ústřední téma", což jen poukazuje na jejich neschopnost, protože vládnoucí liberálové jim taková témata poskytují denně jako na podnose.

Čtěte ZDE: Za další metou zvrácenosti: Šílený kanadský zákon všem vzorem? Homoteror kulminuje. Tradiční rodina zničena? Dohnat a předehnat norský Barnevernet! Hrstka deviantů útočí na 7 miliard lidí. Dočkáme se téhož?

Rozpad země?

Stále více se však ukazuje zjevný nesoulad mezi východem a západem země. Zatímco východ - Nové Skotsko, Québec a Ontario - je baštou liberálů, západ je s politickou situací hluboce nespokojený. V pondělních volbách získali ve státě Alberta Trudeauovci pouze dvě křesla (konzervativci 30), zatímco v Saskatchewanu dokonce ani jedno! Britská Kolumbie byla více méně rozdělena rovnoměrně, i když tam dostala silný mandát i třetí strana, Noví demokraté. V komentářích na stránkách konzervativního (západo-) kanadského deníku National Post volali lidé po okamžitém započetí procesu odtržení se od zbytku Kanady.

Pro srovnání v Ontariu vyhráli liberálové křesla v poměru 78 ku 37 a v Québecu 33 ku 10. Zvláště v Torontu a jeho okolí liberálové konzervativce doslova "sfoukli", což jim "vydláždilo cestu k vítězství". Ve frankofonní části dostali paradoxně nejsilnější mandát místní nacionalisté, Bloc Québécois, s 34 křesly.

Náladě na západě nepřidává ani fakt, že v celkovém součtu dostali konzervativci více hlasů než liberálové: 34 % všech voličů dalo hlas toryům, zatímco pouze 32 % ho dalo Liberální straně. Kvůli systému poměrného zastoupení - podobného tomu v USA - se však k moci znovu dostává právě Justin Truedau.

Svým způsobem je tak rozpadající se Kanada předobrazem situace v EU, jen v opačném východo-západním gardu. A až brzy naplno udeří "zelená chudoba", výbuch je skoro jistý.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky