Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Předvolební demokratická agonie: Naprogramovaní moderátoři. Vzhůru do technologického gulagu? Skutečná a zástupná témata voleb. ČT je další stranou usilující o moc. Kdo je tady loutkovodičem? Budoucnost...

Předvolební demokratická agonie: Naprogramovaní moderátoři. Vzhůru do technologického gulagu? Skutečná a zástupná témata voleb. ČT je další stranou usilující o moc. Kdo je tady loutkovodičem? Budoucnost...

6. 10. 2021

Tisk článku

Michal Semín komentuje bizarní takzvané televizní předvolební debaty, které jsou ve skutečnosti jen špinavou manipulativní hrou s diváky v předem stanovených mantinelech

Volební kampaň vrcholí, a protože žijeme, kromě jiného, v mediokracii, střídá jedno volební studio druhé. Každý, kdo je masochisticky sledoval, snad už pochopil, že došlo k výrazné změně na trhu s televizním signálem.

Až dosud jsme si totiž mysleli, že tu máme řadu televizí soukromých a jednu veřejnoprávní. Ve skutečnosti je tomu přesně naopak. Zatímco taková Prima (ono spojení se CNN se nakonec ukazuje jako docela chytrý krycí manévr) dávala prostor víceméně každému, kdo má šanci do povolebního vývoje výrazněji promluvit, kanál z Kavčích hor si předem řekl, jaký je kýžený výsledek voleb, a podle toho volil hosty i témata předvolebních debat.

Osmá strana

Proč si oproti minulosti nezvala zástupce 8, nýbrž 7 politických stran? Není to jen z důvodu ideového odporu k Trikolóře, jejíž volební potenciál je stejný jako v případě Přísahy, ČSSD či KSČM, ale především proto, že tou osmou stranou usilující o moc v naší zemi je samotná ČT. Tato fakticky soukromá televize ředitele a části zaměstnanců (s veřejnoprávní finanční vystýlkou) má jediný zájem – udržet si koncesionářské poplatky a s jejich pomocí ovlivňovat veřejné mínění.

V čí prospěch?

Zde už si s autonomním zájmem Kavčích hor nevystačíme, budeme se muset poohlédnout za humna, nikoli jen kavčí. Ať už je však loutkovodičem ČT kdokoli, cíl je zřejmý – nepřipustit, aby se v předvolebních debatách (a samozřejmě i těch povolebních) svobodně diskutovalo o právě probíhající fundamentální proměně systému počatého sametovým předáním moci před 32 lety. 

Čtěte ZDE: Věčný problém: Česká televize. Jak funguje manipulace s divákem? Ve jménu evropských hodnot zničme Evropu. Bidenův volební štáb z Kavčích hor. Takhle to běží den co den. A my to stále platíme. Změna je nutná

Zástupná témata

Nadcházející parlamentní volby mají ve skutečnosti jediná témata se společným jmenovatelem: Uhájíme fatálně ohrožené občanské svobody? Navrátíme naši zemi státní svrchovanost? Nebo si necháme navléknout okovy nové totalitní ideologie, prosazované euroatlantickými globalisty? Takovou debatu však ČT připustit nemůže, neboť by tím zpochybnila svoji dosavadní propagandistickou práci ve prospěch covidismu a klimatického alarmismu, těchto dvou aktuálně hlavních nástrojů k nastolení oné totality. Musí tedy hledat zástupná témata – boj s korupcí, s Babišem, s KSČM, jejichž program je natolik mírný, že by jej neschválila snad ani prvorepubliková sociální demokracie. 

Protože však ještě nějaké ty svobody máme, podařilo se tlakem na příslušné autority dosáhnout alespoň toho, že k dnešní závěrečné debatě lídrů byla nakonec přizvána i předsedkyně Trikolóry. Poděkovat může nejspíš spolku Odchod.eu, požadujícímu vystoupení České republiky z Evropské unie, jemuž přislíbilo na 200 členů a příznivců demonstrativní přebývání na schodech před hlavním vchodem do ČT, včetně nocování ve spacácích, až do dne konání voleb. 

Světlé zítřky

Ani přítomnost Zuzany Majerové Zahradníkové však nic nezmění na tom, že moderátorka Witovská udrží debatu v předem nastavených mantinelech. Jistě tedy mnoho uslyšíme o pseudokauze Pandora Papers – protože „tím žije česká společnost“, jak nám sama Witovská prozradila v dnešním ranním vysílání. Určitě však nepřipustí, aby divák odcházel do volebních místností pod dojmem, že s Green Dealem přichází nejen totalitní ideologie, ale i reálné zchudnutí obyvatelstva, že se covidové lockdowny budou střídat s energetickými blackouty či že se připravuje nová masivní migrační vlna z Afriky, tentokrát pod pláštíkem „klimatické krize“.

A už vůbec nepřipustí debatu o narůstající cenzuře, uvažované regulaci internetu, jejímž cílem je deanonymizace jeho uživatelů či o nebezpečích plynoucích z plánovaného zrušení hotovosti a zavedení plně a hlavně centrálně kontrolované a spravované digitální měny, spojené s definitivní ztrátou lidské svobody a soukromí. Za každou cenu bude vyvolávat zdání, že těmi zásadními otázkami letošních voleb jsou Babiš, Bečva nebo Vrbětice. 

Je doslova příznačné, že si Světlana Witowská k zakrývání reality nastupujícího režimu technologického gulagu přizvala právě tuto pomocnici: „Do předvolební Superdebaty pozvala Česká televize osm lídrů stran, hnutí a koalic. Vůbec poprvé v historii předvolebních televizních debat v Česku jim však bude otázky pokládat, kromě moderátorky Světlany Witowské, také umělá inteligence… Virtuální moderátorka dostala k dispozici programy stran, hnutí a koalic týkající se budoucnosti a digitalizace, a také životopisy jednotlivých předsedů. Z nich vytvořila několik otázek, které sama položí hostům Superdebaty,“ vysvětluje zástupce šéfredaktora zpravodajství František Lutonský (blíže viz web ČT, případně samotná debata).

Chtějí nám tím snad odkudsi naprogramovaní zástupci osmé politické strany naznačit, že k řízení předvolebních debat, a brzy již nejen těch, stačí moderátory a politiky správně naprogramovat?




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky