Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Babiš s Vojtěchem v posledním tažení: Nouzový stav jako první krok k povinné vakcinaci nepodvolených. Odbory Pro Libertate – jedna z metod odporu? Proti tupému Goliášovi s Davidovou chytrostí. Nepodvolme se!

Babiš s Vojtěchem v posledním tažení: Nouzový stav jako první krok k povinné vakcinaci nepodvolených. Odbory Pro Libertate – jedna z metod odporu? Proti tupému Goliášovi s Davidovou chytrostí. Nepodvolme se!

25. 11. 2021

Tisk článku

Petr Hájek upozorňuje na pozoruhodný nápad nepodvolených odbojných právníků, kteří nacházejí cesty k odporu i uvnitř bobtnající vakcínové totality

Andrej Babiš si do poslední chvíle nedá pokoj. Dnešním vyhlášením nouzového stavu přivádí zemi opět na pokraj lockdownu (jen mu zatím nebude tak říkat). Nadále hrozí, že nařídí povinné očkování řadě profesí a lidem nad šedesát – nebo dokonce možná už nad padesát – let. A to přesto, že tato vláda už nemá žádnou legitimitu.

 

Zítra měl prezident jmenovat premiérem Petra Fialu, jehož podivná pětikoalice bude sice v mnoha oblastech pro naši zemi stejným – ne-li větším – neštěstím jako vláda odcházející, ale přece jen se alespoň zpočátku potřebuje něčím odlišit. Proto včera ohlásila, že rozhodně nezavede ani povinné covidové očkování, ani lockdown. Jenže trojnásobně očkovaný prezident má covid, takže Fialu zítra nejmenuje a budoucí vláda promptně oznámila, že ponechá jak nouzový stav, tak nové Babišovy restrikce v platnosti.

Neboli si počkejme, co z toho Fialova "tahání si trika" zbyde, až obsadí Strakovku (ale kdo ví, kdy to bude, a co tady zatím ještě Babiš napáchá za šílenosti). Nezdá se, že pro ni bude obtížné měnit názory na obrtlíku. Přesto je zatím pravděpodobné, že vakcinační totalitu nebude prosazovat tak obscénními kroky jako Babiš s Vojtěchem – a mezitím zase počet nakažených přirozeným způsobem poklesne.

Hra na demokracii 

Stát se ale dnes už může cokoli. Vidíme to na Slovensku, v Rakousku a Německu (a tato vláda s Piráty a Pekarové TOPkou je na Německu bezprostředně závislá). Je prostě potřeba se bránit jakýmikoli prostředky, které nám zatím hra na demokracii ještě jakžtakž dovoluje a umožňuje.  

Přibývají různé iniciativy, v nichž lékaři, vědci, právníci a další experti, kteří neztratili svědomí a občanskou integritu, vytvářejí legální prostor pro odpor vůči totalitě. Patří mezi ně spolek Pro Libertate – Institut práva a občanských svobod. Sami o sobě říkají, že jsou odborným sdružením právníků, které hájí hodnoty, jako je lidská důstojnost, právo na soukromí, právo na soudní ochranu apod. Dlouhodobě vystupují proti opatřením Vlády ČR i Ministerstva zdravotnictví, protiústavně omezujícím individuální práva a svobody, s cílem vrátit ČR k základním principům demokratického právního státu.

Tato opatření dlouhodobě napadá u Nejvyššího správního soudu i u Ústavního soudu, podává podněty orgánům činným v trestním řízení proti nejkřiklavějším trestným činům, její členové poskytují právní ochranu i těm, kdo se postavili státní zvůli a kdo nadále hájí principy humanismu a demokracie. Pro Libertate zveřejňuje manuály a doporučení ve vztahu k existujícím opatřením MZ. Úzce spolupracuje s iniciativou Zdravé fórum a mnoha odborníky z řad lékařů, biologů, matematiků či psychologů. 

Nikdy bych po převratu z devětaosmdesátého nevěřil, že budu někomu doporučovat členství v odborech – ale je to tu. Pro Libertate totiž napadla skvělá myšlenka, že útok proti nepodvoleným bude veden také (či možná postupně dokonce především) skrze zaměstnavatele – ať už je jím stát či privátní sféra. A že jedna z mála možností nepodvolených jak se k informacím a rozhodování dostat – jsou právě odbory. Na svých stránkách o tom píší:

Odbory

Odborová organizace Pro Libertate (ze starořímské právní zásady In Dubio Pro Libertate – „v pochybnostech pro svobodu“) vznikla v reakci na více než rok a půl trvající porušování práv zaměstnanců v souvislosti s opatřeními proti epidemii covid-19. Stát i zaměstnavatelé zavádějí a vynucují na pracovištích pravidla, která naprosto odporují základním principům demokratického právního státu a zcela bezdůvodně zasahují do práv zaměstnanců, kterými jsou zejména:

  • právo na ochranu soukromí a osobních údajů (zaměstnanci jsou nuceni sdělovat zaměstnavateli svůj zdravotní stav, tj. např. zda jsou očkováni proti onemocnění covid-19, zda jsou negativně testováni apod.)
  • právo na ochranu lidské důstojnosti (zaměstnanci jsou nuceni při práci nosit ochranné prostředky dýchacích cest a dodržovat další pravidla zasahující do jejich lidské důstojnosti)
  • právo na práci (zaměstnancům je bráněno ve výkonu práce, pokud se nastaveným pravidlům nepodřídí)

Zaměstnanci jsou navíc vystavováni informacím o tom, že se jejich pozice bude nadále zhoršovat.

Čtěte ZDE: Ústavní soud: Nikomu nejsme povinni sdělovat, zda jsme očkováni. Hospody ani zaměstnavatel na tyto informace nemají nárok. Kdo vás k tomu nutí, dopouští se trestného činu. Vyvěste výrok ÚS v každé provozovně!

Státní moc i zaměstnavatelé zavádějí zcela diskriminační pravidla, která jsou v příkrém rozporu s právy zaměstnanců, jak vyplývají ze zákoníku práce, Listiny základních práv a svobod i mezinárodních úmluv.

Pro Libertate bude působit na zaměstnavatele, představitele státní moci, aby důsledně respektovali práva zaměstnanců. Bude aktivně vystupovat vůči zaměstnavatelům, kteří svévolně či pod tlakem státní moci zavádějí pravidla zasahující do práv zaměstnanců. Budeme bránit naše členy i další zaměstnance před jakoukoliv formou svévolného jednání a diskriminace.

Současně ve spolupráci s odborníky z oblasti práva a ochrany zdraví chceme zaměstnavatelům pomoci vybudovat v rámci jejich pracoviště systém, který bude ohleduplný vůči všem zaměstnancům a který bude respektovat jejich práva a chránit jejich zdraví.

Naším cílem je podporovat korektní vztahy mezi zaměstnavateli a zaměstnanci a vystupovat proti všem snahám o zvyšování tlaku mezi těmito skupinami, včetně snahy výkonné moci přenášet odpovědnost státu na zaměstnavatele.

„Společně za práci v normálu.“

Jako člen odborové organizace máte právo na přístup k veškerým našim stanoviskům a doporučením. Svým členům poskytujeme rady a doporučení při řešeních problémů souvisejících s výkonem práce, chráníme jejich zaměstnanecká práva vyplývající ze zákoníku práce a ostatních právních předpisů apod. Působí-li u jednoho zaměstnavatele alespoň tři naši členové, máme právo zastupovat Vás v jednání se zaměstnavatelem v pracovněprávních věcech, získávat informace o činnosti zaměstnavatele apod.

Naším prvořadým cílem je formou jednání se zaměstnavateli zabránit diskriminaci zaměstnanců, kteří nejsou očkovaní proti onemocnění covid-19 a odmítají se podrobit diskriminujícím mimořádným opatřením či jiným aktům orgánů stání správy či zaměstnavatelů. Díky naší spolupráci s odborníky z řad právníků, imunologů, virologů apod. jsme schopni navrhnout takové podmínky na pracovišti, které budou zajišťovat ochranu práv zaměstnanců i splňovat podmínky bezpečného výkonu práce.

Členstvím v naší odborové organizaci posílíte také naši pozici při jednáních se zástupci Vlády České republiky a jednotlivých ministerstev a dalších účastníků tripartity (tedy skupiny stát – zaměstnavatel – zaměstnanec) s cílem chránit, posilovat a rozvíjet práva zaměstnanců, a zamezit tak jejich diskriminaci.

Co k tomu dodat?

Zešílevší západní svět, tento Goliáš vlekoucí nás zpět do nejhlubšího marasmu diktatury, vyžaduje od Davidů proti tupé síle nasadit chytrost a kreativitu. 

Možná je opravdu čas vstoupit do odborů Pro libertate.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky