Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Obrysy temných struktur sorosovské vládní sestavy: Německý bankéř, solární baron a místopředseda STAN Michalik je silné kafe i na Fialu. Které další přízraky vyplují z temnot hlubokého státu, jenž se dere k moci?

Obrysy temných struktur sorosovské vládní sestavy: Německý bankéř, solární baron a místopředseda STAN Michalik je silné kafe i na Fialu. Které další přízraky vyplují z temnot "hlubokého státu", jenž se dere k moci?

30. 11. 2021

Tisk článku

Pavel Kopecký se zamýšlí nad kauzou místopředsedy STAN, která ukazuje z jakého personálního zázemí čerpá nastupující pětikoaliční vláda

Kážou vodu a pijí víno.

Ještě se ani bruselská vládní pětka neujala moci, a už vidíme obrysy struktur, které s ní do vládních křesel míří. Naivní voliče masírované kavárenskou propagandou přesvědčovali o tom, že budou postupovat ke světlým zítřkům bez postranních úmyslů. Kauza Věslava Michalika, který byl nakonec na poslední chvíli donucen vzdát se prestižního postu ministra hospodářství, však mimořádně ilustrativně ukazuje, s kým máme tu čest.

Bývalý bankéř (výkonný ředitel a člen představenstva německé banky) a místopředseda STAN, kterého za odměnu Rakušanovo „hnutí čistých“ nominovalo do čela jednoho z nejdůležitějších vládních resortů, je dobrým studijním materiálem globalistických struktur zakotvených u nás. Jako pod drobnohledem u něj vidíme, kam vedou nitky domácí páté kolony. Byznysmen a dlouholetý starosta Dolních Břežan, se stal po krajských volbách náměstkem středočeské hejtmanky za STAN Petry Peckové.

Výhodné půjčky

Už v roce 2010 byl Michalik vyšetřován pro podezření z daňového úniku během transakce z roku 2006 mezi poradenskou firmou CAIB, kde tehdy působil, a bankou ČSOB. Policie vyšetřovala podezření z neoprávněného snížení základu daně během vyúčtování poradenských služeb pro ČSOB, při kterém měla být způsobena škoda ve výši nejméně 50 milionů korun. Vyšetřování bylo nakonec zastaveno, protože policie nezískala k transakcím potřebné dokumenty z Holandska. Kvůli tomu byl nakonec v tichosti stažen i z volební kandidátky TOP 09.

Firmy spojené s rodinou Michalikových si vypůjčily nejméně 4,6 milionu eur přes anonymní kyperskou firmu Lowfield Investments. Většinu získala firma Solar area, ve které měl Michalik poloviční podíl. Menší část získala dceřiná firma Dark Sky, působící v Dolních Břežanech, kde je Michalik starostou, a jeho žena je uvedena jako kontaktní osoba firmy pro uzavírání nájemních smluv. 

Veřejnost se s úžasem v poslední době dozvídala že firmy spojené s ním a jeho manželkou inkasovaly mezi lety 2010 a 2017 celkově téměř sto milionů korun jako výhodné půjčky právě od kyperské společnosti Lowfield. Ta má neprůhlednou vlastnickou strukturu. Přitom STAN patřil k největší kritikům babišových podnikatelských aktivit, které se jakkoliv dotýkaly daňových rájů. Zvláště Kypr byl v této souvislosti zmiňován jako temné území, kde se perou peníze z organizovaného zločinu.

Přitom účelová půjčka propraná přes Kypr, kterou si ve skutečnosti sama sobě přidělila přes další firmy jeho manželka, byla jen pověstnou špičkou ledovce. Jak vyšlo dále najevo Michalik má podíl v investičním fondu Valour, do něhož před vstupem do komunální politiky vložil svůj majetek, mimo jiné solární elektrárny Solar Area a Rodvínov Solar Energy. Výnosy Valouru tedy závisí na prosperitě solárního byznysu.

A tady se kruh uzavírá. Státem dotované soláry prosazované pomocí dotací od Evropské unie, které jsou jednou z částí tzv. Green Dealu, který nám stejně jako dalším evropským státům Brusel nadiktoval, nejsou jen snahou zachránit planetu před nebezpečnými emisemi a globálním oteplováním. Nejzelenější z energií, jak je nám dnes a denně předhazována, je ale především skvělým byznysem pro všechny zainteresované. Představa, že si bude ministr přidělovat dotace na své solární podnikání, zaskočila i rodící se Fialovu vládu. O tom, že Rakušan (předseda STAN) lhal, že do této doby o Michalíkových temných transakcích nevěděl (a když vyšla jeho lež na světlo Boží, už ani necekl), ani nemluvě.

Čtěte ZDE: Bruselská pětka: Horší banda než ta kolem Babiše. Pirátské lejno na košili. Co vymyslí hrdina z šestky? Stupidní zahraniční politika naší republiky. Co teď dostanou voliči? Ještě šlápnou na plyn - a budeme se divit

Součást Deep State

Takhle přímočarý lobbing odměněný jedním z nejdůležitějších postů ve vládě, neprovozovala ani Babišova technokratická klika, ač na evropských dotacích také významně profitovala, díky premiérovu agrobyznysu, štědře dotovanému bruselským politbyrem z kapes evropských i našich daňových poplatníků.

Nová aristokracie, které je Michalik součástí, má vše dobře vymyšleno. Své podnikání přizpůsobila moderním trendům. Solární baroni, ke kterým Michalik patří, rychle pochopili, že solární byznys stejně jako elektromobilita, patří k hájeným druhům podnikání, které i když přinášejí zvýšené náklady pro občany a v normální tržní ekonomice by rychle zkrachovaly, se díky státní a bruselské podpoře stávají zlatým dolem postaveným na našich stále se tenčících peněženkách. 

Zde má možná původ veškerá láska a obdiv k Evropské unii a celé globalistické struktuře, která ovládla současný západní svět. Ve skutečnosti jde jen o poslušnost vůči vládnoucí hierarchii, která se svým věrným, pokud ochotně plní globální zadání, odměňuje nejen pohádkovými zisky na úkor občanů, ale rovněž i vládními posty, kde mohou svůj byznys ještě posílit.

Na vliv Deep State (hlubokého státu), jehož je Michalik součástí a který tvoří organizační bázi nové globalistické aristokracie, upozornil už v roce 2014 dlouholetý zaměstnanec amerického Kongresu Mike Lofgren. Ve své knize podrobně popsal, jak struktury tvořené vybranými politiky, finančníky, úředníky, soudci, členy tajných služeb a představiteli korporací a médií vytvářejí skrytá mocenská centra, umožňující prosazování globalistické agendy na Západě. Minulý týden o této problematice promluvil v rozhovoru s předsedou Asociace nezávislých médií Stanislavem Novotným i známý americký novinář, politický analytik a komentátor působící v ČR Erik Best. Podle něho tvoří základ tohoto hlubokého státu v dnešní době především bankéři, kteří zneužívají státní instituce ke svým soukromým zájmům. 

Naneštěstí pro Michalika, bylo jeho postavení (po odhalení části jeho byznysu) pražskou kavárnou vyhodnoceno jako rizikové, neboť právě jeho případ dobře ukazuje, s jakými piráty máme v případě nastupující vlády bruselské pětky co do činění. Solární baron a zkušená developerka jsou přímo učebnicovým případem nové aristokracie, jejíž vláda nyní nastupuje. A to jsme se ještě zdaleka nedozvěděli vše o tajemném byznysu firmy Lowfield a fondu Valour, který stojí za významnými sponzory STAN, jakými manželský pár Michalikových je.  

Právě na této kauze, můžeme jako pod zvětšovacím sklem vidět části struktur nové moci, která doposud působila v přítmí a s nástupem Fialovy vlády vystupují její kontury částečně na povrch. To, co se v tomto případě objevilo v záři reflektorů, bylo zřejmě moc bijící do očí. Proto se soudruzi dohodli, že bude lepší ho rychle ze světel ramp raději stáhnout, než aby s ním v závěsu vypluly z temnot „hlubokého státu“ ještě větší přízraky, které se v těchto kalných vodách pohybují. 

Kdo bude další?




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky