Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Na Letné opět zahřmělo: Nepodvolených byly tisíce. Projevy, zpěv, odhodlání. Bude svážet násilím odpůrce k očkování covid-gestapo? Výzva k odporu a občanské neposlušnosti. Podpořte 20 statečných ve sněmovně! Kde příště?

Na Letné opět zahřmělo: Nepodvolených byly tisíce. Projevy, zpěv, odhodlání. Bude svážet násilím odpůrce k očkování covid-gestapo? Výzva k odporu a občanské neposlušnosti. Podpořte 20 statečných ve sněmovně! Kde příště?

29. 11. 2021

Tisk článku

Radek Pokorný se zamýšlí nad včerejší demonstrací na pražské letenské pláni a přináší videozáznam z celého setkání, které opět ukázalo sílu rodícího se odporu proti totalitě skrývající se za covidové masky

Tisíce lidí demonstrovaly i přes nepříznivé počasí v Praze na Letenské pláni proti vládě covidové diktatury v naší zemi. Akci, kterou tak jako před dvanácti dny 17. listopadu na Staroměstském náměstí zorganizovalo hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES (a podpořilo ji více jak 30 různých stran, hnutí a spolků) moderoval opět Jiří Havel s Jakubem Olbertem. Tentokrát navíc na tomto „národním fóru“ vystoupil s projevem i zástupce jediné vlastenecké strany v parlamentu Jiří Kobza z SPD. 

Rozsáhlá akce odporu proti vládnoucí diktatuře byla tak jako ty předešlé prakticky ignorována většinou médií hlavního proudu. Jak ČT tak i další televize, si v referování o tomto dalším projevu vzdoru proti likvidaci svobod v naší zemi, v ničem nezadali s reportážemi předlistopadové zelenkovské televize o rozsáhlých občanských protestech před listopadem 1989. Záběry TV Nova na "výtržníky" odváděné do policejních aut (komentované „náhodným účastníkem“ a členem sorosovské mediální divize propagandistou Jindřichem Šídlem), vyvolávaly u mnoha pamětníků pocit déja vu o uměle vyvolané provokaci na objednávku. Jediná televize, která pouštěla relativně objektivní živé vstupy (a na svém internetovém kanále celou akci přenášela v přímém přenosu) byla TV Prima. 

Jiří Havel v úvodu vyslovil naději, že po této akci by se mohla začít měnit atmosféra ve společnosti. „Nyní bude rezonovat v naší zemi spojení rodin, spojení komunit, spojení očkovaných s neočkovanými“. Jakub Olbert zase vyzval přítomné k odvaze. „Pokud se vládnímu zlu nepostavíme, dojdeme tak akorát do totality a to nechceme. Každý z vás je maják svobody. Svoboda je to nejcennější co máme. Pokud se dnes ohneme, budeme žít v diktatuře,“ uvedl předseda hnutí Otevřeme Česko, který v minulých dnech oznámil svou kandidaturu na prezidenta ČR. 

Country zpěvačka Hana Lounová, která dříve vystupovala se Schovankami, zazpívala některé starší hity i písně z nového repertoáru. Po celé odpoledne zaznívaly na Letenské pláni, výzvy k jednotě. To také vzápětí demonstrovali zástupci stran a spolků, kteří na akci vystoupili.

Předseda Svobodných Libor Vondráček zdůraznil důležitost svornosti. „Jed, který vláda chrlí mezi lidi, se dostává do organismu naší společnosti. My všichni svobodní občané jsme jedno tělo a neměli bychom spolu bojovat. To pravé rozdělení není očkovaný a neočkovaný. Jediný nepřítel je ten, kdo nám vkládá tento jed do národního organismu. A my všichni musíme fungovat jako protijed proti lži, nenávisti a falešnosti. Chtějí nás rozdělit, ale to se jim nepodaří.“ 

Předsedkyně Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková varovala před omezováním občanských práv a svobod, ke kterým pod rouškou zdravotních opatření dochází. „To, co se teď děje, už není o tom, jestli jste očkovaný nebo neočkovaný. Je to už dávno o tom, jak nám omezují naše životy, naše svobody, jak porušují zákony a ženou nás opět do totalitního režimu, který jsme si už jednou prožili.“

Lídr hnutí Manifest David Tesař vyjádřil lítost nad všemi, kteří se kvůli bezohledné politice vlády nedožili dnešních dnů. „Vláda absolutně nedbá o zdraví našich občanů a dokonce nařizuje zavírat ordinace praktických lékařů, aby se nám nedostalo primární péče, a pak jsme museli končit v nemocnicích.“ Místo léčení šíří podle něho současná i nastupující vláda strach. „S nemocí se neválčí, nemoc se léčí.“ Zároveň kriticky zhodnotil nesvornost vlasteneckých stran před volbami, jejíž plody dnes sklízíme. „Prohráli jsme bitvu, protože jsme se handrkovali a nedokázali jsme držet při sobě. Ale dnes se spojujeme a společně to zvládneme,“ uzavřel Tesař.

Zástupce SPD poslanec Jiří Kobza, přítomné vyzval, aby podpořili dvacet statečných poslanců SPD, kteří v parlamentu vystupují proti zavádění nouzového stavu a dalších totalitních omezení. „Bez vás, bez vaší podpory to nedáme. Potřebujeme vaši podporu, jinak nás v parlamentu převálcují a budou si dělat co chtějí.“ Pod příkrovem covidové hysterie se podle něho prosazují další nebezpečné věci jako je zelená sebevražda Evropy, masivní zadlužování a likvidace národních států. „Teď se musíme spojit, neboť jde o národ, jde o stát, jde o naši budoucnost“, zakončil za bouřlivého potlesku.

Předsedkyně Volného bloku Jana Volfová varovala před nátlakem, který vláda použije pro zavádění povinného očkování. „Když nás nemohou donutit k tomu, abychom si dali tu třetí, čtvrtou, patnáctou tečku, tak začnou přemýšlet, že nás donutí povinně se očkovat 60 plus a potom 50 plus a zanedlouho i 18 plus.“ Varovala také, že neočkovaným bude hrozit odebrání zdravotní péče. Konstatovala, že se současná i budoucí vláda, bojí vlastních občanů, kteří se dokážou zorganizovat, a postavit se na odpor. „Bojí se, protože vědí, že každý den rosteme. Vládo, boj se nás, jsme silní a tuhle republiku ti nedáme,“ uzavřela Volfová.

Místopředseda hnutí Otevřeme Česko – Chcípl PES Jiří Janeček, který patřil spolu s Jakubem Olbertem mezi hlavní organizátory celé akce vyjádřil přesvědčení, že stojíme na počátku zásadních změn, které časem povedou k porážce covidové garnitury. „Dokud bude vláda pokračovat v zavírání země a omezování svobod, tak Chcípl PES včetně všech našich partnerů, tady na těch náměstích bude pořád s vámi, to vám slibuji.“ Zároveň pozval všechny na Štědrý den na Staroměstské náměstí, kde bude hnutí Otevřeme Česko rozdávat vánoční polévku a také na Silvestra, který bude hnutí s ostatními partnery slavit jako vůli po návratu svobody rovněž v Praze na Staromáku.

Videopozdrav zaslal demonstrujícím na Letnou také předseda hnutí Naše Slovensko Marián Kotleba. „Našim nepřítelem jsou vlády, které plní úkoly od tvůrců Nového světového řádu.“ Teror podle něho skončí, až se lidé přestanou bát. 

Známý hudebník a frontman skupiny Kamelot Roman Horký zahrál jednu ze svých nejznámějších písní „Dlouhé zatmění“, která se stala neformální hymnou odporu proti covidové tyranii. Zároveň připoměl, že evropské vlády včetně té naší jsou v područí globalistů. Přítomné také pozdravil zpěvák Dan Landa, který vyzval k odporu vůči totalitní zvůli. „Vydržte, Zlatý špendlík nikdy nespí! Pravda zvítězí. Hr na ně!“, pravil ve svém krátkém výstižném vystoupení vyšehradský bard.

Právník Jindřich Rajchl vyzval občany a zejména lékaře k odvaze a k odvolání předsedy České lékařské komory Milana Kubka. Zároveň vyzval přítomné policisty, aby se postavili na stranu občanů a přestali poslouchat rozkazy, které jsou v rozporu s Ústavou ČR. Bývalý poslanec Lubomír Volný upozornil na potřebu vytvářet buňky odporu v každém městě. „Zakázali nám zpívat, zakázali nám tančit, zakázali nám chodit do restaurací. Zakázali nám úplně všechno. Jenomže my jsme svobodní lidé a na ty zákazy jim kašleme,“ uvedl za bouřlivého potlesku Volný

Písničkář Pepa Nos navodil atmosféru první adventní neděle. Kromě svých písní zahrál i koledu Narodil se Kristus Pán, kterou si s ním zazpívali i tisíce přítomných.

Na Letné vystoupili i představitelé dalších mimoparlamentních hnutí a stran jako je Švýcarská demokracie, hnutí Prameny, Dělnická strana sociální spravedlnosti, Aliance národních sil či Národní demokracie a také zástupci lékařů a učitelů, kteří se postavili proti covidové totalitě. V závěru promluvil také zástupce Akce D.O.S.T. Antonín Minarský, který vyzval k odporu proti současné covidové diktatuře. „Chystají se nás povinně vakcinovat. Tak vám vzkazuji, že se nikdy pod vaši jehlu dobrovolně nedám. Budete na mě muset poslat nějaké covid gestapo, aby mě svázali a dovlekli na vakcinaci. Zešíleli jste! Žaluji tuto vládu, že pod rouškou covidu zavedla totalitní praktiky. Vyzývám všechny k rozsáhlému občanskému odporu a občanské neposlušnosti!“




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky