Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
To byl zase rok: Radši sušenou pacičku než vakcínu. Jak mluví akademici v kloudné totalitě? Geniální taktik Fiala dělá obstrukce. Vzpomínka na Židy v protektorátu. V Norsku byla žhavá párty. Miluj svého i cizího starostu

To byl zase rok: Radši sušenou pacičku než vakcínu. Jak mluví akademici v kloudné totalitě? Geniální taktik Fiala dělá obstrukce. Vzpomínka na Židy v protektorátu. V Norsku byla žhavá párty. Miluj svého i cizího starostu

13. 12. 2021

Tisk článku

Lu Lina se ohlédl za uplynulými dny a sestavil nám pestrou mozaiku z mediálních a politických perel, jimiž jsme každodenně krmeni

Dělají to i jinde,“ vysvětluje ministr zdravotnictví záhadu, proč zakázal venkovní vánoční trhy a narvaná nákupní centra mu nevadí. Aha. Síla a vědeckost takového argumentu vás úplně posadí na zadek Dělají to i jinde. Bože můj.

Velké překvapení

Vida. Ještě nedávno o něm zasvěceně rozhlašovali, že ho Mynář s Ovčáčkem už ani nemůžou pustit z hajlzlu, aby nepodělal celej Hrad, a on jim najednou i z akvária s bohatýrským rozběhem zase rozkope všechny bábovičky. Na kauze Lipavský fascinují dvě věci: 1. Že jsou z toho všichni strašně překvapení jako by dědka neznali 2. Že prezidentovi proslulému odmítáním jmenovat do vlády blbečky, premiér navrhne na ministra zahraničí výstavního blbečka, o kterém úplně všichni vědí, že je to výstavní blbeček, a teď se tváří překvapeně, že ho prezident odmítá jmenovat

Jak si získávat přátele

A protože jde o výživné téma, tak ještě jedna poznámka. Na Zemanův trucpodnik zareagoval Fiala způsobem, který vyvolává oprávněné pochybnosti o jeho intelektuální potenci: „Podám na senila žalobu!“ Bravo. Úžasný nápad. Profesoru Fialovi by měl někdo zkušenější asi vysvětlit, že základem úspěchu v politice vždy byl, vždy je a vždy bude kompromis. A asi i to, že žaloba prodlouží vládu zemského škůdce Babiše na neurčito. Během té doby bude on sám a jeho „vláda“ stát před Strakovkou, šoupat nohama a pozorovat, jak oligarcha vesele vyrábí a umísťuje další klacky a klády pod jejich budoucí, díky pětikoalici už tak dost vratké, vládní nohy. Geniální.

Řeknu vám to jako chlap!

A do třetice všeho dobrého. Ministr zahraničí je důležitá funkce. Na rozdíl, dejme tomu, od ministra dopravy, kterého nikdo k ničemu nepotřebuje. A když ministr dopravy něco prošvihne, třeba jako onehdy Ťok a jeho ladovská zima na D1, cizina si toho nevšimne. Ovšem když něco prošvihne ministr zahraničí, zpravidla to světu neujde. Také rozsah a význam toho, co může prošvihnout ministr zahraničí, je o několik řádů větší. A potenciál soudruha Lipavského je v tomto směru skutečně mimořádný, v tom se s panem prezidentem zjevně shodujeme. Jako příklad osobnostního fundamentu tohoto kandidáta celkem pěkně slouží jeho chování po schůzce s prezidentem. Místo toho, aby přišel, řekl pravdu a zvítězil, tak se jen uboze kroutil a trapně mlžil. Pane premiére, tohle vážně chcete mít ministrem zahraničí?

Je to hoax!

Evropská komisařka prokazatelně písemně navrhne, aby se přestalo používat slovo „vánoce“ a když se to nečekaně dostane ven, tak to Langšádlová pohotově prohlásí za hoax. Stranická disciplína této soudružky je skutečně legendární a Lenin by jí nepochybně zatleskal. Její ctí je věrnost a nyní se také po letech veřejného znemožňování se ve jménu dobra, konečně dočkala odměny. A teď něco pro pamětníky. Pokaždé, když jsem konfrontován s plody ducha budoucí ministryně pro vědu a výzkum, nebo ji i jen vidím, vybavím si někdejší proslulou předsedkyni Československého svazu žen Marii Kabrhelovou… Myslím, že je nyní vhodné připomenout upřímná slova bývalého předsedy Evropské komise a výstavního alkoholika J. C. Junckera: 1. „Když je to vážné, musíte lhát“ 2. „O něčem rozhodneme, necháme to ležet a chvíli počkáme, co se stane. Pokud kolem toho není žádný velký povyk a nikdo se nebouří, protože většina lidí nerozumí, co bylo rozhodnuto, pokračujeme krok po kroku, až není cesty zpět.“

Čtěte ZDE: Sliby, chyby: Zvoleným politikům nelze věřit ani slovo. Jak to bude s povinným očkováním? Osvědčená taktikta pro dnešek: Dělají z nás blbce. Odporná totalita již obchází okolo. Bránit nás nebudou. Ale pane Okamuro...

Tři dávky

Tři dávky Pfizeru efektivně chrání před omikronem,“ píše Seznam. Jistě. Lidi jsou přece úplný kreténi a nikdo si už určitě nepamatuje třeba článek z července, kde ještě důvěryhodnější médium tvrdí, že jednodávková vakcína Janssen má dlouhodobý účinek. A že se všichni, co naletěli, musí už po dvou měsících přeočkovat něčím jiným. Protože tahle verze Tečky za kovidem chrání zhruba asi stejně jako sušená králičí pacička nebo zaříkávání. Tolik k relevanci toho, co píší média o tom, co říkají nějaká data či studie.

Dvě dávky

I člověk, který už jednou prodělal covid, může skončit na JIP, ukazují nová data,“ píše ČT. Ano. Myslím, že teď už i úplní kreténi pochopili, že muž s koženou brašnou nesmí projet za žádnou cenu. Rozkaz už asi nemůže být jasnější.

Tečka!

Kovid je vděčné téma a budu po něm tesknit. Až za ním uděláme tu očkovací Tečku. V Norsku se na mejdanu nakazilo šedesát lidí. A úplně všichni přitom byli očkovaní. Nechci dělat potíže, ale něco mi tu nesedí.

Hajzlové nezodpovědní!

Hitem poslední doby jsou výkřiky typu: „Ať si neočkovaní tu JIPKu zaplatí!“ nebo jako v tomto případě jiná varianta: „Za to, že jste teď u nás na ARO, si můžete sami!“ Zajímavé. Pana primáře ARO v Písku bych chtěl touto cestou informovat, že i před pandemií kovidu značná část z těch, co skončili u něj, si za to mohla sama. Třeba lidé s katastrofální životosprávou či holdující různým zlozvykům. Kuřáci, pijáci, gaučoví atleti, tlusťoši. A nevzpomínám si, že by někdo do novin rozhořčeně vykřikoval, ať si to zaplatí, nebo, že si za to můžou sami. Z mého pohledu jsou přitom pro zdravotnictví zjevně mnohem větší zátěží očkovaní tlustí kuřáci, než zdravé životosprávě a pohybu holdující neočkovaní.

Také žít je třeba

Své děti bych očkoval. Ne kvůli nákaze, ale aby mohly společensky žít,“ řekl pro rozhlas jeden z čelných propagátorů očkování. Ačkoliv obvykle bývám také chytrý jako rádio, tak v tomto případě opravdu nemám co dodat.

Je to úplně něco jiného

Nejdřív nesměli kupovat jablka, pak nesměli chodit do muzeí, potom jezdit autobusem a nakonec museli odevzdat gramofony a lyže. Řeč je o Židech v protektorátu. No, nevím. Mám pocit, že na varovné připomínání těchto atributů života oficiálně ostrakizovaných skupin obyvatel jako symbolu vlády, během níž je pošlapávána svoboda, není ta úplně nejvhodnější doba. Myslím dobu, kdy třeba v Německu (sic!) hodlají ty autobusy teď pro změnu zakázat neočkovaným.

OSN, futrál světové moudrosti 

OSN velkou většinou schválila asi tak pětapadesátou diskriminační protiizraelskou rezoluci týkající se tentokrát konkrétně Chrámové hory. Jejich skutečné sdělení pak vždy spočívá v tom, že Izrael by měl být zničen a Židi pobiti. Už dlouho jsem pevně přesvědčený, že organizaci tohoto typu svět potřebuje stejně nutně asi jako nukleární válku. Jediným světlým bodem této neuvěřitelnosti tak je fakt, že Česko hlasovalo proti. To mne, přiznám se, hodně příjemně překvapilo. Doposud bývala vrcholem projevu suverenity české zahraniční diplomacie a podpory jediné demokracie v Orientu a našeho spojence přítomnost v kolonce „zdrželi se.“

Čtěte ZDE: Ministerstvo pravdy úřaduje: Co si smíme myslet v těchto dnech? Vyšší pirátská matematika. Na klima jdeme s fištrónem. Hrobové ticho nad Sýrií. Čí portréty lze legálně pálit? Jak Hořejší veřejně zakázal blbost

Miloš „Skalára“ Zeman

I kdyby Miloš Zeman nyní vynalezl lék na rakovinu, nezavděčí se. Právě teď si z něj například dělají kozy, že ze zdravotních důvodů úřaduje z plexisklové boudy. Ti samí, co se předtím rozčilovali, že ze zdravotních důvodů neúřaduje. Je to takové pěkně logické. Chtěl bych vidět, co by následovalo, kdyby Hrad místo stavby akvária pro prezidenta vyhlásil, že kvůli kovidu se nevrtí a ať Fiala a jeho ansámbl přijdou někdy po Novém roce.

Gaudeamus igitur

Tohle je síla, držte si klobouky. „Akademici mají dluh v tom, že nemluví jednotným hlasem,“ říká rektor Masarykovy univerzity. Míní vyjadřování akademiků ke kovidu. Kristova noho, akademici mluvící jednotným hlasem, je jeden ze znaků existence totalitního režimu. Je jedno, že ten hlas třeba vzbuzuje záchvaty smíchu nebo hluboké melancholie, jen když je jednotný. A drží správnou linii. Akademici mluvící jednotným hlasem znamenají konec vědeckého pokroku, nástup tmářství a Trofimů Lysenků. Tohle chceš mít rektorem. Gaudeamus igitur.

Miluj svého starostu

Prezidentovi důvěřuje jen 35 procent lidí,“ jásají Hovinky. A dodávají, že nejvíc lidí, 62 procent, věří starostům. Hm. Z mého pohledu sice záhada, ale budiž. Zemanovo procenta jsou mi šumák, ale těch neuvěřitelných 62 % pro starosty vysvětluje, proč asi máme dlouhodobě vlády jaké máme.

Vážení spoluobčané

Soudružka Pekarová Adamová nebude mít novoroční projev. Ale to je velká škoda. Taková příležitost oslovit potenciální příští voliče se neodmítá. Příležitost oplodnit je a ohromit svou mimořádnou intelektuální kapacitou, vyhlášenou schopností logicky argumentovat a vytříbenou rétorikou. Vše pochopitelně spatra, jako to dělá ten hradní senil. U nás doma jsme se na tu estrádu v podáné Pekarové velice těšili.

Povinné očkování nikdy nebude!

A na závěr trochu černého pandemického humoru, kterým nám vláda trochu ulehčuje v těchto těžkých časech. Červenec 2021: „Povinné očkování nikdy nezavedeme!“ O několik měsíců později: „Vyhláška o povinném očkování vyšla ve Sbírce zákonů.“ A takhle my si tady žijeme.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám. Bude elektřina brzy na příděl? Fialový program je bída a válka. Víme, jak tomu zabránit! Lidové povstání jako na Islandu? Jen radikální odpor

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám....

Pokus o restart honu na Babiše: Fialovci už nevědí kudy kam. Babiš jako bezpečnostní riziko? Tím byl za covidu. A za falešné protiruské causy Vrbětice. Teď je to Fiala a spol. Touhle fraškou však Babišovi neuškodí. Spíš pomohou

Pokus o restart honu na Babiše: Fialovci už nevědí kudy kam. Babiš jako bezpečnostní riziko?...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky