Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Pokličkový protest pokračoval před ČT: Občané odmítají cenzuru a neustálé veřejnoprávní lži. Mediální hráz stále více protéká. Kdy praskne? Spojenectví Říp: Neplaťme poplatky - nekrmme hydru!

Pokličkový protest pokračoval před ČT: Občané odmítají cenzuru a neustálé veřejnoprávní lži. Mediální hráz stále více protéká. Kdy praskne? Spojenectví Říp: Neplaťme poplatky - nekrmme hydru!

21. 12. 2021

Tisk článku

Radek Pokorný přináší reportáž a videa z pondělního protestu občanů na Kavčích horách proti cenzuře České televize a občanskou výzvu, jak se tomuto molochu postavit

Pokličková vzpoura proti vzmáhající se totalitě pokračuje. O letošním 17. listopadu desetitisíce lidí zaplnily Staroměstské náměstí při demonstraci za svobodu a demokracii a prošly centrem Prahy.

Tisíce lidí se shromáždily o první adventní neděli v Praze na Letné na festivalu svobody.

A po masové demonstraci a pochodu z Václavského náměstí na Hradčany o třetí adventní neděli se protestující občané v pondělí sešli před mediálním centrem totality – před budovou České televize. 

Manipulace a lži veřejnoprávních médií, kterých jsme dnes a denně svědky, přivedly na Kavčí hory stovky občanů, kteří se s tímto stavem odmítají smířit. Pokličkovou demonstraci a následný pochod před budovu zpravodajství pořádaly tak jako předešlé protesty hnutí Chcípl PES s podporou Spojenectví Říp ve kterém se k neformální spolupráci sešlo více jak dvacet mimoparlamentních stran, hnutí, spolků a iniciativ bojujících za obnovu svobody v naší zemi. 

Demonstranty vybavené bubny, hrnci, vařečkami a poklicemi vyzval předseda hnutí Chcípl PES Jakub Olbert, který celou akci spolu s místopředsedou ChP Jiřím Janečkem moderoval, aby nepolevovali ve svém úsilí: „Jsme tady hlavně kvůli svobodě slova, která je v naší zemi pošlapávána. To, čeho jsme dnes svědky ze strany České televize, je demagogie, v níž zaznívá pouze názor jedné strany,“ řekl a vyzval ředitele ČT Petra Dvořáka (nazval ho Nezdvořákem), aby přestal bránit svobodné výměně názorů a pustil do ČT i názorové oponenty. „Jejich informační nepropustná hráz stále více protéká a jednou praskne,“ uvedl za mohutného potlesku a bubnování.  

Olbert také přítomným slíbil, že demonstrace budou příští rok pokračovat s ještě větší intenzitou. „Každý totalitní systém potřebuje mít pod kontrolou média a tomu se musíme postavit. Příští rok ještě přitvrdíme a to podstatně, protože když tuto totalitu nezastavíme, tak se dostaneme do situace, ze které nebude úniku.“

Právník Jindřich Rajchl upozornil na svůj případ, kdy mu bylo na poslední chvíli zrušeno pozvání do diskusního pořadu ČT: „Dnes je u nás v ohrožení svoboda slova, kterou jsme si vybojovali před třiceti lety. Česká televize je televizí veřejnoprávní a ta má ze zákona dávat prostor všem názorovým proudům. To je její zákonná povinnost a to nedělá. Dnes a denně na nás chrlí informace, které nás zastrašují a stresují. Opačný názorový proud zde v ČT nemá absolutně šanci zaznít,“ konstatoval Rajchl.

Přítomní se zároveň shodli, že v současné situaci je nejlepší zbraní přestat platit České televizi koncesionářské poplatky, které jsou jen vynucenou daní, kterým na vysílání přispívají i občané, kteří s obsahem zmanipulovaného zpravodajství a publicistiky zásadně nesouhlasí. K tomu také směřuje minulý týden vydané prohlášení „Nekrm hydru – Máme toho dost!“ občanské iniciativy Spojenectví Říp, které vyzývá, aby formou občanské neposlušnost lidé odmítli placení miliard České televizi, neboť neplní ze zákona danou roli. 

Záznam demonstrace na Raptor TV.

Celá výzva zní takto:

Česká televize není tím, čím by ze zákona měla být! Má poskytovat objektivní, ověřené, ve svém celku vyvážené a všestranné informace pro svobodné vytváření názorů, má přispívat k právnímu vědomí obyvatel České republiky a má také dbát na to, aby ve zpravodajských a politicko-publicistických pořadech nebyla jednostranně zvýhodňována žádná politická strana nebo hnutí.

Česká televize tato ustanovení zákonů dlouhodobě nedodržuje. Ve svém zpravodajství a publicistice naopak preferuje pouze jeden ideový a politický směr a jeho protagonisty ve svém vysílání zvýhodňuje. Nositelé jiných názorů jsou naopak selektováni, ostrakizováni, dehonestováni a stigmatizováni. Situace je o to horší, že v poslední době ke své politické a ideové jednostrannosti přidala také jednostrannost ve sféře lidského zdraví. Suma sumárum: Česká televize není nezávislým informačním zdrojem, nýbrž propagandistickým nástrojem. 

Čtěte ZDE: Nepodvolení opět promluvili: Blíží se "pokličková revoluce"? Praha bouří - stejně jako Vídeň a další evropská města. Tisíce demonstrantů před Babišovou a Vojtěchovou Strakovkou. Přidali se už i policisté a hasiči

To vše za situace, kdy povinností prakticky všech domácností je platit povinné televizní poplatky. Financujeme si tak něco, s čím nejenže nesouhlasíme, ale přímo něco, co nám škodí, neboť to narušuje volnou politickou soutěž, ničí demokratický právní řád a ohrožuje lidské zdraví. Něco, co společnost rozděluje, namísto aby to bylo jejím spojovníkem. 

Listina základních práv a svobod, jež je součástí Ústavy České republiky, ve svém článku 23 jasně říká: „Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.“ U vědomí tohoto našeho nezadatelného práva proto jasně prohlašujeme: Máme toho dost! 

Proto my, níže podepsaní občané, politické strany a organizace otevřeně deklarujeme, že za této situace mají lidé plné právo na občanskou neposlušnost. Jestliže Česká televize neplní svoji úlohu a povinnosti, které jí předepisují zákony České republiky, jestliže nectí informační vyváženost, objektivitu, pluralitu a všestrannost, a namísto toho funguje jako propagandistický a dezinformační tlampač pouze jednoho názorového proudu a jedné zájmové politické skupiny, občané mají plné právo vyjádřit svoji nespokojenost neplacením tzv. televizních poplatků, a to až do doby, kdy bude zjednána náprava. 

Spojenectví Říp, 17. 12. 2021




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky