Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Dělostřelecká příprava před frontálním útokem: Nové zostření cenzury. Soros a jeho kámoši opět v akci. Nepodařilo se zmáknout veřejnost silou? Půjde to ještě větší. Orwellovské Ministerstvo pravdy v privátních rukou. Brzy u nás!

Dělostřelecká příprava před frontálním útokem: Nové zostření cenzury. Soros a jeho kámoši opět v akci. Nepodařilo se zmáknout veřejnost silou? Půjde to ještě větší. Orwellovské Ministerstvo pravdy v privátních rukou. Brzy u nás!

4. 1. 2022

Tisk článku

Branislav Michalka referuje o nových mediálních aktivitách "pokrokových miliardářů" - investorech Schwabova Velkého resetu - které mají (nejen) covidovou lež proměnit silou peněz v jedinou přípustnou "pravdu"

Nedávno spojili své síly američtí „filantropičtí“ miliardáři, v čele s Georgem Sorosem a koncem října vytvořili agenturu Good Informations (Dobré informace), která má bojovat proti „dezinformacím“ a „hoaxům“, čili proti alternativním médiím, které nepřinášejí politicky korektní informace v duchu vládnoucího levicového "liberalismu".

V tomto kontextu je také nutné vnímat stále sílící hlasy našich i evropských politiků o potřebě boje proti tzv. dezinformacím.

Zase vypečená sestava

Hlavním investorem projektu je George Soros, kterého není třeba představovat. Jeho angažování se v šíření těch „správných“ informací je dlouhodobě známo. Stejně jako financování tzv. barevných revolucí. Připomeňme, že například jen jedné ze skupin aktivistů hnutí Black Lives Matter, které organizovalo nepokoje v USA během posledních dvou let, daroval v roce 2021 kolem jednoho milionu dolarů prostřednictvím organizace PAC Color of Change. Další miliony tečou směrem k jiným levicovým a liberálním aktivistům, médiím a politikům, ve velmi štědrých proudech.

Druhým významným investorem je miliardář Reid Hoffman, spoluzakladatel a bývalý ředitel společnosti LinkedIn a partner společnosti GreylockV žebříčku časopisu Forbes vyčíslili čistou hodnotu jeho majetku na 1,8 miliardy dolarů. V letech 2014 až 2017 se účastnil setkání skupiny Bilderberg a mezi jeho filantropické aktivity patří například podpora "diverzity" v korporacích.

Jeho angažmá v „boji proti dezinformacím“ vyznívá poněkud komicky – na pozadí odhalení z roku 2018 – když ho deník New York Times usvědčil z toho, že financoval skupinu, která poskytovala nepravdivé informace o tom, že ruská vláda údajně podporuje republikána z Alabamy Roye Moora v senátních volbách roku 2017.

Nová perspektiva

Mezi další investory Good Information patří například zakladatel společnosti Arista Networks Inc., Kenneth Duda, nebo investiční fond Incite Ventures, založený Swatim Mylavarapuem a Mattem Rogersem, pod jehož hlavičkou působí neziskové organizace Incite Labs a Incite Politics, jejichž cílem je, jak uvádí oficiální stránka společnosti, „osobně organizovat a podporovat iniciativy na schvalování legislativy a volbu kandidátů, kteří přistupují k problémům naší země z nové perspektivy“. Jaká „nová perspektiva“ se od kandidátů očekává, o tom není třeba příliš dlouho přemýšlet.

Agentura bude mít poradní sbor sestávající z téměř dvou desítek politických, mediálních a technologických expertů, jejichž jména a funkce rovněž nepotřebují komentář, včetně bývalého ředitele komunikace Bílého domu Dana Pfeiffera, zakladatele Civic Signal Eliho Parisera, spoluzakladatele Check My Ads Nandini Jammiho, bývalého reda a Chicago Sun - Times Marka Jacoba, spoluzakladatelky Accountable Tech Nicole Gillové a dalších.

Good Information prezentuje jako své oficiální poslání „veřejný zájem“ a „ závazek obnovit důvěru veřejnosti a posílit demokracii“. Dodávají, že budou bojovat proti dezinformacím, které se prý v poslední době stávají stále větším problémem, zejména s ohledem na falešné zprávy o pandemii koronaviru.

Čtěte ZDE: Bakalovské médium opět na čele cenzury: Kdo nejásá nad očkovací kampaní, nemá právo mluvit. Bolševici opět buzerují na každém rohu. Tohle jsme si vycinkali klíčema? Nepoučeni z minulosti. Nechte zpívat Hnízdily!

Dělostřelecká příprava 

V duchu běžné liberální frazeologie se můžeme na stránkách portálu Forbes dočíst, že Good Information „plánuje financovat a spolupracovat s novými a stávajícími mediálními společnostmi, které bojují proti nárůstu dezinformací online tak, že se zaměří na informace založené na faktech“. Čili v překladu z newspeaku: budou vytvářet prostředí informační selekce a démonizace nezávislých politických informačních zdrojů tak, aby se prostor pro alternativní média co nejvíce zredukoval.

Že to není zájmem jen některých miliardářů, ale že údajné „dezinformace“ znervózňují vládnoucí elity stále více, o tom svědčí informace Forbesu, že i další zámožní podnikatelé zakládají podobné iniciativy. Zakladatel společnosti CraigsList, Craig Newmark investoval miliony prostřednictvím své neziskové organizace, aby podpořil tvz. faktické zpravodajství, a bývalý generální ředitel Microsoftu Steve Ballmer založil agenturu USAFacts, neziskovou organizaci, která se věnuje propagaci vládních údajů. Společnost Laurene Powell Jobs investovala v boji proti „dezinformacím“ do několika novinářských organizací, včetně Axios, prostřednictvím své investiční skupiny Emerson Collective .

První investice Good Information byly nasměrovány do Spojených států a jsou zaměřeny na místní média. Pokud vše půjde podle plánu, dočkáme se brzy rozšíření této agentury bojující proti nezávislým informacím, v newspeaku „dezinformacím“, i na naše území. Boj proti svobodné výměně necenzurovaných informací (v newspeaku hoaxům), pak nabere ještě mnohem intenzivnější podobu. Současné výkřiky politiků, nevládních organizací i některých církevních představitelů můžeme proto vnímat jako formu „dělostřelecké přípravy“ před útokem.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky