Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Protest nepodvolených před sněmovnou: Fialova vláda stáhla totalitní novelu krizového zákona. První vítězství hnutí odporu? Studenti se svlékli proti Válkovi do půli těla. Do konce ledna dalších 21 demonstrací v regionech. Kdy to rupne?

Protest nepodvolených před sněmovnou: Fialova vláda stáhla totalitní novelu krizového zákona. První vítězství hnutí odporu? Studenti se svlékli proti Válkovi do půli těla. Do konce ledna dalších 21 demonstrací v regionech. Kdy to rupne?

12. 1. 2022

Tisk článku

Radek Pokorný přináší dobrou zprávu ze včerejší demonstrace na Malostranském náměstí a video z projevů i následného pochodu protestujících Prahou

I přes tuhé mrazy pokračovaly v úterý projevy odporu svobodomyslných občanů proti covidové totalitě. Tentokrát se protestující sešli po nedělní mohutné demonstraci na Václaváku před sněmovnou na Malostranském náměstí v Praze, aby vyslali jasný signál poslancům, kteří se chystali projednávat novelu krizového zákona, která by zásadním způsobem zpřísnila tzv. proticovidová opatření rdousící práva a svobody občanů.

Fialova vláda se chystala prostřednictvím poslanců Bruselské pětky (ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Piráti a STAN) prosadit dramatické zpřísnění této totalitní normy. Pokuty za porušení zákona - například nenošení náhubků, by se podle této novely zvýšily pro fyzické osoby až na 50 000 Kč a pro podnikatele až na 3 000 000 Kč. 

Lze považovat za první vítězství občanského odporu vyjádřeného i pouličními protesty trvajícími už od 17. listopadu minulého roku, že vláda nakonec novelu z projednávání v prvním čtení stáhla. Ministr vnitra Vít Rakušan, který zákon prostřednictvím vládních poslanců předkládal, si to nakonec "rozmyslel". Fiala a spol. prostě usoudili, že den před projednáváním důvěry vládě, není taktické dráždit hada bosou nohou. 

Čtěte ZDE: Odpor proti covidové totalitě v naší zemi sílí: Tisíce lidí demonstrovaly o víkendu v Praze a dalších městech. Praha, Brno, Olomouc, Bruntál, České Budějovice, Ústí nad Labem a Vary. Fialův krizový zákon má dát diktatuře do rukou kladivo

Zvláště ve chvíli, kdy skandály bruselské pětikolky, ještě dříve než jí byla odmávnuta důvěra, zaskočily i otrlé komentátory médií hlavního proudu. Farského školení ve Spojených státech, jak provést federalizaci Evropské unie po vzoru USA, stejně jako nenávistná slova předsedkyně sněmovny Pekarové na adresu Orbánova Maďarska, ukazují nejen na obludnost fialové vlády, ale zároveň na neskutečnou aroganci, která je pro tento sorosovský výsadek ve Strakovce a sněmovně příznačná.    

Zvláště bude-li sílit odhodlání občanů při demonstracích, jako byla ta úterní před sněmovnou. Tak jako ty předešlé ji pořádala iniciativa Chcípl PES s podporou více jak dvacítky stran, hnutí, spolků a iniciativ. Nepodvolení občané vyslali vládě a sněmovně jasný vzkaz, že se s dalším zpřísněním krizového zákona nesmíří. 

Součástí demonstrace byl i happening studentů z platformy Změna Matrixu namířený proti ministru zdravotnictví Vlastimilu Válkovi (TOP 09): Slékli se do půli těla, aby tak upozornili na jeho vykrucování z daného slibu, že se polonahý připoutá před sněmovnou, pokud by bylo zavedeno povinné očkování. Jeho "statečný výrok" - ke kterému se dnes ovšem nehlásí - byl na akci pouštěn ze záznamu a pódium zdobil jeho polonahý portrét. Příklad studentů následovaly i desítky demonstrujících, kteří se rovněž svlékli do půli těla, aby tak vyslali jasný signál ministru zdravotnictví, že nemůže beztrestně lhát, neboť lidé si jeho slova dobře pamatují. 

Na demonstraci vystoupili také podnikatelé, a to jak z pohostinství, tak například z cestovního ruchu. Všichni kritizovali opatření, která jim ničí živnosti a životy. Na pódiu vystoupil mezi jinými i jablonecký podnikatel v pohostinství Jiří Pokorný. „Jsem přesvědčen, že minulá i tato vláda nás trestají za to, že podnikáme, že zaměstnáváme lidi, že jsme soběstační a nechodíme žebrat o milodary,“ uvedl podnikatel, který stejně jako další vystupující kritizoval proticovidová opatření a policejní kontroly.

Předseda iniciativy Chcípl PES Jakub Olbert, který opět celou akci spolu s místopředsedou Jiřím Janečkem moderoval, optimisticky předpověděl: „Věřím, že to už brzy rupne.“ Oba také kritizovali poslední kroky policejního prezídia, které oznámilo, že stateční policisté, kteří vystoupili na předešlých demonstracích, budou potrestáni a bude proti nim zahájeno kárné řízení. I na podporu těchto policistů oznámili pořadatelé pokračování demonstrací, které se z Prahy přelijí do regionů.

Do konce ledna proběhne v krajských a okresních městech na 21 demonstrací. „Demonstrace budou ze dvou důvodů. Lidé se potřebují poznat a chtějí svobodu. Lidé nejsou ovce. Cíl je jasný: Až nás bude hodně, až dáme dohromady paralelní odbory, které teď vznikají například ve Škodovce, tak zatáhneme za ruční brzdu, která se jmenuje generální stávka. Zkusíme to nejprve na hodinu. Jestli hodina nepomůže, zkusíme den a pokud ani to nepomůže, půjdeme dál,“ uvedl za bouřlivého potlesku Olbert.  

V následujících dnech se další protestní akce uskuteční v těchto městech: V neděli 16. ledna se nepodvolení občané sejdou k demonstraci a následnému pochodu ve 14 hodin na náměstí Republiky v Plzni. Další demonstrace proběhnou v sobotu 22. ledna v Mladé BoleslaviHradci KrálovéTábořeKlatovechMostě a Ostrově. V neděli 23. ledna ve ZlíněZnojměStrakonicích a Poděbradech. Ve středu 26. ledna se protestující sejdou v Chebu, v sobotu 29. ledna se bude protestovat ve VyškověOpavěKladněMariánských LázníchDěčíně a Liberci.        

Kdy to rupne?

 




Tagy článku

Doporučujeme

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky proti Szijjártóovi a Blanárovi. Viktor Orbán: Vzniká jiný Nový světový řád. Konec diktátu Západu. Čekání na Trumpa. Kdo bude řídit agenta Fialu?

Další střet v Praze: Fiala má za úkol V4 zničit. Známí váleční štváči Lipavský a Sikorsky...

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám. Bude elektřina brzy na příděl? Fialový program je bída a válka. Víme, jak tomu zabránit! Lidové povstání jako na Islandu? Jen radikální odpor

Moc času na boj nezbývá: Zhroucení přijde náhle. Umělý pokles cen energií. Kvůli volbám....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky