Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Bouře před parlamentem: Díky SPD totalitní zákon odložen. Exprezident Klaus to řekl jasně. Prezident Zeman mlčí. Sjednoťme se! Fiala to bere buldozerem. Mlčící většina se probouzí. Vítězný únor – tentokrát naopak?

Bouře před parlamentem: Díky SPD totalitní zákon odložen. Exprezident Klaus to řekl jasně. Prezident Zeman mlčí. Sjednoťme se! Fiala to bere buldozerem. Mlčící většina se probouzí. Vítězný únor – tentokrát naopak?

26. 1. 2022

Tisk článku

Radek Pokorný přináší zprávu z demonstrace před sněmovnou a záznam z celé akce, která přinesla naději do dalších bitev za svobodu, jež nás v příštích dnech, týdnech a měsících čekají

Jen díky vetu Okamurových poslanců se na poslední chvíli podařilo vyřadit totalitní novelu pandemického zákona z projednávání v úterní sněmovně. Tato zprávu přijali s nadšením stovky demonstrantů, kteří od ranních hodin protestovali proti tyranskému zákonu před poslaneckou sněmovnou na Malostranském náměstí. 

Hnutí za svobodu a demokracii sdružující více než dvacítku stran, spolků a inciativ zároveň oznámilo, že stejné shromáždění se zde sejde přesně za týden 1. února v osm hodin ráno, aby dalo najevo odpor proti dalším okovům svobody, které se pokouší „fialová“ vláda zemi navléct.

Bruselská pětikoalice totiž rozhodla, že se pokusí silou prosadit pandemický zákon na mimořádné schůzi, která začne právě v úterý 1. února. Bitva tedy zdaleka nekončí, jen se střet přesouvá o týden později. Poslanci SPD se již nechali slyšet, že budou přijetí zrůdné normy bránit všemi prostředky včetně obstrukcí. Jejich čin a odhodlání demonstranti odměnili potleskem. Dokonce i velký kritik SPD, bývalý poslanec Lubomír Volný jim za to z pódia veřejně poděkoval. 

Exprezident Klaus nemlčí

Demonstranty podpořil také bývalý prezident Václav Klaus, který novelu pandemického zákona přirovnal k nastolení válečného stavu. 

„V těchto chvílích dochází k mimořádnému útoku státní moci na svobodu, demokratické uspořádání a ústavou chráněná práva. Ve zkráceném procesu, tedy v režimu legislativní nouze, který obchází řádnou, veřejnou, společenskou i právní debatu, je projednáván v parlamentu vládní návrh zákona, který má umožnit, aby stát hrubým způsobem a pod hrozbou drakonických sankcí, omezil ústavou chráněné základní občanské svobody vyhláškou tří ministrů.

Novela pandemického zákona dává do rukou ministerských úředníků možnost zavedení faktického válečného stavu a zmrazení života bez schválení vlády a parlamentu. Alarmující je zejména způsob přijímání tohoto zákona, kdy má být během několik hodin proveden radikální zásah do dělby moci, omezení nezávislosti justice a posílení represivních funkcí státu, přičemž tento spěch, je zdůvodňován údajnou hrozbou podzimní vlny onemocněním Covid 19.

Útoky na svobodu, byly vždy v historii vedeny pod záminkou nebo zástěrkou vyšších cílů. Nedovolme, aby pod záminkou ochrany zdraví obyvatel, dostaly vybrané ministerské aparáty do rukou takovouto represivní moc!“ varuje Václav Klaus.    

Sjednoťme se!

Místopředseda inciativy Chcípl PES Jiří Janeček vyzval všechny občany, aby se přidali do boje za svobodu, proti totalitní zvůli. „Musíme všechny sjednotit, ať už očkované nebo neočkované, neboť všichni jsme byli podvedeni touto lživou vládou!“ prohlásil. Zároveň spolu s Jakubem Olbertem přítomné ubezpečil, že boj za svobodu a občanská práva nikdy nevzdají. 

K výzvě se připojil i David Tesař z hnutí Manifest: „Je třeba zůstat stát a nikdy nepokleknout, protože kdybychom jednou poklekli, tak už bychom klečeli napořád.“ Podle něho v celé operaci covid jde ve skutečnosti o něco jiného: „O virus tu nejde. Jde tu o naši budoucnost a o naši zem. Pandemický zákon je totalitářská norma, jen dotažení celého jejich plánu.“ Podle něho jde fakticky o vojenskou operaci proti historickým národům západního světa. „Chtějí vymýtit naši kulturu, chtějí nám sebrat naši zem, kterou tady budujeme pro naše děti, stejně jako naši předkové ji budovali pro nás,“ uvedl za bouřlivého potlesku. 

Přídala se i Anet Hlinčíková ze studentské iniciativy Změna Matrixu: „Chceme otevřít diskusi a otevřeně se bavit se všemi odborníky a se všemi názorovými spektry. Musíme jít všichni společně, ne se dále rozdělovat. Týká se to nás všech, pojďme společně. Naše svoboda a naše práva jsou to nejcennější co máme. Pokud nám to vezmou pandemickým zákonem, už nám nebudou mít co vzít. Takže se nebudeme ani muset bát to nerespektovat!“ zvolala studentka před zaplněným Malostranským náměstím.

Ve videovýzvě, kterou studenti pustili z velké obrazovky na pódiu, apelovali, abychom se společně postavili proti tyranii. „Nacházíme se na osudové křižovatce mezi svobodou a totalitou. Chceme jít společně cestou práva a svobody. Máme listinu základních práv a svobod a máme naši ústavu. Dejme tedy svůj hlas její nedotknutelnosti. Chovejme se moudře a nedopusťme, aby bylo během pár dní pošlapáno to, co jsme jako hrdý národ budovali celá pokolení. Zachovejme si svá práva a svobody tím, že odmítneme novelu pandemického zákona.“ Zároveň studenti vyzvali všechny, aby přišli v sobotu 5. února v 16 hodin na Václavské náměstí zapálit svíčku, a vyjádřit tak klidným protestem svůj hlas pro právo a svobodu v naší zemi. 

Ještě předtím se ale proti pandemickému zákonu sejdou nepodvolení na Václavském náměstí tuto neděli 30. ledna od 15 hodin na akci nazvané Úl svobody. 

Video ZDE.

Nejen pandemický zákon

Tím, že SPD svým vetem prosazení totalitní covidové normy alespoň pozdržela, kromě jiného umožnila, aby se o ní veřejnost více dozvěděla. Pětikoaličníci pochopitelně chtějí zabránit společenské diskusi o normě, která má dát vládě do rukou těžké okovy k zardoušení posledních zbytků občanských svobod. Je to důležité i proto, že už i mnozí mainstreamoví novináři, právníci a akademici nad pandemickým zákonem rozpačitě krčí rameny, ačkoli jinak vládnoucí Bruselany nekriticky podporují. Každý den, kdy se Fialovcům nepodaří za zády většiny národa pandemické kladivo uvést do chodu, je proto cenný. 

Stejné je to i s chystaným zákonem o korespondenčním hlasování, který má přijít na řadu hned poté. Ten má nejen zničit princip, tajné volby a zasít dračí sémě nekontrolovatelných volebních podvodů. Současně však má umožnit statisícům emigrantů, kteří s námi nežijí, aby podle not západních globalistických centrál u nás skrze místní kolaboranty definitivně nastolili civilizační diktaturu. Jeden z nich, senátor Drahoš, to ostatně svou typickou nemotorností otevřeně prozradil.

Čtěte ZDE: Vlídná past: Nepodvolení vyhráli první bitvu. Válka ale teprve začíná. Povinné očkování jako test. Anšlus Rakouska č. 2. Naším osudem je protektorát. To už Fiala s bruselskou pětkou váhat nebude. Co teď: Normalizace, nebo vzpoura?

Prezident Zeman nepochopitelně mlčí

Protivládní protesty nepodvolených v ulicích jsou jen špičkou rychle roztávajícího mohutného ledovce „mlčící většiny“. Energetická drahota, chudoba z Green Dealu a v něm pramenící hyperinflace, jež dál dramaticky vyrabuje peněženky už ne jen těch sociálně slabších, se může brzy změnit v masové lidové hnutí odporu. 

Pak i snaha odvrátit pozornost rozhořčených občanů chystanou válkou proti Rusku bude vládě k ničemu. Silácká gesta s dodávkami našich zbraní ukrajinskému pučistickému režimu jen přilévají olej do ohně. Je smutné, že ve chvíli, kdy třeba i chorvatský prezident dal jasně najevo, že jeho země se této nebezpečné hry účastnit nebude, náš prezident nepochopitelně mlčí. A tak jsou to opět jen Okamurovi poslanci, kteří v parlamentu mluví hlasem většiny národa, jež si nepřeje naši účast v této válečné provokaci Spojených států (takzvaně NATO, stejně jako při útoku na Srbsko). Že právě Miloš Zeman, jenž si to už jednou zažil (a pak svého souhlasu s bombardováním bratrské slovanské země pozdě litoval), bude nyní „neviditelný“, je nepochopitelné.

Čekají nás dramatické dny, týdny a měsíce. Prezident nám už nepomůže. S Fialou se zjevně dohodl, a jde mu už jen o to, aby v klidu „zametl stopy“ před svým odchodem. V ulicích to však vře – a bude stále víc. Pokud si vláda neuvědomí, co svým násilím způsobí, může být smetena lidovým hněvem dříve, než tuší.

Ostatně blíží se únor, měsíc, v němž u nás minulá totalita v osmačtyřicátém převzala na dlouhá desetiletí páky moci. Jenže historie umí být ironická:

Tentokrát by tomu mohlo být právě naopak.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky