Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
FED potřebuje vyluxovat ekonomiku USA: Krycí záminka – ruská invaze. Jak ji vyvolat? Provokací ukronacistů. Na vše doplácejí prostí občané Ukrajiny. Pouze zaprodaní politici si mastí kapsy. Kdy Američané podpálí Donbas?

FED potřebuje vyluxovat ekonomiku USA: Krycí záminka – ruská invaze. Jak ji vyvolat? Provokací ukronacistů. Na vše doplácejí prostí občané Ukrajiny. Pouze zaprodaní politici si mastí kapsy. Kdy Američané podpálí Donbas?

18. 2. 2022

Tisk článku

Viktorie Nikiforová líčí pozadí vyvolávání ďábla ruské invaze na Ukrajinu, kde nejde o nic menšího než o vyvolání krachu na akciových burzách pod falešnou záminkou

Bílý dům neustále odsouvá datum ruské „invaze“ na Ukrajinu. Nyní je na vině tání – čeká se, až zamrznou cesty. Přesně stejný scénář byl oznámen v říjnu. Pak znovu v prosinci. Silnice zamrzly a zase roztály, sníh přicházel a odcházel, ale ruské tanky stále nikde.

Podívejme se však na situaci z druhé strany. Kdy je pro Američany výhodné poslat na Donbas proxy-jednotky kovaných Ukrajinců? Proč to dosud neudělali, co jim v tom bránilo? A obecně, kdy může fakticky Amerika spustit provokaci a napadnout původně ruské země?

Za vším jsou velké peníze

Zhruba od září – souběžně s mediálním humbukem kolem ruské „invaze“ na Ukrajinu – probíhá v USA vášnivá debata o potřebě zvýšit úrokovou sazbu Federálního rezervního systému (FED). Sebemenší informace o této sazbě by mohla způsobit pád světových burzovních indexů, takže debata je sice vášnivá, ale tichá, jen občas se zpod koberce ozve tlumené zasténání. Světová veřejnost to neslyší, protože je neustále bombardována nesmysly o Ukrajině a Rusku.

Na jedné straně fakt, že nastal čas zvýšit úrokovou sazbu FEDu, je zřejmý již od léta. Americká ekonomika se dusí biliony dolarů z emisí během pandemie a inflace dosahuje čtyřicetiletých maxim. „Největší spekulativní bublina všech dob ve všech směrech“ – tak nazval situaci už v červnu geniální investor Michael Burry, který předpověděl finanční krach v roce 2007.

To je situace, kdy se obvykle zapne „vysavač“ FEDu. Ten čistí měnové „excesy“, vypouští bubliny a celkově srovnává ekonomiku USA jaksi do latě.

Na druhé straně dosud ještě nikdo nikdy nezvyšoval úrokovou sazbu za takto extrémních podmínek. Od posledního burzovního krachu, kdy se index Dow Jones propadl stejně prudce jako v nezapomenutelném roce 1987, neuplynuly ani dva roky. Americké trhy reagují nervózně i na příslib zvýšení sazeb FEDu. Zuckerbergova Meta (bývalý Facebook) se před týdnem propadla o 25 procent a dosud se nezotavila. Velmi nejistá je situace i u dalších „high-tech“ společností.

Obecně lze říci, že hlavní nebezpečí zvýšení úrokových sazeb spočívá v tom, že se zhroutí akcie a „největší spekulativní bubliny“ nebudou vypouštěny řízeně, ale jednoduše prasknou. A podle vždy dobře informované banky Goldman Sachs hodlá FED letos zvýšit sazbu až pětkrát.

Čtěte ZDE: Ubohost americké ambasády: Proč nás tahá do špinavých her? Jsou věci, které se nedělají. Udělají všechno pro to, aby byla válka. Toto není olympijské fair play, to je zkrátka svinstvo. Víme, kdo za tím stojí

Začátek finanční krize

V letech 2005-2006 šéf FEDu Ben Bernanke sedmnáctkrát za sebou zvýšil úrokové sazby v rámci boje proti inflaci. Tím se prodražily splátky hypoték. V určitém okamžiku si je Američané už nemohli dovolit. A praskla hypoteční bublina. V letech 2007-2008 začala finanční krize, která je obecně srovnávána s Velkou hospodářskou krizí v USA. Američané bankrotovali, opíjeli se, zabíjeli. Nicméně Goldman Sachs v téže době dostala od FEDu hromadu peněz. Nutně se tedy nabízí otázka: „Kde začíná FED a kde končí Goldman Sachs?“

To vyvolává „druhou obtížnou“ otázku: „Jak budou Američané reagovat na dnešní turbulence na akciovém trhu?“ Na jaře 2020 hromadně skoupili akcie, a pak ze dne na den jejich úspory zmizely. Něco takového nezvládnou ani penzijní fondy. Obrovská bublina splaskla i na trhu s nemovitostmi. V zemi existuje mnoho „zombie společností“, které mohou přežít jen díky opakovaným úvěrům. Pokud se jim nepodaří získat další úvěry, potom země zažije řadu bankrotů. Smíří se Američané s další loupeží ve prospěch bank, nebo tentokrát provedou skutečný útok na Kapitol?

Americké elity na tyto otázky zjevně nemají odpověď. Proto se celý ten povyk kolem úrokových sazeb táhne už několik měsíců. Jejich zvýšení bylo oznámeno již v září. Pak se tato myšlenka neustále přetřásala a odkládala. Patrně bylo třeba dát čas na přípravu těm, kdo to potřebují. Například již zmíněný Michael Berry prodal téměř celé své portfolio akcií. Investorům jako upozornění: především opustil Teslu, Alphabet (Google) a Facebook (který se tehdy ještě nestihl stát Metou). Z Berryho portfolia zbývají asi dvě procenta, která se týkají zbrojního průmyslu a farmaceutických společností. Je tedy jasné, jaké sám vidí vyhlídky: válku a farmacii.

Ruská invaze namísto koronaviru 

Jak to souvisí s Donbasem? Stejně jako předchozí krach na burze souvisel s pandemií koronaviru. Černého pondělí 9. března 2020 američtí oligarchové podlomili trhy. Severoamerické a evropské akcie prudce klesly. Podniky krachovaly, lidé ruinovali a nastala masová nezaměstnanost. Stejně jako v letech 2007-2008, tak i v případě všech ostatních finančních krizí šlo o výsledek společné hry hrstky bankéřů. A ti, kdo na krachu vydělali – mezi nimi majitelé bank a IT korporací, vše přičetli na vrub pandemie koronaviru.

Problém je ale v tom, že se v té době ještě žádná pandemie neprojevila. Samozřejmě, lidé byli nemocní – a to leckdy vážně. Žádné lockdowny však nebyly, pouze Čína uzavřela své hranice. Černý čtvrtek 12. března byl potom dnem, kdy se zhroutilo vše, co se dosud zhroutit nestihlo. A hned následující den se majitel Amazonu a jeden z hlavních beneficientů tohoto krachu Jeff Bezos ve svých novinách The Washington Post rozkřikl na Trumpa: „Pane prezidente, zavřete nás doma!“

Obyvatelům USA nemůžete jen tak říct: Lidi, sáhli jsme vám hluboko do kapsy, nikdy nedostanete důchody, nikdy nezískáte domy, nemůžete posílat děti na univerzity, ale to nevadí, zůstaňte tiše zavření doma a neonemocněte. Podvod století byl sveden na koronavirus. Nemoci a utrpení milionů lidí se staly kulisou, za níž se prošustrovaly biliony.

16. března se bude konat další zasedání Federálního rezervního systému. Je pravděpodobné, že právě na tomto zasedání dojde ke zvýšení úrokové sazby. A pokud to povede ke krachu na trhu, ti samí Bezosové a Gatesové v tandemu s pány z Goldman Sachs a JPMorgan Chase vysvětlí světu, že krach byl způsoben „invazí“ Ruska na Ukrajinu.

Mediální dělostřelecká příprava v tomto směru již probíhá. „Ruská invaze by vyděsila trhy,“ naříkala nedávno CNN. „Ruská invaze na Ukrajinu by pro finanční trhy znamenala šok,“ rozvíjí stejné téma CNBC.

Čtěte ZDE: Václav Klaus: Pane premiére, vezměte rozum do hrsti! Dost bylo vytáček a přilévání oleje do ohně. Chceme naši zemi zatahovat do nesmyslných válek? Napětí na Ukrajině není počítačová hra. Jediný správný názor?

Jak ruskou invazi zinscenovat?

Na tomto pozadí by měla logický základ i rozsáhlá provokace ukrajinských vojáků na území Donbasu zhruba na začátku března. Koneckonců mají tam všechno už dávno připravené. A dovezli chemické zbraně v průmyslovém měřítku. A vyslali mnoho vojáků na linii dotyku.

V tuto chvíli bude vhodné bedlivě sledovat zejména ruce americké a britské vlády. Bylo by pro ně nesmírně výhodné zinscenovat krvavou provokaci v Donbasu, a poté vydávat jakýkoli pokus Ruska o záchranu svých lidí za „invazi“. Na to konto bude možné podpálit trhy a přihřát si u toho vlastní polívčičku. Jenom byznys, nic osobního.

Nejsmutnější věcí je, že během této doby se rozmnožili lidé, které se podařilo přesvědčit, že bojovat proti „Moskalům“ je dobré a správné. Dnes cvičí s dřevěnými kalašnikovy střílet Rusy a instrukce přitom dostávají v čistě ruském jazyce – můžete se přesvědčit v reportáži CNN. Naprostá hrůza, absurdita – Kafka hadr.

Tito lidé odmítají pochopit zřejmou věc: snažili se zaprodat Washingtonu a nic za to nedostali. Peníze nebyly a nejsou – místo nich dostávají raketové komplexy Javelin. Sociální služby a zdravotnictví se pod dohledem jejich amerických kurátorů rozpadly. Všechny peníze, které dosud přicházely ze zahraničí, skončily v kapsách vládních podvodníků. Vzpomeňme, jak Arsenij Jaceňuk uspořádal večírek na oslavu své první miliardy! Nu což, byl úspěšný, moloděc. A potom, jak už se stalo zvykem, uprchl za hranice, buď do USA, nebo na ostrov Vanuatu. Má už také Zelenskyj vanuatský pas?

Ukrajinská tragédie

Ukrajinci této koloniální „elitě“ odevzdávali vše, co vydělali. A nic jim už nezbylo. Nyní jsou nuceni zaprodávat vlastní životy. Jsou najímáni jako kompars, aby američtí bankéři mohli provozovat své mazané kšefty a jejich manažeři na těch správných místech mohli nadále pobírat provize. V tomto pekelném divadle však poteče skutečná krev.

Je pro ně samozřejmě bolestné si toto všechno uvědomit. Snazší je uvěřit, že jsou potomky Sumerů a trpí „ruskou agresí“. Pak v uplynulých letech najdou alespoň nějaký smysl. Upřímně řečeno, je mi jich líto.

Koho však není třeba ani na chvilku politovat, jsou podvodníci, kteří jim vládnou. Tito pokoutní zlodějíčci nejsou svými západními pány nikdy připuštěni ani do blízkosti míst, kde spravují své záležitosti skutečně seriózní lidé. Jde o pseudopolitiky, kteří jsou ochotni za špinavý peníz a byt v Miami zaprodat zemi i její lid.

Vždyť se podívejte, zatímco si Volodymyr Zelenskyj odpracovává své budoucí prémie a připravuje se na válku s Ruskem, hřivna jde ke dnu a ukrajinská ekonomika (to už je vpravdě oxymóron, něco jako „hořící sníh“) láme nové antirekordy. Jednoduše řečeno, občané Ukrajiny přicházejí o poslední peníze a jejich prezident na tom vydělává. A někteří občané vážně uvažují o tom, že půjdou za tohoto prezidenta do války. 

Copak se už všichni zbláznili?

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky