Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vládní hrůza z pravdivých otázek: Tomio vyhnal ministry ze sněmovny. Opět u nás dětská obrna? A TBC a HIV? Vláda to asi chce. Každý desátý občan ČR bude Ukrajinec? To by byli báječní vládní voliči! Zmasakrují nás Topolánkové?

Vládní hrůza z pravdivých otázek: Tomio vyhnal ministry ze sněmovny. Opět u nás dětská obrna? A TBC a HIV? Vláda to asi chce. Každý desátý občan ČR bude Ukrajinec? To by byli báječní vládní voliči! Zmasakrují nás Topolánkové?

11. 5. 2022

Tisk článku

Petr Hájek konstatuje, že poprvé se ve veřejném prostoru objevily vážné otázky na ukrajinskou migrační invazi, což okamžitě znamenalo skandál - a v této souvislosti přináší projev Tomio Okamury a záznam jeho důležitého vystoupení

Vláda se dlouho bránila parlamentní diskusi o šílenství bezvýběrového přijímání ukrajinských migrantů. Když na ni teď konečně došlo, zase ze sněmovny zbaběle utekla. A to pouze proto, že zástupce jediné skutečné opozice - Andrej Babiš se jako opozice pouze tváří, ale ve skutečnosti většinou hraje s Fialovou vládou -  položil úplně normální otázky, které kolují mezi většinovoui veřejností. 

Z médií se je nedozvíme, ta jsou plně v moci vládního mediálního kartelu vedeného Českou televizí a rozhlasem. Občas zaznívají pouze z "dezinformačních" webů - pokud se jim již podařilo překonat likvidaci nařízenou vládou a tajnými službami. Tomio Okamura je tak poprvé zvedl ve veřejném prostoru, aniž mohl být cenzurován. Střet s realitou vládní poskoky Bruselu ale natolik šokoval, že ze sněmovny odešli. A jejich soudruzi teď šílejí.

Velmi typicky bývalý premiér za ODS Mirek Topolánek, který "chlapsky" zareagoval: Že prý poprvé lituje, že nemohl být ve sněmovně, aby Okamuru fyzicky napadl. Vzpomínáte si na "mravní rozhořčení" kolem psolance Volného, když se fyzticky bránil, aby mu nevypnuli mikrofon? A teď? - Nic samozřejmě. Mlátit oponenty, zavírat je, pronásledovat policií, cenzurovat a vypínat, skandalizovat a pomlouvat (najednou ani trestný čin pomluvy už pro ně neplatí), je úplně v pořádky - pokud stojí na té "správné straně". Přesně takhle to bylo v Německu, když nastupoval Hitler. 

Okamura se zachoval statečně. Sám o tom pak řekl:

Ministři Fialovy vlády před chvílí psychicky nezvládli moje vystoupení a přerušili na sílu schůzi Sněmovny poté, co jsem vyjmenoval všechny problémy, které sužují a hrozí našim občanům v souvislosti se statisíci ukrajinskými migranty. Nikoho jsem neurážel a neřekl jsem žádnou nepravdu, jak teď snaží zoufale zdůvodnit svoje selhání vládní ministři. Podívejte se na moje vystoupení a posuďte sami, jestli mám pravdu. Vláda i její poslanci odmítli o těchto velkých problémech diskuskutovat, strčili hlavu do písku a zbaběle utekli ze sálu, čímž schválně přerušili schůzi...

Z jeho projevu vybíráme nejpodstatnější části. S celým vystoupením se lze seznámit z videa, které na konci připojujeme:

Obrna, TBC, HIV - to vládu nezajímá?

Konečně je tady po našem dvouměsíčním volání zařazen bod na téma Strategie zvládání uprchlické vlny, tedy vládní strategie. Ale musím tedy s hrůzou konstatovat: V tom, co jste nám předložili, píšete o opatřeních, která byla doporučena pro zrušení.

Chcete zrušit, aby se měly zavádět povinné zdravotní prohlídky ukrajinských dětí před nástupem do základních, středních a vysokých škol. A zdůvodňujete to tím, že se ministr zdravotnictví zaměří na nějaké stanovení pravidel pro poskytování první lékařské prohlídky u poskytovaných zdravotních služeb. Tady je článek na serveru iDNES, že se hygienici bojí návratu dětské obrny. Hrozí její zavlečení z ciziny v souvislosti s migrací Ukrajinců do evropských zemí včetně České republliky. Cituji: "Nemoc může vést u části nakažených k trvalé invaliditě nebo i k úmrtí." Informuje o tom iDNES.

Proto začali nově čeští hygienici nabírat vzorky vody ve Zlíně a v Olomouci, pokračovat se bude i v Jihlavě a Pardubicích, uvedla hlavní hygienička Pavla Svrčinová. Ačkoliv přenosná dětská obrna byla v České republice dávno vymýcena očkováním, které začalo v roce 1957 a pokračuje dosud, odborníci varují, že se tato infekce může kvůli statisícům ukrajinských migrantů, které přijala bez jakékoliv strategie vláda Petra Fialy z ODS, v naší zemi znovu objevit. V souvislosti s ukrajinskými migranty vzbuzuje obavy také hojný výskyt tuberkulózy, HIV, spalniček a žloutenky na Ukrajině.

A vy tedy ve světle těchto informací v tom vašem materiálu, pane ministře vnitra Rakušane, navrhujete zrušit povinné zdravotní prohlídky ukrajinských dětí před nástupem do základních, středních a vysokých škol v České republice. Takže to je otázka číslo jedna, kterou na vás mám, protože občané nám masově píší, a mají obavy o své děti. Takže jak to tedy bude?

Čtěte ZDE: Dvojí metr v "humanistické" EU: Migranti z východní Evropy poznávají bájné "západní hodnoty". Ponižovaní a zotročení. Na Západě Litevci zažívají, jak se sami doma chovají k Rusům. Lepší jsou Somálci a Eritrejci?

Kam s Cikány?

Druhá otázka: Občané se ptají, kde budou konkrétní lokace pro umístění nepřizpůsobivých romských ukrajinských uprchlíků. Pane ministře, jestli byste to mohl přestat tajit a říct jasně, v kterých městech a obcích se to plánuje, jestli byste vyjmenoval ta města a obce. Zatím tedy co uniklo do médií, tak jste říkal něco ve smyslu, že to mát být někde v Jihomoravském kraji a na Vysočině, přičemž v médiích se psalo, že je to až 1 500 osob. Ano, například Vyškov, to víme, že tam si už na to stěžuje ten starosta. Oni chtějí bydlet ve velké skupině, což já vůbec nechápu, proč tohleto řešíme, já jsem myslel, že jsou to váleční uprchlíci v problémech, takže by měli být vděčni za zakékoli ubytování.

Řekněte prosím napřímo, kde budou ty lokace? Protože občané se toho strašně bojí. Aby bylo jasné, kam je chcete umístit. My za SPD říkáme vyhostit například do Maďarska, když mají maďarské občanství. Vy jim ale hledáte ubytování a až teď jste říkal někde, že budete jednat s maďarským ministrem vnitra - opožděně, protože nemáte koncepci, tak už jsou tady, že? A asi se všichni shodneme, že jsou to lidi, takže ne nějaká pračka, lednička, kterou pak v rámci sběru vyhodíte na ulici, ale teď jste prostě zadělal celé České republice na problém, tedy vaše vláda. Takže to je otázka číslo dvě.

Cizinci, nebo české děti?

Já mám ještě také otázku číslo tři: Jak to bude, pane ministře, ve školách? Protože dneska už je situace taková, že třeba ředitel Základní školy Chelčického v Praze 3, kam já jsem chodil shodou okolností na základní školu, už říká, že všem zájemcům nevyhověl, nedokázal vyhovět z toho důvodu, že - cituji: "Jinak bychom se velmi rychle stali školou s převahou žáků z odlišného jazykového prostředí. Už i tak jsme měli ve třídách kolem 25 % žáků, kteří se narodili v rodinách s odlišným mateřským jazykem."

To vám připadá v pořádku? Že v Čechách budou vznikat třídy, kde většina je cizinců a menšina jsou žáci, kteří se narodili v rodinách, kde je český jazyk mateřským jazykem? A jestli vám to připadá v pořádku, jak to chcete řešit? Protože například starosta Městské části Praha-Kolovraty říká, cituji: "Osobně se domnívám, že integrace do běžných tříd není ideální. Školy na jihovýchodě Prahy jsou přetížené." Další tady mám informaci, že ve školkách nebude dost místo pro mladší české děti například, protože ten problém kapacity mateřských škol existuje dlouhodobě. Například v roce 2018 odmítly školy přijmout podle údajů školní inspekce každé třetí dítě, přičemž více než třetina z nich byla mladší tří let.

Takže jak to chcete řešit, když už teď kapacity nejsou? Znovu zdůrazňuji, že plnou odpovědnost za veškeré problémy spojené s tou vlnou nese vláda Petra Fialy. Nikdo jiný tady není, kdo nese odpovědnost za všechny ty problémy. My jsme na to upozorňovali od začátku.

A jak to bude s kvalitou vzdělání pro české děti? Protože nám píše obrovské množství občanů, a opravdu obrovské. Logicky: Když se zvýší počet dětí ve třídách a počet učitelů je plus minus stejný, pár ukrajinských pedagogů to samozřejmě v uvozovkách nezachrání, protože ta vlna je tak masová, a logicky vzniká situace, že ve třídě bude více žáků na stejné množství učitelů nebo na jednoho učitele v průměru.

Do toho stoupne počet žáků, kteří neumějí česky. Takže logicky z toho rodičům vyplývá, tak jak mi píší, a logické to samozřejmě je, že klesá kvalita výuky pro české občany. A vy říkáte, vydržte to, musíte to vydržet, musíme pomoct. Ale nám píší lidé, kteří se obávají o snížení kvality výuky našich dětí. Takže otázkou je, jestli dokážete zaručit, a to nedokážete, protože to je jasné, aby neklesla výuka pro české děti.

Anebo řekněte na rovinu: Vážení čeští rodiče, já, jako vy, ministr vnitra Vít Rakušan, vám říkám, že to musíte vydržet. Jako už jsem slyšel od vládních představitelů. Prostě to musíte vydržet, že budou mít vaše děti horší výuku. Takže mě zajímá, jaká je v tomto strategie. To pokud o jde školství.

Čtěte ZDE: Okupace č. 3 na obzoru: Zvací dopis poveze soudruhům do Washingtonu Afroameričanová. Overtonovo okno dokořán. Babišovci už volají ANO! Ptát se nás nebudou. Ukrajinci a Pátá kolona to jistí. Jsme ovce vedené na porážku?

Musejí se vrátit!

Oblast zdravotnictví. V České republice je cca dva tisíce pediatrů, dětských lékařů. Už před před měsícem asociace pediatrů řekla, že při tomto počtu těch ukrajinských migrantů by si museli vzít do databáze cirka o padesát dětí navíc na jednoho lékaře. Ale to už je údaj asi před měsícem a půl. Takže od té doby samozřejmě ten počet ještě narostl.

SPD tady jasně řekla, že máme pomáhat skutečným válečným uprchlíkům, které teď teprve dneska přiznáváte, že někoho budete konečně identifikovat nebo že to zadresníte – po více než dvou měsících a po velkém tlaku opozice. My říkáme: pomáhat přiměřeně, pouze na nezbytně nutnou dobu, v tom už se lišíme od vlády. A po ukončení toho konfliktu, aby se vrátili zpátky budovat svoji zemi, protože i teď na většině, na drtivé většině území válka neprobíhá, takže bydlení tam je. A samozřejmě to, že je to chudší země, no tak, tak to prostě je, a to je prostě fakt, tak to prostě ve světě chodí. To ale nemůže být přece na úkor občanů České republiky. Takže my odmítáme, aby se zhoršovala zdravotní péče, sociální podmínky a školství pro naše občany na úkor nezvládnuté, nezvládnuté vládní činnosti.

Pane ministře vnitra Rakušane, vy si to evidentně neuvědomujete, že to, co jste tady předvedli ty dva měsíce, to není o tom, kdo chce pomoct či nepomoct, je to o tom, že občané se můžou začít během krátké doby bouřit. Už to v nich vře. Protože se začíná čekat u lékaře, začnou se postupně odkládat výkony. Vy to prostě děláte jak amatéři a diletanti. Petr Fiala říká, že počítá s tím, že tady ti ukrajinští migranti zůstanou. Předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda i tady pan Vít Rakušan, předseda hnutí STAN a ministr vnitra říkají, že máme brát všechny. To je strategie vlády. A versus to řeknu, jaký je návrh SPD: Pouze přiměřená pomoc na nezbytně dlouhou dobu. A po ukončení konfliktu, tam může být nějaké přechodné období, pak by se měli všichni vrátit domů, neprodlužovat jim víza, krátce řečeno.

Uprchlíci, nebo ekonomičtí migranti?

A další dotaz. Jak je to tedy na trhu práce, co se týče pracovních příležitostí pro naše nízkopříjmové občany v manuálních profesích, kteří se obávají, že je budou Ukrajinci vytlačovat? To je potřeba si také říct. Pan ministr Jurečka za mnou říká, že práce je dost. Pane ministře, to není o tom, jestli je práce dost. Zase je vidět, že jste úplně spadl asi z Marsu. Ta práce musí být také adekvátně ohodnocena. A když tady přijde pracovní síla – divím se, že musím základní ekonomické úvahy tady říkat ministrovi, ale ve vašem případě se vlastně ani nedivím – protože když přijde na trh práce sto tisíc lidí, kteří jsou ochotni pracovat za nižší mzdu než naši občané, tak se logicky podseknou mzdy.

Hnutí SPD opakovaně požaduje po vládě předložení strategie zvládání uprchlické krize z Ukrajiny. Naši občané si zcela oprávněně na vládu stěžují a zvedá se proti vládě oprávněná vlna nevole. Podoba pomoci nesmí ohrozit sociální smír v naší zemi, nesmí vyvolat sociální pnutí a nesmí ohrozit a omezit přístup českých občanů k veřejným službám typu zdravotnictví či školství a snížení poskytování již tak dlouho odkládaných zdravotních výkonů.

Nechápu, jak se tady pomáhá – no, tak vy to vlastně taky nevíte, protože identifikaci nemáte, to jste přiznali, jsou tady bohatí lidé v luxusních autech a ti podle všeho také dostávají pomoc, místo aby prodali ta svá milionová auta mnohem dražší, než má většina lidí v České republice.

Také je potřeba vyhodnotit, jakým způsobem rozlišíte válečného uprchlíka od ekonomického migranta? A já bych potřeboval od pana ministra vnitra Víta Rakušana slyšet, že víza nebudou prodlužována, že dojde k identifikaci migrantů, protože většina lidí podle mě bude mít bydlení na Ukrajině, budou tam mít příležitosti. My nemůžeme pomoct samozřejmě tady celému světu, to je jako s bárkou, se záchranným člunem, ten má svoji kapacitu, nebo se pak potopí úplně všichni. Tak to prostě je.

Čtěte ZDE: Balancování nad propastí: Ještě nikdy po převratu jsme nebyli tak blízko krachu. Opravdu musí přijít hlad, zima a zkáza, abychom se konečně probudili? Co s 1 300 000 krků, které jsme dovezli? Rozum do hrsti: Nemusí to tak skončit!

Proč nechcete ukončit válku?

Vládní kritéria pomoci ukrajinským migrantům jsou plošná, neadresná a oproti pomoci českým občanům je vládní pomoc Ukrajincům byrokraticky nenáročná a rychlá. Je to přesný opak pomoci či spíše vládní nepomoci českým občanům. Nějaká pomoc pro naše občany není ani plošná, ani adresná a je fakticky diskriminační. Český důchodce nebo invalida se pomoci nedovolá, zatímco tu jsou protěžované skupiny takzvaných nepřizpůsobivých, kteří jsou v produktivním věku a na černém trhu nebo v kriminální činnosti velmi čilí a aktivní.

To, co vám také vyčítám, že netlačíte na mírová jednání. Vaším jediným řešením je přijímání migrantů a teď nevíte, co s nimi... Vy říkáte integrace, integrace téměř 400 tisíc uprchlíků a já vám říkám, že to bude velký problém, protože teď už to vypadá, protože už tady několik set tisíc Ukrajinců žilo, teď sem přišlo téměř 400 tisíc, takže teď to vypadá, že každý desátý občan České republiky bude Ukrajinec. Každý desátý občan České republiky bude Ukrajinec! A já vám říkám, že to není udržitelné.

To není udržitelné!

Celé vystoupení předsedy SPD můžete vidět zde.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky