Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Cejlonský vzorný grýndýl vyhnal do ulic statisíce rozzuřených lidí. Zelený fanatik Timmermans by si měl udělat poznávací zájezd do Colomba. Srí Lanka že má být vzor? Tak kdy to bouchne u nás?

Cejlonský "vzorný grýndýl" vyhnal do ulic statisíce rozzuřených lidí. Zelený fanatik Timmermans by si měl udělat poznávací zájezd do Colomba. Srí Lanka že má být vzor? Tak kdy to bouchne u nás?

16. 7. 2022

Tisk článku

Michal Semín komentuje poslední vývoj v "laboratoři" takzvaného zeleného udržitelného rozvoje na Cejlonu, kde to před týdnem vybuchlo ještě drsněji než v Holandsku, a ptá se, kdy lidový hněv exploduje i u nás

Jednou z cest do udržitelného pozemského ráje, přinejmenším podle vize Světového ekonomického fóra, je nový typ kapitalismu, v němž již nejde o zisk, ale o přínos podniků životnímu prostředí a procesu vytváření sociálně spravedlivé a inkluzivní společnosti. Jde tedy o jistou formu sociálního kreditu, kdy soukromé firmy získají od bank úvěry jen tehdy, budou-li shledány za dostatečně pokrokové. V praxi se s touto politikou setkáváme pod značkou ESG (z anglického environmental, social a governance). Měřit jím lze nejen jednotlivé firmy, ale i státy.

pp

 

Neexistuje prozatím jednotné měřítko pro určení dosaženého skóre, podle jednoho z nich však mají USA na škále 100 skóre 50. Jen málo států na jaře letošního roku dosahovalo více jak 90 bodů, například v Asii byl jen jeden. Ekologicky a sociálně uvědomělí lidé ze zemí s výrazně nižším skóre jistě přemýšleli o tom, zda si nesbalit těch svých pár udržitelných švestek a neodstěhovat se za tygry nové progresivní ekonomiky.

pp

Čtěte ZDE: Velká krize teprv přijde: Potraviny budou vzácnost i u nás? Likvidace farmářů nejen v Nizozemí? Kdo stojí za požáry v potravinářských firmách po celých USA? Rockefelleři vědí své. Myslí si, že jsme jen ovce vedené na porážku?

Radžapaksa jako Fiala?

Pokud však vyrazili za tím asijským, jenž dosáhl neuvěřitelných 98 bodů, možná se nyní sami sebe ptají, zda by jim nebylo lépe i uprostřed začouzené fabriky. Tou zemí s rekordním ESG skóre totiž není žádná jiná, než Srí Lanka. Země, zmítaná více jak padesátiprocentní inflací, v níž nejsou k dostání léky, některé základní potraviny či pohonné hmoty. Země, z níž kvůli mohutným sociálním nepokojům musel utéci do země s výrazně nižším ESG skóre, totiž Singapuru, prezident Radžapaksa.

Srí Lanka, jak hlásá na svém webu Světové ekonomické fórum, přitom měla být výkladní skříní nového typu ekologicky a sociálně uvědomělého kapitalismu. Tím hlavním receptem na kolektivní štěstí pak měl být radikální přechod z extenzivního průmyslového zemědělství na sedlačinu plně organickou. Avšak poté, co v dubnu 2021 zakázala místní vláda používání chemických hnojiv, se plody této politiky urodily dřív, než odezněla jediná vegetační sezóna.

Čtěte ZDE: Přesně podle partesu Velkého resetu: Vedle smrtících cen za energie vyvolat hladomor. V Holandsku chce vláda vybít farmářům dobytek. Zablokují zemědělci celou zemi? Inspirace z Kanady: Přidají se kamioňáci? U nás opět bez odporu?

Kdy to bouchne u nás?

V zemi, kde víc jak 90% zemědělců tato hnojiva používalo, jich do pár měsíců třetina zbankrotovala. Srílanský "grýndýl" vyhnal do ulic statisíce rozzuřených lidí, kteří se ještě před pár lety těšili ze svých farmiček a rodinných obchůdků. Dnes jsou na mizině a těžko mohou doufat v to, že je Klaus Schwab (hlavní tvář Velkého resetu) – navzdory všem prosíkům – z této bryndy vytáhne.

Frans Timmermans a jeho melody boys/girls/trans by si toto léto měli protáhnout svoji uhlíkovou stopu a podniknout poznávací zájezd (Fit for Sri Lanka) do Colomba. Ať vědí, co je čeká, až bouchnou saze i nám. Nizozemští farmáři, od nichž vláda Marka Rutteho vyžaduje, aby po oxidu uhličitém vyhlásili válku i dusíku, tvořícího 78% zemské atmosféry, jsou důkazem, že se zdravě nas..t umějí lidé i mimo Cejlon.

Až pochopíme, že ty vysoké účty za elektřinu nemáme kvůli Putinovi, ale jako obětinu zeleným modlám, možná se do ulic vyvalíme i my.

Už aby to bylo.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky