Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Všechno je (a bylo) jinak: Lžou nám o tom, co bylo před hodinou. Co bylo včera. Co jsme zažili. Přesto nám do očí tvrdí opak. Měli jsme být královstvím? A co tatíček Masaryk? Jsme ukradená republika? Půjdeme do ulic?

Všechno je (a bylo) jinak: Lžou nám o tom, co bylo před hodinou. Co bylo včera. Co jsme zažili. Přesto nám do očí tvrdí opak. Měli jsme být královstvím? A co tatíček Masaryk? Jsme ukradená republika? Půjdeme do ulic?

26. 10. 2022

Tisk článku

Protiproud TV v dalším dílu pořadu Nepodvolení v Protiproudu uvádí diskusi Petra Hájka s „nepodvoleným historikem“ o převratu, údajně demokratické 1. republice – a souvislostech, které právě žneme v dramatech dnešních dnů

Pokud si chcete video pustit na celou obrazovku, klikněte vlevo dole na logo YouTube, a poté na čtvercový symbol v pravém dolním rohu.

Všechna videa PPTV naleznete ZDE.

Snad největší manipulace každé totality

směřují k přepisování historie podle aktuální politické objednávky. Západ, který už celý žije ve lži, se proto nyní na „úpravu dějin“ podle zadání „liberálů“ vrhl jako pes na neohlodanou kost.

Sledujeme to také u nás – i když zatím ne v té nejdivočejší podobě jako u Anglosasů v Americe či Velké Británii. Avšak odstraňování soch sovětských osvoboditelů od nacismu, přejmenovávání ulic či vyškrtávání (či přepisování) celých úseků naší historie, je naší – tu viditelnou, tu skrytou – každodenní realitou. Včetně období, která si ještě mnozí přesně pamatujeme, protože jsme je prožili. A dnes nám v ČT, ČRo a dalších mediálních institucích „zprivatizovaných“ Kavárnou, noví nadšení svazáci typu mladého Železného a spol. vykládají, jak to prý bylo, a co si o tom máme myslet.

Jaký div, že i naše tajná policie (BIS) pod vedením britsko-amerického agenta Koudelky se do odnárodňovací operace otevřeně zapojila. Veřejně nařizuje, co se mají děti ve školách o své vlasti učit – a z definice její činnosti vyplývá, že to budou její fízlové – dobrovolníci také sledovat a udávat. A Pavlíci Morozovové naší doby odpovídají: Napráskají učitelku, která výklad nedávných událostí neprovede podle předepsané doktríny – a vedení školy ji vyhodí. Jiní už jdou za své „výklady historie současnosti“ rovnou sedět (jak se na svobodnou a demokratickou zemi „patřící k Západu“ sluší a patří).

V pátek 28. října proběhne několik protivládních demonstrací – ty největší v Praze a Brně. Konají se právě v den, kdy si připomínáme odtržení od Rakouska-Uherska a vznik republiky v roce 1918. Víme však, kromě „starých českých bájí“, co se s námi tehdy doopravdy stalo? Proč jsme nakonec museli skončit jako nesuverénní gubernie další autokracie (tentokrát se sídlem v Bruselu) a jako poddaní Jeho Veličenstva Bílého domu ve Washingtonu?

V rozhovoru se známým historikem a mužem již po leta angažovaném v boji za svobodnější současnost o tom před kamerou diskutuje šéfredaktor Protiproudu.




Tagy článku

Doporučujeme

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na Západě jen dosazuje. Brutální podvody. Cenzura jak břitva. Trump: V USA místo voleb Orwell. Není kouře bez ohně. Máme na výběr?

Tři tváře lidovlády: Moskva, Kyjev, Washington (Brusel). V Rusku se volí. V Kyjevě a na...

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených. Korporátní fašismus EU. Proč Zuckerberg staví bunkr a převádí majetky do zlata? Platební karty? Ne, hotovost! Je to náš boj!

Západ se hroutí: Kudy na sebeobranu? Bildergerg, Trilaterála, Aspen, Globsec a vláda nevolených....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky